| Arab etelek |
|
borsot, sót. Lassú tűzön, kevergetve főzzük 5-6 percig, míg besűrűsödik.
Tegyük a mártásba a kacsát és pároljuk még 20-25 percig.
Rizzsel tálaljuk.
Katari kockás hús
A 3x3 cm-es kockákra vágott marhahúst kevés vajon elkezdjük párolni. Sóval, törött borssal, bazsalikommal ízesítjük. Időnként kevés vizet öntünk alá. Közben kockákra vágott burgonyát sós vízben kifőzünk, majd leszűrjük.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Cseresznye-chutney |
Cseresznye-chutney
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye
2 nagy fej hagyma
só
Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét egy teflon lábasban elkezdjük főzni víz nélkül. Amikor a saját leve is kezd párologni, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és kis sóval meghintve együtt sütjük tovább. Fedő alatt addig főzzük, amíg lekvár állagú lesz.
Megjegyzés:
Sültekhez való mártás. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Császármorzsa |
Császármorzsa, azaz smarni receptek
A császármorzsa csak a leghíresebb és előkelő változata annak az igen egyszerű ételnek, melyet a Schmarrn neve után smarninak is hívnak, s az osztrák és bajor paraszti forma egyik népszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető fogása volt.Hogy készül?
Aki manapság az üzemi étkezdék egyik legjellegzetesebb fogását, a híg lekvárral leöntött császármorzsát fogyasztja, aligha gondol arra, hogy ez az étel Ferenc József császár egyik kedvence volt, s a nevét is róla kapta. ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Finom fagyi receptek |
csipetnyi só
Elkészítés: A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukrot beleöntjük a turmixgép poharába, majd jó habosra keverjük. A folyékony fagylaltmasszát a fagylaltgépbe öntve elkezdjük fagyasztani. Ha már szilárd, apránként, a gép ablakán keresztül beleszórjuk a csokoládéreszeléket. Nem szabad összeolvadnia a tejszínes anyaggal, ezért kell a már szilárd fagylaltba keverni. A pici csokoládédarabkák nem színezik el nagyon a ... |
panka2006  |
|
|
| |
| Frank Krumplileves |
|
virsli
Elkészítés:
A meghámozott krumplit kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a sárgarépát batonra
(hasábra) vágjuk.
Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk.
A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk
a sárgarépát és a burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok
majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt.
Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Hogy megfelelő ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Frank krumplileves |
majoránna, 4 db bajor virsli.
Elkészítése:
A meghámozott krumplit kb. 2 x 2 cm-es kockákra, a sárgarépát hasábra vágjuk. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk. A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Gesztenyetekercs tejszínhabbal |
simítjuk, és 180 fokon negyed óráig sütjük. Ha megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyepürét, a krémsajtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot összekeverjük. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne, majd óvatosan a krémhez öntjük, a végén hozzáadjuk a tejszínhabot is. A krém kétharmadát a tésztára kenjük, feltekerjük, a maradékkal bevonjuk a tetejét. Tejszínhabból csillag alakot ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Gesztenyés rizottó |
pancetta-t nagyon vékony csíkokra szeleteljük, majd a vajban a rozmaringgal kb 10 percig átsütjük.
3. A megpucolt gesztenyéket durva darabokra vágjuk, és a pancettahoz adjuk. 1-2 percig kevergetjük, hozzáadjuk a rizst, majd 1 perc kevergetés után elkezdjük felönteni 1-1 merőkanálnyi levessel (amikor a leves felszívódik, mehet a következő merőkanálnyi adag rá). Közben kevergetjük.
4. Amikor elfogy a leves, hozzáöntjük a tejet és kb 15 percig főzzük tovább - közben néha ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
|
|