| A legfinomabb édes és sós palacsinták |
|
A hagyományos lekváros, kakaós és túrós palacsintán túl is van élet. Érdemes kipróbálni Vrábel K risztina receptjeit, garantált sikert aratunk velük a családban.
Kakaós-kávés palacsinta karamellöntettel
Hozzávalók 12 palacsintához:
3 ek cukrozatlan kakaópor
25 dkg liszt
5 ek. kristálycukor
1 tojás
3 dl tej
5 dkg vaj
szódavíz
1 ek. instant kávé
A karamellöntethez:
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
4 ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| A mákról |
KUPOLA
Hozzávalók(8-10 darabhoz):
5 tojás,
kb. 10 dkg méz,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
20 dkg darált mák,
Lekváros töltelékhez:
4 evőkanál szilvalekvár,
4 evőkanál rum
,Tejszínes töltetékhez:
2,5 dl tejszín,
3 evőkanál rum,
1 csomag habfixáló
Mázhoz:
1,5 dl tejszín,
13 dkg ... |
fogmoni  |
|
|
| |
| Ajánlott |
kiőrlésű
liszt citromlé habfixáló rum tojás Hozzávalók(8-10 darabhoz): 5
tojás, 10 dkg méz,10 dkg porcukor,1 evőkanál rum,1 evőkanál citromlé,3
evőkanál teljes őrlésű búzaliszt,1 teáskanál sütőpor,20 dkg darált
mák,Lekváros töltelékhez:4 evőkanál szilvalekvár,4 evőkanál rum,Tejszínes
töltetékhez:2,5 dl tejszín,3 evőkanál rum,1 csomag habfixáló Mázhoz:1,5 dl
tejszín,13 dkg tejcsokoládé,sütőpapír Előkészítés: A sütőt 200 fokra
előmelegítjük; a tojások ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Citromos-hájas aprósütemény |
Citromos-hájas aprósütemény
Hozzávalók:
40 dkg liszt
33 dkg háj
2 tojás sárgája
1 citrom
1 mokkáskanál kurkuma
A töltelékhez:
kimagozott, cukrozott meggy zsemlemorzsába forgatva
vagy gesztenye-, dió-, máktöltelék
Elkészítés:
A megtisztított és kétszer átdarált 33 dkg hájat 14 dkg liszttel és fél citrom levével összegyúrjuk.
A maradék 26 dkg lisztet fél citrom levével, a citrom reszelt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Diós-mákos-lekváros recept |
|
Hozzávalók:
1 csipet só
5 db tojás
5 dkg vaníliás cukor
5 ek cukor
10 dkg vaj
20 dkg darált dió
25 dkg tészta (kocka)
1 dl baracklekvár
20 dkg mák (darált)
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük és lehűtjük. A tojások sárgáját cukorral és vaniliás cukorral kihabosítjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. Két részt készítünk: A fele tésztát összekeverjük a fele tojássárgájával és a darált mákkal.A fehérjehabbal lazítjuk. A ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Hámán-táska |
cukor
7,5 dkg cukor
1 dl víz
1/2 bionarancs reszelt héja
a diós töltelékhez:
10 dkg darált dió
7,5 dkg cukor
1 dl víz
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál rum
a lekváros töltelékhez:
sütésálló barack- vagy eperlekvár
a kenéshez:
tojás
A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, beledolgozzuk a többi hozzávalót. A tejet apránként adjuk hozzá, mindig csak annyit, amennyit felvesz. ... |
bkisseva  |
|
|
| |
|
|