| Birsalmasajt Horváth Rozi |
|
Hozzávalók: 2-2,5 kg birsalma, 2 kg kristálycukor, 1 citrom leve, 10 dkg lehéjazott mandula, a kikenéshez: egy kevés olaj
Elkészítési idő: kb. 2 óra + a szárítás
Fogyasztható: 1-2 hónap múlva
10 dkg: 836 kJ/200 kcal
Az ép birsalmákat megmossuk, és hámozatlanul annyi vízben, amennyi ellepi, addig főzzük, ... |
drciccancs  |
|
|
| |
| Gyümölcsös túrókrém torta |
hozzávalókból hagyományos módon piskótát készítünk, egy kapcsos tortaformában megsütjük. Amikor kihűlt a következő krémet töltjük a tetejére:
Túrókrém: 1 cs. Aranka vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 25 dkg túró, 1 citrom, 1 púpozott evőkanál zselatin por (Horváth Rozi - nekem csak ez vált be), 2 dl tejszín, 1 evőkanál porcukor
A tetejére: gyümölcs, 1 tasak Dr. Oetker tortazselé
A pudingport az előírás szerint elkészítjük, majd belekeverjük a burgonyanyomón áttört túrót (ha a túrót nem törjük át ... |
klara50  |
|
|
| |
| Joghurtos gyümölcstorta |
Hozzávalók:
Tésztalaphoz: 10 dkg darált dió vagy dejó, 10 dkg darált keksz, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg olvasztott vaj, 1 - 1,5 dl tej.
Joghurtos masszához: 2 nagypohár joghurt, 1 kispohár tejföl, 8 evőkanál méz vagy porcukor, 5 dkg Horváth Rozi étkezési zselatinpor, 1 dl víz, ízlés szerint gyümölcs.
Elkészítése:
A tésztalaphoz szükséges hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tortaformába elsimítjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, tejfölt és a mézet. Ezt követően a ... |
margoka59  |
|
|
| |
| Likőrős szőlő torta |
evőkanál kanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaó
- mandulalikőr a piskóta meglocsolásához
A krémhez:
- 40 dkg mascarpone
- 2,5 dl tejszín
- 3/4 kg piros és zöld szőlő
- 2 csapott evőkanál édesítő
- 1/2 zacskó Horváth Rozi zselatin
- egy nagy marék szeletelt mandula
Elkészítése
A tojásokat az édesítővel a robotgép táljába tettem, és addig kevertettem vele, amíg egészen habos lett, és duplájára nőtt. A lisztet óvatosan beleforgattam. Három 22 ... |
maroka  |
|
|
| |
| Mandarinos joghurtkocka |
|
joghurtos-túrós krémhez:
* 9 dl ( 2 nagy) natúr joghurt
* 25 dkg túró
* 20 dkg cukor (ízlés szerint lehet kicsit több, vagy kevesebb)
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 citrom héja
* 1,5 csomag (37 gramm) Horváth Rozi féle zselatinpor
A tetejére:
* 5-6 db mandarin
* 4 dl mandarinlé
* 1 nagy (25 gramm) Horváth Rozi féle zselatinpor
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, kibélelünk egy nagyobb tepsit ... |
margareta51  |
|
|
| |
|
|