| "Nem lehet abbahagyni" -csirke |
|
olaj (kihagyható),
sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Õszibarack borban |
evőkanál
porcukor, 1 zacskó vaníliás porcukor, csipetnyi só.
Elkészítése: A lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, megsózzuk
és annyi bort öntünk bele, hogy a massza tejfölsûrûségû legyen.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk és félbevágva kimagozzuk. A
fél gyümölcsöket először lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk,
és apránként, kis adagokban, 1-2 ... |
bubszi  |
|
|
| |
| A legegyszerűbb meggyes |
alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük, és a tetejére szórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
4.160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A legjobb bodzás desszertek |
evőkanál zselatin, 2 dl bodzaszörp
Elkészítés:
Hideg bodzaszörpben elkeverjük a zselatint, felforraljuk, félrehúzzuk. Közben a tejszínt habbá verjük. A langyos bodzaszörpöt a mascarponéval összekeverjük, végül a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk, letakarjuk, és hűtőbe tesszük.
A cukkinis csokikalácshoz a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót egy edénybe szitáljuk. Lereszeljük a csokoládét és a cukkinit, hozzáadjuk a liszthez a darált mandulával együtt. Az olívaolaj, a vajat, ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| A pikáns és bódító bodza (rece |
|
kikenéséhez: vaj és cukor
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kalácsmorzsát, a vajat, csipetnyi őrölt fahéjat, végül a tojások habbá vert fehérjét ls a lecsipkedett bodzavirágokat is beleforgatjuk. A masszát vajjal kikent, cukorral meghintett formába (vagy tűzálló tálba) töltjük, és előmelegített sütőben, vízgőzben 200 fokon 50-55 percig gőzöljük. Fél óra elteltével ráöntjük a bort is. A sütőből kivéve még melegen tálra borítjuk és ... |
snibolya  |
|
|
| |
| A világ legjobb piskótája |
Habos, légiesen könnyű, a torták alapja, de csokiszósszal vagy gyümölcsmártással önmagában is tökéletes desszert a piskóta. Könnyűségét a tojás adja, tésztája mákkal, dióval, kakaóval dúsítható.
Sokunk egyik legszebb emléke az amúgy borzalmas iskolai menzáról a habkönnyű piskótakocka, amit sűrű csokoládészósszal tálaltak. Csak egy jó alapreceptre van szükségünk, és néhány alapvető szabályt kell betartanunk, hogy mi magunk is tökéletes piskótát süthessünk.
Ilyen alapszabály, hogy a ... |
fogmoni  |
|
|
| |
| A világ legjobb piskótája |
Habos, légiesen könnyű, a torták alapja, de csokiszósszal vagy gyümölcsmártással önmagában is tökéletes desszert a piskóta. Könnyűségét a tojás adja, tésztája mákkal, dióval, kakaóval dúsítható.
Sokunk egyik legszebb emléke az amúgy borzalmas iskolai menzáról a habkönnyű piskótakocka, amit sűrű csokoládészósszal tálaltak. Csak egy jó alapreceptre van szükségünk, és néhány alapvető szabályt kell betartanunk, hogy mi ... |
agimami7  |
|
|
| |
|
|