|
Link
Link
Link
Mindenki másképp csinálja, leírom, hogy én hogyan csinálom, mert a receptjeim gyűjteményében már csak sejlik az összetétele:
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 5 evőkanál olaj (olíva), 1 nagyobb héjában főtt krumpli áttörve, 2,5 dl tej, pici só,
2 dkg élesztőt felfuttatok 2 evőkanál tejjel és 1 mokkás kanál cukorral.
Összedagasztjuk az anyagokat és egy órán át kelesztem.
Mártás:
(Ez a mártás egyébként spagettivel összekeverve is nagyon kellemes étel a Családom körében, egy kis sajt a tetejére)
2 nagyobb fej hagyma, 2-3 cikk fokhagyma - lereszelve - kevés olajon megfonnyasztom, fél liter paradicsompürével felengedem. 1 evőkanál ketchupot, pici darált paprikát, sok rozmaringot, pici borsot, pici csilit, majoránnát, szurokfüvet, kakukkfüvet, bazsalikomot, oreganót cukrot és sót teszek bele ízlés szerint, majd összefőzöm,csak egy rottyanás és kész is!
Töltelék: gomba, olasz, párizsi, sonka, kolbász, kukorica, savanyú uborka felszeletelve, paradicsom, paprika, hagyma karikára vágva . . . és sorolhatnám . . .
Sajtok: ementáli, trappista, füstölt, karaván . . . és sorolhatnám . . .(ami van otthon) |
sarkadykati  |
Címkék: felszeletelve, bazsalikomot, összekeverve, szurokfüvet, összetétele, sorolhatnám, |
|
|
|
|