| 2 hét lúgosító étrend |
|
burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 dl kefir
20 dkg csemege uborka
15 dkg főtt burgonya
ízlés szerint só, kapor, fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkát lereszeljük a kefirrel, és ízlés szerinti fűszerekkel összekeverjük. A burgonyát durva metéltre vágjuk, és az uborkás krémmel összekeverjük.
6. nap
Reggeli: virsli kenyérrel, paradicsomlével
Hozzávalók:
5 dkg főtt virsli
5 dkg rozsos kenyér
2 dl 100%-s paradicsomlé
Tízórai: mézes eper ... |
brozsika  |
|
|
| |
| 9 vendégváró saláta recept! |
mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.
Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában ... |
irmus  |
|
|
| |
| 9 vendégváró saláta recept! Egyik jobb, mint a másik :) |
mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.
Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| A lé a tét - avagy pár szó a |
különféle betétekkel dúsítják. Fontos, hogy az erőleves elnevezése a betétek fajtájától függ.
Változatok erőlevesre
Carmen: paradicsomsűrítménnyel enyhén színezett erőleves, kis kockákra vágott, húslevesben abált csemegeparadicsom -, finommetéltre vágott friss zöldpaprika és párolt rizs betéttel, friss turbolyalevéllel meghintve.
Colbert: személyenként két fürjtojás, főtt zöldborsó, apró kockákra vágott párolt sárgarépa és petrezselyemgyökér betéttel.
Diana: ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| ANANÁSZOS KacsaSÜLT |
|
meg a tisztított, lereszelt vöröshagymával. Ezt a mártást ráöntöm a kacsadarabokra, és a tepsit alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 1 1/2 órán keresztül párolom. Ha a hús megpuhult, a zsíros mártásból kiszedem, kicsontozom és metéltre vágom. A mártásról a zsírt evőkanállal leszedem, majd kis lábosba öntöm a levet, és 10 percig fedő nélkül forralom. A kicsontozott húst tálra teszem, mellé rakom az ananászdarabkákat, ráöntöm a mártást, és az egészet átmelegítem a forró sütőben. Párolt ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Adventi, karácsonyi receptek |
használunk.
Karácsonyi rétes
Tészta: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 5 evőkanál tej, 10 dkg vaj.
Töltelék: 8-10 dkg kockára vagdalt Arancini (cukrozott narancs- vagy citromhéj), mazsola, metéltre vágott citronát(cukrozott gyümölcs), hosszúkásra vagdalt mandula, apróra vágott füge.
Máz: 1 citrom levét 10-15 dkg finom porcukorral sűrűre keverünk, ezzel a kihűlt rétest bevonjuk, és a levegőn megszárítjuk.
Tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra ... |
yaskane  |
|
|
| |
|
|