Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü
Érdekességként hoztam az alábbi receptet

Vrábel Krisztina: Apák napi menü
Link

Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az édesapákat, fogjunk hát össze a gyerekekkel, és készítsünk olyan fogásokat, amelyeket a családfő lelkesen fogyaszt majd. Vrábel Kriszta ajánl hét receptet, és azt tanácsolja, senki ne hagyja ki a Guinness-tortát, mert isteni finom.
Írta: Vrábel Krisztina 2014.06.14. Nők Lapja rovat

Palacsintabetűk epres-nektarinos öntettel

Hozzávalók:
 25 dkg liszt
 1 tojás
 1 ek cukor
 1 dl tej
 szódavíz
 4 ek étolaj
 25 dkg eper
 4 szem nektarin
 2 ek méz
 1 ek rózsavíz (elhagyható)

Hagyományos módon keverjünk a lisztből, tojásból, cukorból, tejből, szódából és olajból sűrű palacsintatésztát, 3 evőkanál olajat használjunk hozzá. Pihentessük a tésztát 30 percet. A nektarint kockázzuk fel, az epret vágjuk ketté. 1 dl vizet keverjünk el a mézzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a barackot, majd 2 perc múlva az epret is. További 2 percig főzzük a gyümölcsöket, majd vegyük le a tűzről, keverjük el benne a rózsavizet. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, öntsük bele a maradék olajat, majd habzsákból, vékony csőrű adagolóval nyomjuk ki egyesével a betűket. Fordítsuk, süssük meg a másik oldalát is. Kínáljuk az öntettel.






Reggeli hamburger

Hozzávalók 4 személyre:
 4 császárzsemle
 4 tojás
 4 db hamburgerhús (40 dkg darált marhahús előző este sóval, borssal, pár csepp Worchestershire-szósszal és 1 tk mustárral elkeverve)
 1 nagy fej vöröshagyma
 5 dkg liszt
 étolaj
 ketchup, mustár a tálaláshoz

A hagymát kockázzuk fel, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ropogósra, papírtörlőn csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A laposra formázott húspogácsákat forró, olajjal megkent serpenyőben süssük készre, a zsemlék vágott felét is pirítsuk meg. A tojásokból süssünk frissen a tálalás előtt tükörtojást. A zsemlékre helyezzünk 1-1 kisült húspogácsát, 1 tükörtojást, szórjuk meg a pirított hagymával, ízesítsük ketchuppel, mustárral, és azonnal tálaljuk.






Újkrumplikrémleves kukoricával és pirított sonkával

Hozzávalók 4 személyre:
 40 dkg újkrumpli
 10 dkg füstölt, nyers sonka
 2 dl tejföl
 20 dkg kukorica (konzerv)
 2-3 szál újhagyma
 só, frissen őrölt bors
 pár csepp frissen facsart citromlé
 friss korianderzöld (helyettesíthető petrezselyemmel)
 extra szűz olívaolaj

A hámozott, kockázott újkrumplit a darabolt újhagymával együtt tegyük fel főni 1 liter sós vízben. Ha megfőtt a krumpli, turmixoljuk össze a levest a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítsük, keverjük el benne a lecsöpögtetett kukoricát. A vékonyra szelt, majd kockázott sonkát kevés olívaolajon süssük ropogósra. A forró levest tálaláskor csepegtessük meg olívaolajjal, szórjunk bele sült sonkát és vágott koriander- vagy petrezselyemzöldet.





Sörös marharagu újkáposztás krumplipürével

Hozzávalók 4 személyre:
 60 dkg marhalapocka
 1 nagy fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 2 db babérlevél
 1 púpozott tk mustár
 1 dl világos sör
 2 dl tejföl
 étolaj
 só, frissen őrölt bors

A körethez:
 80 dkg krumpli
 1 kis fej új, zsenge édeskáposzta
 5 dkg vaj
 tej

A húst kockázzuk fel. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, süssük körbe, majd adjunk hozzá egy kevés sört, a babérlevelet, sót, borsot, az aprított fokhagymát. Lefedve főzzük lassan puhára a húst. Sörrel és vízzel öntsük fel fokozatosan. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a mustárt és a tejfölt. Forraljuk össze. A körethez a káposztát vágjuk ketté, vékonyan szeleteljük, kevés olajon dinszteljük puhára (a zsenge, új káposzta nagyon hamar megpuhul). Sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit főzzük puhára sós vízben, szűrjük le, villával törjük össze. Keverjük el a vajjal, annyi tejjel, hogy megfelelő püréállagot kapjunk. Lazán forgassuk össze a káposztával, és kínáljuk a ragu mellé.





