Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü
Érdekességként hoztam az alábbi receptet

Vrábel Krisztina: Apák napi menü
Link

Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az édesapákat, fogjunk hát össze a gyerekekkel, és készítsünk olyan fogásokat, amelyeket a családfő lelkesen fogyaszt majd. Vrábel Kriszta ajánl hét receptet, és azt tanácsolja, senki ne hagyja ki a Guinness-tortát, mert isteni finom.
Írta: Vrábel Krisztina 2014.06.14. Nők Lapja rovat

Palacsintabetűk epres-nektarinos öntettel

Hozzávalók:
 25 dkg liszt
 1 tojás
 1 ek cukor
 1 dl tej
 szódavíz
 4 ek étolaj
 25 dkg eper
 4 szem nektarin
 2 ek méz
 1 ek rózsavíz (elhagyható)

Hagyományos módon keverjünk a lisztből, tojásból, cukorból, tejből, szódából és olajból sűrű palacsintatésztát, 3 evőkanál olajat használjunk hozzá. Pihentessük a tésztát 30 percet. A nektarint kockázzuk fel, az epret vágjuk ketté. 1 dl vizet keverjünk el a mézzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a barackot, majd 2 perc múlva az epret is. További 2 percig főzzük a gyümölcsöket, majd vegyük le a tűzről, keverjük el benne a rózsavizet. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, öntsük bele a maradék olajat, majd habzsákból, vékony csőrű adagolóval nyomjuk ki egyesével a betűket. Fordítsuk, süssük meg a másik oldalát is. Kínáljuk az öntettel.






Reggeli hamburger

Hozzávalók 4 személyre:
 4 császárzsemle
 4 tojás
 4 db hamburgerhús (40 dkg darált marhahús előző este sóval, borssal, pár csepp Worchestershire-szósszal és 1 tk mustárral elkeverve)
 1 nagy fej vöröshagyma
 5 dkg liszt
 étolaj
 ketchup, mustár a tálaláshoz

A hagymát kockázzuk fel, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ropogósra, papírtörlőn csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A laposra formázott húspogácsákat forró, olajjal megkent serpenyőben süssük készre, a zsemlék vágott felét is pirítsuk meg. A tojásokból süssünk frissen a tálalás előtt tükörtojást. A zsemlékre helyezzünk 1-1 kisült húspogácsát, 1 tükörtojást, szórjuk meg a pirított hagymával, ízesítsük ketchuppel, mustárral, és azonnal tálaljuk.






Újkrumplikrémleves kukoricával és pirított sonkával

Hozzávalók 4 személyre:
 40 dkg újkrumpli
 10 dkg füstölt, nyers sonka
 2 dl tejföl
 20 dkg kukorica (konzerv)
 2-3 szál újhagyma
 só, frissen őrölt bors
 pár csepp frissen facsart citromlé
 friss korianderzöld (helyettesíthető petrezselyemmel)
 extra szűz olívaolaj

A hámozott, kockázott újkrumplit a darabolt újhagymával együtt tegyük fel főni 1 liter sós vízben. Ha megfőtt a krumpli, turmixoljuk össze a levest a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítsük, keverjük el benne a lecsöpögtetett kukoricát. A vékonyra szelt, majd kockázott sonkát kevés olívaolajon süssük ropogósra. A forró levest tálaláskor csepegtessük meg olívaolajjal, szórjunk bele sült sonkát és vágott koriander- vagy petrezselyemzöldet.





Sörös marharagu újkáposztás krumplipürével

Hozzávalók 4 személyre:
 60 dkg marhalapocka
 1 nagy fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 2 db babérlevél
 1 púpozott tk mustár
 1 dl világos sör
 2 dl tejföl
 étolaj
 só, frissen őrölt bors

A körethez:
 80 dkg krumpli
 1 kis fej új, zsenge édeskáposzta
 5 dkg vaj
 tej

A húst kockázzuk fel. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, süssük körbe, majd adjunk hozzá egy kevés sört, a babérlevelet, sót, borsot, az aprított fokhagymát. Lefedve főzzük lassan puhára a húst. Sörrel és vízzel öntsük fel fokozatosan. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a mustárt és a tejfölt. Forraljuk össze. A körethez a káposztát vágjuk ketté, vékonyan szeleteljük, kevés olajon dinszteljük puhára (a zsenge, új káposzta nagyon hamar megpuhul). Sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit főzzük puhára sós vízben, szűrjük le, villával törjük össze. Keverjük el a vajjal, annyi tejjel, hogy megfelelő püréállagot kapjunk. Lazán forgassuk össze a káposztával, és kínáljuk a ragu mellé.





