| Cukkini stefánia |
|
Cukkini stefánia
Hozzávalók:
70 dkg cukkini (reszelve)
15 dkg zsemlemorzsa
3-4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 db tojás
15 dkg sajt
1 cs bacon (20 dkg-os)
só
ételízesítő
őrölt fehér bors
szerecsendió
4 db főtt tojás
2-3 kanál olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Cukkini stefánia recept |
Cukkini stefánia recept
Hozzávalók:
70 dkg cukkini (reszelve)
15 dkg zsemlemorzsa
3-4 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
2 tojás
15 dkg sajt
1 cs bacon (20 dkg-os)
só
ételízesítő
őrölt fehér bors
szerecsendió
4 főtt tojás
2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A cukkinit és a ... |
lilagondolatok  |
|
|
| |
| Diplomata stefánia |
Hozzávalók: 80 dkg marha lapocka, fél kg csirkemáj, 10 dkg ementáli sajt, 20 dkg gombafej, 1 dl vörös bor, 1dl olaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg liszt, 2 db vöröshagyma.
Elkészítése: A húst felszeleteljük, kicsit kiverjük, megborsozzuk, megsózzuk, és kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A visszamaradt zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, visszatesszük a húst, ráöntjük a bort és kevés vizet, fedő alatt takaréklángon puhára pároljuk. A csirkemájakat kevés olajban néhány percig ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
leöntjük. Párolt rizs és zöldségek illenek köretnek hozzá.
________________________________________
Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 636 kcal / 2659 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Badacsonyi Rajnai Rizling '99.
Stefánia pulykavagdalt
________________________________________
Hozzávalók
________________________________________
1,2 kg pulyka felsőcomb, 1 közepes vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem , 3 evőkanál olaj , 18 dkg zsemlemorzsa , 2,5 dl ... |
cipello  |
|
|
| |
| Mangalica, a sztármalac |
|
számolni vele.
Mangalica hús - előkészítve a gulyáshoz Mangalica hús - előkészítve a gulyáshoz
Mangalica gulyás Mangalica gulyás
Nálunk nagy divatja van a fasírt-sütésnek, hiszen nagyon kedveljük a tojással töltött stefánia szeletet, a tepsis fasírtot, a rúd és gombóc formájú fasírtokat is. Általában pulyka vagy disznóhúsból sütöm, mangalicából azonban ez volt az első. Érdemes volt kipróbálni, mindenkinek ajánlom! :-)
Mangalica fasírt
Hozzávalók: 1 kg ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Meddig tart még a bál? |
tálaljuk.
Kakaós csiga
Apró újításom, hogy a stefániát mostanában tojás nélkül, tepsibe simítva sütöm, mint egy pitét, így valahogy ropogósabb lesz, és szépen, kockára lehet vágni - a Kicsinek is nagyon tetszik. :-)
Tepsis stefánia
Hozzávalók: 1 kg darált hús, 2 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 4 szelet barna kenyér tejbe áztatva, só, bors, pirospaprika, majoránna
A tepsi aljába kacsazsír vagy olívaolaj, a szóráshoz ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Névnapos receptek |
salátaalapba.
Tálaláskor a salátánkat tányérokra rendezzük, s a rózsaszínűre sütött sertésszűzet vékonyan felszeleteljük, és a tányérokon ízlésesen elrendezzük.
Elkészítési idő: 80 perc
Ajánlott ital: Villányi Cabernet vagy Kékfrankos rosé
Stefánia-torta 1.
Tészta: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 5 dkg vaj.
Csokoládékrém: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé, 2-3 evőkanál tej, 3 dkg kakaópor + 3 dkg porcukor a torta beszórásához. ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Recept |
beleszórjuk a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük vízzel. Ha a krumpli megfőtt, tálalhatjuk.
Főétel: Stefánia szelet
Hozzávalók: 7 tojás, kb. 80-90 dkg darált hús, 2 közepes hagyma apróra vágva, kb. 4 gerezd fokhagyma kinyomva, só, bors, majoránna, szerecsendió, pirospaprika, 2-3 zsemle vagy 3 szelet kenyér, víz + tej (az áztatáshoz), zsemlemorzsa ... |
jjanosne  |
|
|
| |
|
|