| Dorozsmai Molnár ponty recept |
|
Hozzávalók:
1,2 kg ponty
10 dkg vöröshagyma
1 evőkanál Knorr Magyaros Fűszervarázs
3 evőkanál liszt
7 evőkanál olaj
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg csiperkegomba
10 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom
1 evőkanál fűszerpaprika
só, bors
30 dkg csuszatészta
Elkészítés:
A pontyot kifilézzük. A megtisztított fejből és a csontokból az egyik hagymával -amit előtte fölszeleteltünk- meg a halászlékockával jó fél óra ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Dorozsmai molnárponty |
Hozzávalók: 50 dkg ponty filé, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg hagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj
Elkészítése: A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük.
A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 ek. olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a tejföl felét.
Egy ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Dorozsmai molnárponty |
Dorozsmai molnárponty
Hozzávalók:
o 1,6 kg ponty szeletelve,
o 25 dkg füstölt szalonna,
o 20 dkg zsír, fél kg gomba,
o 10 dkg hagyma,
o fél kg csuszatészta,
o 10 dkg zsemlemorzsa,
o 10 dkg vaj,
o 3 pohár tejföl,
o 1 csomó zöldpetrezselyem,
o só,
o paprika,
o 1 paradicsom,
o 1 paprika,
o hallé.
Elkészítés:
A ... |
jozsef_olah_9843  |
|
|
| |
| Dorozsmai molnárponty 2. |
Hozzávalók:
50 dkg ponty filé, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg hagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj
Elkészítése: A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük.
A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 ek. olajjal összekeverjük. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal. Ha a gomba megpárolódott, hozzáadjuk a tejföl felét.
Egy tűzálló tálba tesszük a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Dorozsmai pontypaprikás sajtos |
|
Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Dorozsmai pontypaprikás sajtos |
Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Dorozsmai pontypaprikás..... |
..sajtos galuskával
...
Hozzávalók: 80 dkg pontyfilé, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj (zsír), 1 jó közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, só, őrölt bors, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl
A körethez: 4 adag galuska, 2 dl tejföl, 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A pontyfilét 3 centis kockákra vágjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát olajon kevergetve kisütjük. Közben a zöldséget ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|