Sertésszűz borskéregben

Hozzávalók 4 személyre:
 80 dkg sertésszűz (2 db)
 28 g szemes fekete bors (2 zacskó)
 2 ek német, édes mustár
 só
 1 ek olívaolaj

A sütőt melegítsük elő 250 °C-ra. A sertésszüzeket mossuk, töröljük szárazra. Sózzuk körbe, kenjük meg a mustárral és az olívaolajjal. A borsot mozsárban törjük vagy borsdarálóval őröljük durvára. Forgassuk meg benne egyenletesen a húsdarabokat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, süssük az előmelegített sütőben 15 percet, majd zárjuk le a sütőt és hagyjuk benne a húst 8-10 percig. Felszeletelve tálaljuk, köretként adhatunk mellé sült krumplit, burgonyapürét vagy salátát is.





Tex-mex minilángos

Hozzávalók:
 30 dkg liszt
 3,5 g szárított élesztő
 kb. 1,5 dl víz
 só
 étolaj a sütéshez

A feltéthez:
 20 dkg kukorica (konzerv)
 3 szem paradicsom
 10 dkg kaliforniai paprika
 10 dkg uborka
 1 fej lila hagyma
 fél citrom leve
 3 ek. olívaolaj
 frissen őrölt bors
 1 csokor korianderlevél
 tejföl

A lisztet keverjük el egy kávéskanálnyi sóval, a szárított élesztővel, adjunk hozzá annyi langyos vizet, hogy sűrű nokedlitészta-állaga legyen. Kanállal keverjük el. Kelesszük a duplájára. A feltéthez kockázzuk apróra a zöldségeket, keverjük hozzá a kukoricát, az aprított koriandert. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, locsoljuk meg az olívaolajjal és a citromlével. Bő, forró olajba, olajos kézzel szaggassunk kisméretű lángosokat, süssük meg mindkét oldalukat, majd a kisült lángosokat sózzuk, kenjük meg tejföllel, és kanalazzunk rá feltétet.





Guinness-torta

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

 2,5 dl Guinness (vagy más barna sör)
 1 dl habtejszín
 20 dkg vaj
 20 dkg porcukor
 27 dkg liszt
 5 dkg cukrozatlan kakaópor
 2 nagy tojás
 fél tasak sütőpor

A tetejére:
 20 dkg natúr krémsajt
 10 dkg porcukor
 1 dl habtejszín

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A sört tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a porcukrot, melegítsük, míg elolvadnak. Egy kevés sörben keverjük el a kakaóport, majd keverjük el az egészben. A lisztet keverjük el a sütőporral, adjuk hozzá a tojásokat, majd a már nem túl meleg sörös keveréket. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, öntsük át bele a tésztamasszát, majd süssük 45-50 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd borítsuk ki. A tejszínt verjük fel kemény habnak a porcukorral együtt, majd keverjük el a krémsajttal, és kenjük meg a torta tetejét az édes sajtkrémmel.






Forrás: Link
cipello cipello
Címkék: nektarint kockázzuk, epret vágjuk, maradék olajat, másik oldalát, hagymát kockázzuk, felesleges zsiradékot,

