Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
E betűs receptek
Erdélyi kürtöskalács

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 8 dkg cukor, csipet só, 1/2 l tej 3 tojás,2 dkg élesztő, 10 dkg dió.
50 dkg lisztből, 15 dkg vajjal 8 dkg cukorral, csipet sóval, a tejjel 3 tojássárgájával, 2 dkg élesztővel könnyű kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, lisztezett deszkára öntjük és kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, és 2 cm széles szalagokra vágjuk. A kürtöskalácssütőt megzsírozzuk, és a csíkokra vágott tésztát egymás mellé felsodorjuk. A tojások fehérjét jól elkeverjük, ezzel megkenjük, és durvára vágott dióval megszórjuk. Faszénparázson forgatással megsütjük. Ha megsült lecsúsztatjuk a formáról, és vaníliás porcukorral megszórjuk.

Erdélyi lángos

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 tojás-sárga, 1-1,5 dl tej, 1 teáskanál só, 3 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 1 kicsi padlizsán, 2 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis tej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, törött bors bőven, olaj a sütéshez.
Fél dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd letakarva, langyos helyen fölfuttatjuk.
Vigyázzunk, hogy a tej valóban langyos (és ne meleg!) legyen, mert az élesztőgombák a melegtől elpusztulnak! A burgonyát héjastul, kuktában a jelzéstől számítva 5 percig takaréklángon főzzük. Még melegen meghámozzuk és áttörjük.
A liszttel, a tojás-sárgával, az élesztővel és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, és langyos helyen (de nem a meleg tűzhelyen), lisztezett tálban, a tetejét is belisztezve, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A padlizsánt megmossuk, letörölgetjük, majd héjastul kis kockákra vágjuk és megsózzuk.
A felforrósított 3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a megtisztított és karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát, és a sós létől lecsöpögtetett padlizsánkockákat. Fedő alatt saját levében puhára pároljuk.
Ha már üveges, belekeverjük a lehéjazott, karikára vágott paradicsomot, megborsozzuk, és együtt pirítjuk néhány percig.
A lángos-tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle.
Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva a nyújtófával kissé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Erdélyi májas hurka

Hozzávalók: 1 sertésmáj, 1 sertéstüdő, 1 szív és 1 vese, 20 dkg rizs, 20 dkg vöröshagyma, 50 dkg tokaszalonna, 10 dkg mazsola, 1 szelet körbevágott kenyér, 6 db közepes nagyságú, savanykás, borízű alma, 1 teáskanál pástétomfűszer, 1 teáskanál pirospaprika, 10 dkg zsír, ízlés szerint só (6-8 dkg) 1 teáskanál törött fekete bors (fele mennyiségben is lehet készíteni).
Elkészítés: Az összes húsfélét és szalonnát (a máj kivételével) sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A májat nyersen hozzádaráljuk. A kenyeret egészen apróra vagdaljuk, és úgy adjuk a masszához. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk vagy megreszeljük, és a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. A megmosott rizst megfőzzük, ezután hideg vízzel leöblítjük. Végül az egészet összekeverjük a fűszerekkel, és annyi húslevet (abálólevet) adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Ezt a masszát lazán betöltjük a hurkabélbe, és szorosan elkötjük, hogy a töltelék ki ne folyjon belőle. A már ismertetett módon 20-25 percig abáljuk, majd hideg vízbe téve lehűtjük, és deszkán lecsepegtetjük. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk. A tárolással kapcsolatban ugyanazok vonatkoznak rá, mint az előző receptben leírtakra.

Erdélyi paradicsomleves

Hozzávalók: 1 doboz paradicsompüré, 1 evőkanál liszt, 2 babérlevél, só, cukor
Elkészítés: Világos rántást készítünk. Beletesszük a paradicsompürét és 1 liter vizet. Beledobjuk a babérleveleket, sóval meg cukorral ízesítjük. 3-4 percig forraljuk és máris kész a leves.

Erdélyi raguleves

Hozzávalók: 1 csirkeaprólék, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt
Elkészítés: Az aprólékot a megtisztított, hosszában négyrét vágott zöldséggel, sóval, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. A vajból és az egyik evőkanál lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, és 5 percig forraljuk. Végül a tejfölt simára keverjük a maradék liszttel, szűrőkanálon keresztül a leveshez adjuk, és 2-3 perces forralás után tálaljuk.

Erdélyi sajtos puliszka (polenta)

Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 l víz, só, 10 dkg vaj, 1 hagyma, 20 dkg sajt
Elkészítés: A sós, lobogó forró vízbe állandó kevergetés közben vékony sugárban belereszeljük a kukoricadarát és erős tűzön, állandóan keverve puhára főzzük. Amikor a dara felvette a vizet, és már elválik az edény falától, valamint enyhén édeskés illata támad, biztosak lehetünk abban, hogy megfőtt. Főzés közben nem szabad további vizet vagy sót hozzáadni! Hogy közepes sűrűségű puliszkát kapjunk, általában 1 rész kukoricadarához 3 rész vizet kell számítanunk. Amíg a puliszka kissé kihűl, 80 g vajon üvegesre pároljuk az apróra megvágott hagymát, hozzáadjuk az elmorzsolt vagy felkockázott sajtot, végül a tejet és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a sajt teljesen fel nem olvad. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljéra simítunk egy réteg puliszkát, erre egy réteg sajtkrémet, és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetejére puliszka kerüljön. Rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben, közepes tűznél pirosra sütjük (45-50 perc). Melegen tálaljuk, de hidegen is ízletes.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: jelzéstől számítva, meleg tűzhelyen, padlizsánt megmossuk, szétzúzott fokhagymát, lángos-tésztát lisztezett, padlizsános töltelékből,