Sertésszűz borskéregben

Hozzávalók 4 személyre:
 80 dkg sertésszűz (2 db)
 28 g szemes fekete bors (2 zacskó)
 2 ek német, édes mustár
 só
 1 ek olívaolaj

A sütőt melegítsük elő 250 °C-ra. A sertésszüzeket mossuk, töröljük szárazra. Sózzuk körbe, kenjük meg a mustárral és az olívaolajjal. A borsot mozsárban törjük vagy borsdarálóval őröljük durvára. Forgassuk meg benne egyenletesen a húsdarabokat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, süssük az előmelegített sütőben 15 percet, majd zárjuk le a sütőt és hagyjuk benne a húst 8-10 percig. Felszeletelve tálaljuk, köretként adhatunk mellé sült krumplit, burgonyapürét vagy salátát is.





Tex-mex minilángos

Hozzávalók:
 30 dkg liszt
 3,5 g szárított élesztő
 kb. 1,5 dl víz
 só
 étolaj a sütéshez

A feltéthez:
 20 dkg kukorica (konzerv)
 3 szem paradicsom
 10 dkg kaliforniai paprika
 10 dkg uborka
 1 fej lila hagyma
 fél citrom leve
 3 ek. olívaolaj
 frissen őrölt bors
 1 csokor korianderlevél
 tejföl

A lisztet keverjük el egy kávéskanálnyi sóval, a szárított élesztővel, adjunk hozzá annyi langyos vizet, hogy sűrű nokedlitészta-állaga legyen. Kanállal keverjük el. Kelesszük a duplájára. A feltéthez kockázzuk apróra a zöldségeket, keverjük hozzá a kukoricát, az aprított koriandert. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, locsoljuk meg az olívaolajjal és a citromlével. Bő, forró olajba, olajos kézzel szaggassunk kisméretű lángosokat, süssük meg mindkét oldalukat, majd a kisült lángosokat sózzuk, kenjük meg tejföllel, és kanalazzunk rá feltétet.





Guinness-torta

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

 2,5 dl Guinness (vagy más barna sör)
 1 dl habtejszín
 20 dkg vaj
 20 dkg porcukor
 27 dkg liszt
 5 dkg cukrozatlan kakaópor
 2 nagy tojás
 fél tasak sütőpor

A tetejére:
 20 dkg natúr krémsajt
 10 dkg porcukor
 1 dl habtejszín

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A sört tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a porcukrot, melegítsük, míg elolvadnak. Egy kevés sörben keverjük el a kakaóport, majd keverjük el az egészben. A lisztet keverjük el a sütőporral, adjuk hozzá a tojásokat, majd a már nem túl meleg sörös keveréket. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, öntsük át bele a tésztamasszát, majd süssük 45-50 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd borítsuk ki. A tejszínt verjük fel kemény habnak a porcukorral együtt, majd keverjük el a krémsajttal, és kenjük meg a torta tetejét az édes sajtkrémmel.






Forrás: Link
cipello cipello
Címkék: nektarint kockázzuk, epret vágjuk, maradék olajat, másik oldalát, hagymát kockázzuk, felesleges zsiradékot,