5 kenyérrecept
elkészíthető kenyérrecept Az egyik legalapvetőbb táplálékunk a kenyér. Tele van energiával, amire nagy szükségünk van egy nehéz nap reggelén. Ha nem bízol a boltban vásárolt kenyerek tápanyagértékében, te is süthetsz otthon! Próbáld ki az alábbi 5 receptet, csak majd győzd abbahagyni az evést! Sajtos barna kenyér Hozzávalók: 10 dkg Graham-liszt, 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg búzacsíra, 3 evőkanál méz, 3 dl tej, 1 dl víz, 1,5 dkg só, 10 dkg reszelt sajt, 1 ...
tinka1951 tinka1951
5 kenyérrecept otthonra.......
kenyérrecept... Az egyik legalapvetőbb táplálékunk a kenyér. Tele van energiával, amire nagy szükségünk van egy nehéz nap reggelén. Ha nem bízol a boltban vásárolt kenyerek tápanyagértékében, te is süthetsz otthon! Próbáld ki az alábbi 5 receptet, csak majd győzd abbahagyni az evést! Sajtos barna kenyér Hozzávalók: 10 dkg Graham-liszt, 1 kg ...
maca23 maca23
A tökéletes sonka párja
lelkét is, ezért lett annyira finom, puha és foszlós a kalács. Utána bárhol ettem kalácsot, sehol nem volt ilyen állagú és ízű. Megtanulta anyukám is, ő meg megtanította nekem. Az én feladatom átvenni a stafétát, hiszen egy nap én is átadom majd a receptet a saját gyerekeimnek. Nem 5 perces recept, de ha tényleg szívvel-lélekkel csináljuk, meglesz az eredménye, és az elismeréseket is begyűjthetjük. Foszlós kalács és briós Hozzávalók: - 4 dl langyos ...
panka2006 panka2006
Advent tizennegyedik napja - minden évre -Szaloncukor
budapesti és vidéki cukrászdákban az inasoknak volt tisztük működtetni. Annak ellenére, hogy a cukorka a XIX. század közepén jelent meg hazánkban először, 1891-ben Hegyesi József "Magyar - Francia szakács és vállalkozó" már tizenhétféle szaloncukorreceptet említ. A szerző A legújabb házi cukrászat című kézikönyvében így például megtaláljuk a "szalon-ananász cukorkák, a szalonkrém - bonbonok, a szalon - marasquin - cukorkák, a szalon-pisztácz-czukorkák" receptjeit is. Igen nagy becsben tartották ezt az ...
maroka maroka
Bogrács...
nagyállattartó őseink e mindenes eszköze, és az abból következő főzési technika mindíg a teljes értékű táplálkozást szolgálta. Néhány külföldi egytálételt csak azért soroltunk ide, hogy jobban értékeljük saját örökségünket. Nézzünk egyszerre sok receptet, amit bográcsban lehet megfőzni, és persze a konyhában is, ám ott "nem az igazi", mert ott nem jár fölötte a füstaromát adó jó levegő. A zománcozatlan vaslábas külön íz- és nyomelem forrás! Rajtunk kívül csak a mediterrán népek esküsznek az ...
simocsi simocsi
Csicsóka-pogácsa
Találtam a neten receptet, de kellett rajta változtatni. Az eredeti egy hígan folyós massza volt, arra gondolok ilyenkor, hogy tuti nem csinálta meg, aki feltette eredetileg. S a legtöbb helyen az jön be találatként! Nos, az alábbi megbízhatóan pontos recept, kikísérleteztem: 0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem. Tisztán 300 gr lett. 0,5 kg ...
margoka59 margoka59
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá. Hozzávalók 1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-1mokkáskanál majoranna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag. Elkészítése A ...
suzymama suzymama
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá. Hozzávalók 1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ...
vorosrozsa66 vorosrozsa66
Süti ajánló
gesztenyés kocka faciendum
Túró kocka veronika74
Szilva torta gabfe
Kakaós, mogyorós és banános mu veronika74
Sárgabarackfánk fehérborral bubszi
Finom süti recept piroska0101
Vienetta szelet moncsika77
Sajtos cseresznyetorta klerierzsi
Mokkatorta bubszi
fekete-fehér túrós muffin horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Gesztenyével töltött pulyka tundihugi
Sütőzacskóban sült zöldségek zsokanita
Csirkemell-falatkák tejszínes korall44
HAGYMÁS kacsaMÁJ bubszi
Elronthatatlan sajtos csirkeme bubszi
Baconos csirkemell őzgerincben irmus
Nyárson sült szárnyas máj, és bubszi
Újházi tyúkhúsleves... jupiter21
Sajttal és gombával töltött csirkemell! horvathnemagdi
Rakott csirke 2. bubszi
Marhából készült ételek
Mante leves margoka59
Töltött saláta agimami7
szerecsendió ibolya58
Vadas marha hajdueva56
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
Gulyásleves bográcsban bubszi
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Lengyel pacalleves recept baggesz20
Hússal töltött szőlőlevél bubszi
A vadas és a zsemlegombóc horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
borzaska bbaniko
Sajttal töltött karajszelet kukoricás bundában recept tinka1951
Tolcsvai aprópecsenye zsokanita
Klasszikus magyar, nagy kedvencem: székelykáposzta groszmadel
Kapros-vargányás húsgombócleves tinka1951
Pikáns gombás sertésragu leves recept jamborlulu
Debreceni töltött csülök bubszi
Bográcsozás a szabadban bulac57
Velencei rántott máj horvathnemagdi
Csőben sült bolognai penne tejfölösen recept jamborlulu
Halból készült ételek
Halászlé zsokanita
Lecsós rakott halszeletek zsokanita
Halpaprikás bográcsban bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Rostonsült lazacderék kapros bubszi
Dunai halászlé 3 bubszi
Karácsonyi menü - még néhány ötlet horvathnemagdi
Ropogós zöldségek nnpapszi
Bajlódsz a spárgával? grimilda
Halpaprikás magyarosan bubszi
Vad ételek
Borsikafű nnpapszi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Kevert linzer torta bubszi
Recept jjanosne
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Bácskai fácán rizzsel bubszi
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
Óda a töltött káposztához tripike
Spagetti ajánló
Utazás a tokány körül... gaby13
Pizza lesz ma ebédre sarkadykati
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Sajtos-fokhagymás spagetti - Recept mamucika
Savanyúkáposztás spagetti groszmadel
Spagetti citromos csirkével horvathnemagdi
Bolognai rakottas karfiollal recept baggesz20
x nagyuska
Spórolós spagettik: 3 recept tinka1951
Spagetti ahogy én készítem recept gonda_katalin
Pizza receptek
Gombás pizza recept kovacs_zsoka
Rukkola: keserű, de egészséges taltos1
Pizza alaptészta, II. bubszi
Töltött pizza klerierzsi
Kombe horvathnemagdi
Töki pompos relisisi
Bolognai mártás házi pizzatésztával recept baggesz20
Pizzás csiga horvathnemagdi
Sonkás, gombás, olívás pizza horvathnemagdi
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Sajtburgerleves recept roanna
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger baratnu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU