| "fonatos " |
|
!
Fonatos
Hozzávalók:
8 dkg liszt,
3 dl tej,
4 db tojássárgája,
7 dkg vaj,
4 szem kockacukor,
4 dkg élesztő,
kevés só.
Elkészítése:
1 dl tejben megáztatunk 1 szem cukrot, és ebben megkelesztjük az élesztőt. A 4 tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a megfuttatott élesztőt. A tésztát fakanállal simára dolgozzuk. A kissé megolvasztott vajat részletekben adjuk a tésztához. ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| ❤ BÁLINT NAPI szivecskék❤ |
tálaláshoz
eper- vagy sárgabaracklekvárElkészítés
1.A tejet megmelegítjük, a Ramát belerakjuk és hagyjuk, hogy felolvadjon benne. Amikor már csak langyos, az élesztőt belemorzsoljuk. Ha túl meleg a tej, "bedöglik" tőle az élesztő és nem kell meg a tészta. Egy evőkanálnyi cukrot is belekeverünk és meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
2.A lisztet egy tálba szitáljuk a maradék cukorral, a sóval ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ❤ Kürtöskalács sütőben ❤ |
élesztő
Forgatáshoz
dió
kakaó
fahéj
kókusz
mákElkészítés
1.2 dl tejben 6 evőkanál cukorral 3 dkg élesztőt felfuttatunk. 50 dkg lisztet 2 db tojással, 1 cs. vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, 10 dkg olvasztott Ramával, valamint a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk és másfél órát kelesztjük. Hat sörös dobozt, vagy papírtörlő ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ❤Farsangi fánk ❤ |
vaníliakivonat
1 narancs reszelt héja ( elhagyható)Elkészítés:
A lisztet dagasztótálba tesszük, beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük langyos tejjel.Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalókat és jól kidagasztjuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük, A megkelt tésztát kiborítjuk, ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, kiszaggatjuk. Még 30 percig pihentetjük ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ❤Töltött lángosl ❤ |
|
Hozzávalók
3 dkg élesztő
1/2 liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál sóElkészítés
1.Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem.
2.A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti nagyságúra. Téglalappá nyújtom az egyes darabokat ... |
bubszi  |
|
|
| |
| (Tisza)luci réteges kalács |
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 dl olaj, kb. 3dl tej,
3 dkg élesztő, 2-3 ek. kakaópor.
(Tisza) Luci réteges kalács
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl tejben, 2 tk. cukorral.
A többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk és két részre osztjuk.
Az egyik felébe alaposan belegyúrjuk a kakaóport. Megint ketté osztjuk (négy cipónk lesz).
Mind a négy tésztát elnyújtjuk és felváltva egymásra fektetve feltekerjük.
Kikent és lisztezett tepsire téve ... |
farkasemese59  |
|
|
| |
| ****DIÓS-ALMÁS**bejgli*** |
tojás
2 dkg élesztő
10 dkg porcukor
csipet só
A töltelékhez:
25 dkg darált dió
0,5 dl olaj
10 dkg mazsola
csipet fahéj
10 dkg cukor
80 dkg alma
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben.
Átszitáljuk a lisztet, ráreszeljük a margarint, csipet
sót adunk hozzá, és összegyúrjuk. Ezután hozzáteszszük a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a tojások
sárgáját, a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ****LUCA****macskája**** |
1 csipet só
1,8 liter finomliszt
1 maréknyi mazsola
10 dkg Rama
A lekenéshez
1 darab tojásElkészítés
1.Az élesztőt elmorzsoljuk, a Ramát a langyos tejben feloldjuk és a kettőt összekeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, vagy a túrót (utóbbit, ha nagyon száraz, kis tejföllel krémesebbé kell tenni), a kb. 2 evőkanálnyi langyos tejben elkevert sáfrányt, a cukrot és a sót. ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|