|
Villányi mandulatorta (liszt nélküli torta)
Hozzávalók:
8 tojás,
20 dkg vékony csíkokra vágott mandula,
50+5 dkg porcukor,
2 cs vaniliás cukor,
1 teáskanál liszt,
30 dkg margarin,
3 evőkanál erős kávé,
4 db 30 x 30 cm-es sütőpapír, melyre fedővel, vagy tényérral 25 cm-es átmérőjű köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki.
Elkészítés:
A tojás fehérjét, a cukorral gőz felett kemény habbá verünk, ha kész, óvatosan beleszórjuk a mandulát és levesszük a tűzről. Egyenletesen elosztjuk a 4 papírlapra szépen elsímítva és előmelegített sütőben pléhtepsire rakva egyenként kisütjük, vagyis szárítjuk, mint a habcsókot (240 fokon kb 5-6 percig a sütő közepén)
Ha kisültek, a papír könnyen leválasztható, 2 széles pengéjű kés segítségével.
A tojássárgáját 5 dkg cukorral, a lisztet 2 cs. vaniliával és a kávéval gőz felett felfőzzük állandó keverés mellett.
A tűzről levéve átszűrjük és langyosra hűtjük, beleszeljük a margarint és addig keverjük, míg el nem olvad. Kifagyasztjuk és géppel habosra keverjük.
Ezzel töltjük 3 sorban a lapokat és a 4. lappal beborítjuk.
Kívülről nincs bevonva, de pl. csokireszelékkel lehet díszíteni. |
veronika74  |
Címkék: csokireszelékkel, leválasztható, előmelegített, kifagyasztjuk, tojássárgáját, egyenletesen, |
|
|
|
|