|
Hozzávalók: Fél kakas, 20 dkg rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 vastag húsú zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegeta, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint törött bors.
A kakashúst nyersen kicsontozom. (A csontokból kitűnő levest lehet főzni.) A húst ledarálom. Az olajat felforrósítom, a finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután rádobom a darált húst, és állandó keverés közben megpirítom. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát vékony csíkokra vágom. A rizst váltott vízben néhányszor átmosom, szitán lecsöpögtetem, azután összekeverem a pirított darált hússal, a vegetával, borssal, a finomra vagdalt petrezselyemzölddel, a paprikacsíkokkal, majd egy mély tűzálló tálba öntöm. Másfélszer annyi vizet töltök rá, mint amennyi az étel térfogata. Felforralom, és szorosan lefedve előmelegített, forró sütőbe teszem. 30 percig közepes lángon párolom. Akkor kész, ha a rizsszemek duplájukra duzzadtak és a lé elfőtt alóla. Tálalás előtt villával felkeverem és salátával kínálom.
Elkészítési ideje: 70 perc |
bubszi  |
Címkék: darált húst, rizst váltott, pirított darált, finomra vagdalt, mély tűzálló, étel térfogata, |
|
|
|
|