| Brassói |
|
Brassói
Hozzávalók:
60 dkg sertés karaj,
olaj,
2 fej vöröshagyma,
4-5gerezd fokhagyma,
ízlés szerint őrölt bors,
só,
fél dl fehér bor (húslevessel is lehet)
sült krumpli
Elkészítés:
A húst kb. 1 cm-es kockákra vágom, a finomra aprított vöröshagymát olajon üvegesre pirítom. Hozzáteszem a húst, és a zúzott fokhagyma felét. Amikor a hús már a pirítástól megfehéredett alá öntök egy kis vizet (maximum fél dl-t), ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Brassói aprópecsenye |
fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.
3. Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra ... |
agiccaa  |
|
|
| |
| Brassói aprópecsenye |
só, őrölt bors, pirospaprika, majoránna 3 dl húsleves 60 dkg burgonya ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Brassói aprópecsenye |
zsíron párolni. Beletenni a kockára vágott húst és az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. A hús fehéredéséig pirítani.
Sózni, borsozni, majoránnával hinteni, és végül beletenni a zúzott fokhagymát.
2 dl vízzel felönteni /vagy ha van húslevessel/ és addig párolni míg a víz el nem tűnik, de szaftos marad.
A krumplit apró kockára vágni és olajon pirosra sütni.
Ha kész, összekeverni a hússal, pirospaprikával megszórni és jól átforgatni.
Forrón tálalni.
Nagyon finom ... |
darazsilona  |
|
|
| |
| Brassói aprópecsenye 7. |
|
Brassói aprópecsenye 7.
A hozzávalók: 30 dkg sertés szűzérme, 30 dkg bélszín vagy 60 dkg sertés szűzérme, 20 dkg hagyma, min. 4 gerezd fokhagyma én ettől többet szoktam bele tenni, 10 dkg füstölt szalonna, fűszerek: só, bors, majoránna
A húst megmossuk, szárazra töröljük és kb. 2-3cm széles, 4-5cm hosszú csíkokra felvágjuk.
A szalonnát csíkokra vágva kisütjük. A hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a szalonna zsiradékán, fedő alatt megpirítjuk. Ekkor rádobjuk a húst, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Brassói húsleves |
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 30 dkg ritkacsont, 20 dkg vegyes zöldség, zeller, karalábészelet, 10 dkg kelkáposzta, 10 szem feketebors, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 zsemle, 1 csomó petrezselyemzöld, metélőhagyma, kapor, zellerzöld, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, citromlé, lestyánlevél.
Elkészítése: A húsból, csontból és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a fűszernövényeket, és állandó keverés ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Brassói húsleves |
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 30 dkg ritkacsont, 20 dkg vegyes zöldség, zeller, karalábészelet, 10 dkg kelkáposzta, 10 szem feketebors, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 zsemle, 1 csomó petrezselyemzöld, metélőhagyma, kapor, zellerzöld, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, citromlé, lestyánlevél.
Elkészítése: A húsból, csontból és a zöldségekből 1 l vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját, a fűszernövényeket, és állandó keverés ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|