| Karácsonyi receptek |
|
ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.
Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1 evőkanál rum, 2 egész tojás, 1 citrom héja, 15-17 dkg vaj, 25 dkg áttört túró, 15 dkg mazsola, 12 dkg tisztított, reszelt mandula.
Bekenésre, sütés ... |
piroska0101  |
|
|
| |
| Karácsonyra-3 |
Karácsonyi gyümölcskenyér
2,5 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10-10 dkg apróra vágott, hámozott mandula, - cukrozott citromhéj, - cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 15 dkg vaj, csipet őrölt szerecsendió, 5 dkg olvasztott vaj, 0,5 kávéskanál őrölt fahéj.
A tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, sót. Míg a tej hűl, az élesztőt 0,5 dl meleg vízben fellazítjuk. A langyos tejbe öntjük és a liszt ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Nagy karácsonyi recept gyűjtemény |
Adventi mákos/diós koszorú
Angol karácsonyi sütemény
Ánizsos szív
Bejgli omlós-élesztős
Citromos kókuszkarika
Citromos szívek
Csokoládés függeszték
Csokoládés karácsonyfadísz
Csokoládés koszorúk
Diós barackos desszert
Diós-barackos praliné
Diós-mákos bejgli
Egyszerű mézeskalács
Fahéjas torta
Fenyőfatorta
Fűszeres mézeskalács
Gesztenyés bejgli (3 rúdra való)
Gesztenyés kifli
Gyufa süti
Gyümölcskenyér ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Receptek |
ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.
Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1 evőkanál rum, 2 egész tojás, 1 citrom héja, 15-17 dkg vaj, 25 dkg áttört túró, 15 dkg mazsola, 12 dkg tisztított, reszelt mandula.
Bekenésre, ... |
wegnerzs  |
|
|
| |
| Receptek vegyesen |
|
óráig keverünk, azután 1 kg tisztított, áttört főtt gesztenyét, fél
csomag vaníliás cukrot adva hozzá, tortaformába tesszük. Tetejét 15 deka apróra vágott cukrozott
gyümölccsel teleszórjuk és közepes tűznél sütjük.
Csokoládés koszorúk (karácsonyi édesség)
14 deka finomra őrölt héjas mandulát, 14 deka porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 4 szelet csokoládét
2 tojásfehérje keményre vert habjával elkeverjük. Formázó zsákból koszorúkat nyomunk ostyára
vagy lisztezett vajas ... |
aprochef  |
|
|
| |
|
|