B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai tokány Az apró húst csíkokra vágjuk és megmossuk. Tartalmas pörköltalapot készítünk köménymaggal és zúzott fokhagymával. Zsírjára pirítjuk, és a csíkokra vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Besztercei szalonna Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók: 50 dkg érett, nagy szemű magvaváló szilva, 1 doboz vagy csomag császárhús-konzerv (sliced bacon), 1 doboz ringli A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A ringlit levétől leszűrjük, és a szilvamag helyére teszünk egy-egy félbevágott darabot. A szilvát kissé összenyomjuk, majd fél szelet császárhúsba tekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel úgy tűzzük meg, hogy szét ne essen. Grillsütő rácsára téve (vagy előmelegített ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Eperjesi pecsenye Hozzávalók: 4 nagy szelet sertéscomb, 4 db főtt tojás, 20 dkg marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna. A hússzeleteket vékonyra verjük, sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával meghintjük, és egy-egy olajjal megkent alufóliára fektetjük. Minden hússzelet közepére egy főtt tojást ültetünk, körülrakjuk marinált paradicsompaprika-szeletekkel és körbecsavarjuk egy hajszálvékony füstölt szalonnával. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Meggyes Duna kocka klerierzsi
Túrós lepényke horvathnemagdi
Debreceni krémes 1vargaildyko
Szezámmagos rudacskák bubszi
Gyümölcskenyér horvathnemagdi
Túrós batyu muffin formában recept boszorlany
Almás zseb moncsika77
Alma-morzsi horvathnemagdi
Finom sütirecept piroska0101
Tejfölös meggyes süti bkisseva
Szárnyas receptek
Tárkonyos töltött csirke pacsakute
Csirkemellfilé túrós bundában horvathnemagdi
Jó kis receptnek tűnik . . . sarkadykati
Gombás kacsaragu bubszi
Erdélyi palacsinta bubszi
Melengető, tápláló egytálételek irmus
Étel, ital, süti receptek! jjanosne
Baconos csirkemell sült burgonyával nanoka72
Szezámos csirke pirított, hagy horvathnemagdi
Aszalt szilvával töltött pulyk majus55
Marhából készült ételek
Padlizsános vagdalt bubszi
Wokban párolt hátszín 1vargaildyko
Dupla erőleves kacsamájjal horvathnemagdi
O-Ó betűs receptek horvathnemagdi
Chilis bab köményesen recept boszorlany
kakukkfű faciendum
mai recept faciendum
Gulyásleves csipetkével recept gonda_katalin
Milánói marhaszelet: ujjozsef
Svéd húsgolyók mártással 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Fasírtocskák gombás bormártásban recept jamborlulu
Bagolyvári sertésflekken veronika74
S betűs receptek horvathnemagdi
Vadas zsemlegombóccal lépésről-lépésre horvathnemagdi
Pásztorpite recept edesangyal
Gyuvecs (szerb recept) juditmama
Karamellás malac horvathnemagdi
Burgonyás húsrudak tundihugi
Sonkás tészta sütve recept maroka
Töltött káposzta füstölt hússa bubszi
Halból készült ételek
Hal, Esterházy módra bodaaniko
Lerakott harcsa bubszi
Ízőrzők – Szigliget horvathnemagdi
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Tárkonyos hal leves recept gonda_katalin
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Töltött ponty tésztában bubszi
Parajos ponty tésztában sütve wegnerzs
Regős halászlé bubszi
Lazac rákszószban rochlitzne
Vad ételek
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Káposztás fácán tundihugi
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Fácánsült lilikonyhaja
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Lapcsánka erdész módra bubszi
Bakonyi fácán recept baggesz20
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Almával töltött fácán bubszi
Spagetti ajánló
5 hipergyors tészta grimilda
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Diós-csípős spagetti horvathnemagdi
Paris-kecskesajtos tészta 1vargaildyko
Rakott milánói recept boszorlany
Gombás-zöldborsós spagetti 1955viki
Carbonara veronika74
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
Császárspagetti bubszi
Budai spagetti bubszi
Pizza receptek
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
cukkinisajt ! ibolya58
Pizzák kloppenburg
Pizzás kiflik bulac57
Víg legények tortája: idvigjanos
Pizza recept margareta51
Pizzás csiga recept kovacs_zsoka
x nagyuska
Ime egy szelet Itália....... maca23
Pizza 2 horvathnemagdi
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger recept baggesz20
Ázsiai hamburger klerierzsi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Sajtburger veronika74
Sajtos hamburger bubszi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Sajtburgerleves recept roanna
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU