| Citromos tárkonyos pulykaleves ... |
|
Citromos tárkonyos pulykaleves
Hozzávalók :
1 kg pulykacomb filézve
1 fej hagyma
olaj
1 babérlevél
só, bors
2 db sárgarépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
2 dl tejföl
1-2 ek. liszt
1 / 2 citrom leve
1 ek. mustár
friss vagy száritott ... |
anitahajdu  |
|
|
| |
| Curry-s pulykaleves |
Curry-s pulykaleves
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg pulykacomb (csont nélkül),
2 szál sárgarépa,
2 vékony póréhagyma,
20 dkg kínai kel,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál curry,
erőspaprika ízlés szerrint
Előkészítés:
A húst megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk, metéltre ... |
veronika74  |
|
|
| |
| GESZTENYÉS PulykaLEVES |
Hozzávalók: 1 pulykaaprólék, 10 dkg gesztenyemassza, 1 dl tejföl, 1 evőkanál vegeta, 1 csapott evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál olaj, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint őrölt fehér bors.
A megtisztított pulykaaprólékot kis darabokra vagdalom és kuktafazékba, a felforrósított olajra teszem. Mindkét oldalát megpirítom, rászórom a vegetát és ráöntök másfél liter vizet. A kuktát lezárom, és a jelzéstől számított 30 percig főzöm. Ezután a levest ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Gombás pulykaleves |
Hozzávalók: 40 dkg pulyka színhús (mell, nyesedék), 10 dkg csiperkegomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 közepes paradicsom, 1 teáskanál pirospaprika, 3 dkg margarin, 1-2 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél, fél-fél teáskanál őrölt köménymag, kakukkfű (vagy szurokfű), Vegeta.
Elkészítése: A margarinon megpirítjuk a kockára vágott húst, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, és üvegesre dinszteljük. Elkeverjük benne a pirospaprikát, és feleresztjük 4 dl vízzel. Hozzáadjuk a felaprított ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Káposztás pulykaleves |
|
Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg pulykacomb (csont nélkül), 2 szál sárgarépa, 2 vékony póréhagyma, 20 dkg kínai kel, 3 ek. olaj, 1 tk. curry, erős paprika ízlés szerint.
1. A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, metéltre aprítjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, fehéredésig pirítjuk benne a húst, majd sózzuk, és kevés víz hozzáadásával lefedve pároljuk. Ha elpárolog a víz, pótoljuk. Amikor a hús már majdnem puha, megszórjuk a curryvel, ... |
bulac57  |
|
|
| |
|
|