5 kenyérrecept
elkészíthető kenyérrecept Az egyik legalapvetőbb táplálékunk a kenyér. Tele van energiával, amire nagy szükségünk van egy nehéz nap reggelén. Ha nem bízol a boltban vásárolt kenyerek tápanyagértékében, te is süthetsz otthon! Próbáld ki az alábbi 5 receptet, csak majd győzd abbahagyni az evést! Sajtos barna kenyér Hozzávalók: 10 dkg Graham-liszt, 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg búzacsíra, 3 evőkanál méz, 3 dl tej, 1 dl víz, 1,5 dkg só, 10 dkg reszelt sajt, 1 ...
tinka1951 tinka1951
5 kenyérrecept otthonra.......
kenyérrecept... Az egyik legalapvetőbb táplálékunk a kenyér. Tele van energiával, amire nagy szükségünk van egy nehéz nap reggelén. Ha nem bízol a boltban vásárolt kenyerek tápanyagértékében, te is süthetsz otthon! Próbáld ki az alábbi 5 receptet, csak majd győzd abbahagyni az evést! Sajtos barna kenyér Hozzávalók: 10 dkg Graham-liszt, 1 kg ...
maca23 maca23
A tökéletes sonka párja
lelkét is, ezért lett annyira finom, puha és foszlós a kalács. Utána bárhol ettem kalácsot, sehol nem volt ilyen állagú és ízű. Megtanulta anyukám is, ő meg megtanította nekem. Az én feladatom átvenni a stafétát, hiszen egy nap én is átadom majd a receptet a saját gyerekeimnek. Nem 5 perces recept, de ha tényleg szívvel-lélekkel csináljuk, meglesz az eredménye, és az elismeréseket is begyűjthetjük. Foszlós kalács és briós Hozzávalók: - 4 dl langyos ...
panka2006 panka2006
Advent tizennegyedik napja - minden évre -Szaloncukor
budapesti és vidéki cukrászdákban az inasoknak volt tisztük működtetni. Annak ellenére, hogy a cukorka a XIX. század közepén jelent meg hazánkban először, 1891-ben Hegyesi József "Magyar - Francia szakács és vállalkozó" már tizenhétféle szaloncukorreceptet említ. A szerző A legújabb házi cukrászat című kézikönyvében így például megtaláljuk a "szalon-ananász cukorkák, a szalonkrém - bonbonok, a szalon - marasquin - cukorkák, a szalon-pisztácz-czukorkák" receptjeit is. Igen nagy becsben tartották ezt az ...
maroka maroka
Bogrács...
nagyállattartó őseink e mindenes eszköze, és az abból következő főzési technika mindíg a teljes értékű táplálkozást szolgálta. Néhány külföldi egytálételt csak azért soroltunk ide, hogy jobban értékeljük saját örökségünket. Nézzünk egyszerre sok receptet, amit bográcsban lehet megfőzni, és persze a konyhában is, ám ott "nem az igazi", mert ott nem jár fölötte a füstaromát adó jó levegő. A zománcozatlan vaslábas külön íz- és nyomelem forrás! Rajtunk kívül csak a mediterrán népek esküsznek az ...
simocsi simocsi
Csicsóka-pogácsa
Találtam a neten receptet, de kellett rajta változtatni. Az eredeti egy hígan folyós massza volt, arra gondolok ilyenkor, hogy tuti nem csinálta meg, aki feltette eredetileg. S a legtöbb helyen az jön be találatként! Nos, az alábbi megbízhatóan pontos recept, kikísérleteztem: 0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem. Tisztán 300 gr lett. 0,5 kg ...
margoka59 margoka59
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá. Hozzávalók 1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ...
vorosrozsa66 vorosrozsa66
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá. Hozzávalók 1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-1mokkáskanál majoranna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag. Elkészítése A ...
suzymama suzymama
Süti ajánló
Isler agimami7
Babapiskótás barackos tiramisu.......... vicus54
Recept jjanosne
Feketeerdő muffin 1vargaildyko
Emeletes élvezet klementinagidro
Hatlapos mrazmagdi
Dunahullám 1vargaildyko
Feketeerdei meggytorta 2. bubszi
Banános-fűszeres kuglóf 1vargaildyko
kisrózsa választó zsokanita
Szárnyas receptek
Kelbimbós tyúkhúsleves bordat
Bugaci sápatag bulac57
GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT pulyka bubszi
Ildyko-Gizella....köszi relisisi
Gesztenyés pulykamell bubszi
Gombás-csirkemájas krumpli recept baggesz20
Boros pulykacombok ujjozsef
Bosnyák csirke horvathnemagdi
Dupla erőleves horvathnemagdi
Rántott parmezános csirkemell rozmaringos epersalátával bordat
Marhából készült ételek
Kassai rostélyos csibi52
Bolognai rizsgolyók receptje: ujjozsef
Mincsetabir macoka65
Gulyásleves I. bubszi
albán csirke dióval ! ibolya58
Marhatokány római tálban bubszi
Mexikói bableves horvathnemagdi
Sólet reifregina
Mikszáth Kálmán palóclevese suzymama
Vadas tésztával recept jamborlulu
Sertésből készült ételek
Húsos nudli recept kovacs_zsoka
Asztúriai húspástétom tésztába bubszi
Zöldséggel göngyölt hús! recept gizellalapu
Zöldséges, rakott hús kincsesszigeten
Rakott kel gerslivel - finom egytálétel - A gersli kati53
Császár pogácsa. bubszi
Müszaka (török étel) bulac57
Töltött dagadó janna53
Szuromi Esztike szép üzenete. dupalymaria
vecsési káposztás bab ! ibolya58
Halból készült ételek
Ponty egytálétel románosan bubszi
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Lazacburger rochlitzne
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
Ropogósra sütött fogasrúdacská bubszi
Vidéki bográcsos halászlé horvathnemagdi
Fokhagymás ponty bubszi
Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával reifregina
Dunai halászlé brozsika
Vad ételek
Nyúlpörkölt veronika74
Nyúlpörkölt margoka59
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Torták kloppenburg
Fácánleves reifregina
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Spagetti ajánló
Tejszínes gombás krém pirítósra zsokanita
Spagetti a "tenger gyümölcseiv bubszi
Hazai kínai recept jamborlulu
Spagetti Katanyéze recept baggesz20
Csirkemájas spagetti recept toth_beata
Büdös, csúnya, de csodára képe horvathnemagdi
Olajbogyós-tonhalas bolognai rochlitzne
Spagetti Alfredo módján bulac57
Spagetti mozzarellával bulac57
Pizza receptek
Krumplilepényes pizza bozsanyinemanyi
pizzás muffin ! ibolya58
Pizza tészta II. bubszi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Pizzás kifli veronika74
Hagymás pizza bubszi
Kipróbálom, hátha.... migova
Túrós-pizza horvathnemagdi
Pizza rákkal recept boszorlany
korona pizza faciendum
Hamburger receptek
mustár készítése házilag irmus
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Házi hamburger recept gonda_katalin
Sajtburger veronika74
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU