| A csirke |
|
kicsit elősütöm benne a csirkecombok mindkét oldalát, majd felöntöm a borral. Sózom, borsozom, és ebben párolom fedő alatt - ha szükséges, öntök még hozzá vizet. Ha a hús megpuhult, hozzáöntöm a zöldségkeveréket, és azt is puhulásig párolom. Ezután megcsinálom rá a tejfölös habarást. Csomómentesre kikeverem a tejfölt, a lisztet, a mustárt, a majonézt. A csirke levéből kicsit hozzákeverek, majd ezt visszaöntve a wokban összeforralom.
Tanácsok: Köretként szerintem a hasábburgonya illik hozzá, de mivel ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A csirke, aki franciasalátának |
A csirke, aki franciasalátának képzeli magát
Hozzávalók 2 személyre:
* 2 alsó-felső csirkecomb
* 1,5 dl fehérbor
* víz
* 30 dkg fagyasztott franciasaláta alap
* 2 dl tejföl
* 1 csapott evőkanál liszt
* 1 evőkanál mustár
* 1 evőkanál majonéz
* 1 evőkanál zsír
* só
* bors
Elkészítés:
Wokban felhevítem a zsírt, és kicsit elősütöm benne a csirkecombok mindkét oldalát, majd ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Almás pite |
tejföl
1 kk. sütőpor
2 k. cukor
1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a sütőporral. Bele morzsolom a margarint. Hozzá adom a többi hozzávalót is. Összeállítás után a tésztát pihentetem, amíg megcsinálom a tölteléket.
A töltelékhez az almát megpucolom, lereszelem. Kinyomkodom a levét, 3 dl lével megfőzöm a pudingport. Ezt hozzá adom a reszelt almához, megcukrozom.
A tésztát 2 részre osztom (1/3 - 2/3 arányban). A nagyobb ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bab krémleves recept |
fejtett bablevest úgy főzöm, hogy sós vízbe, először belerakom az összevágott sárgarépát, zöldséget. Kicsit főzöm, majd beleteszem (5 literes fazékba főzve) a kifejtett 80 dkg babot, lestyán és zellerzöldet, 1 paradicsomot, 1 kisebb paprikát. Közben megcsinálom, a jó sok fokhagymával ( amit összevágva, sóval deszkán megtörök) és sok sok apróra megvágott petrezselyemzölddel, a viszonylag híg rántást. Ebbe, olajon megpirítok egy pici lisztet, rá mehet a fokhagyma, petrezselyem fele és 1 lapos evőkanál ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Borsóleves |
|
tojás, 5 dkg rétesliszt, pici só.
Elkészítése: Egy 4 literes fazékba felteszem sós vízbe főni a tetszés szerint feldarabolt sárgarépát, és zöldséget. Mikor már kicsit puhul, akkor beleöntöm a borsót, és együtt főzöm tovább.
Megcsinálom egy kis lábosban a rántást: Kevés étolajat, kb. 3-4 evőkanálnyit teszek bele, és egy kávéskanál simalisztet, a gázra teszem és kevergetem, ha már kicsit pirul, akkor leveszem, teszek bele az előre jó apróra összevágott petrezselyemből, meg 1 ... |
aranyibarbara  |
|
|
| |
| Bulgur saláta. |
Bulgur saláta
Sietős napokra és kánikulára való étel. Nem kell hozzá bekapcsolni sem a sütőt sem pedig a főzőlapot, és körülbelül 10 percet kell vele aktívan foglalkozni. Minden szempontból megéri.
Igazán március 15-én lett volna stílusos, de most is megállja a helyét ez a trikolor saláta. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok már élni, sál és télikabát nélkül. Ezzel a salátával már a melegebb ... |
linda019  |
|
|
| |
| Citromtorta másként, citromos cheesecake |
tésztát. Ha a tészta összeállt, kinyújtom és egy 26-28 centis formába teszem úgy, hogy legyen egy 2-3 centis pereme is. (Ha nagyobb a forma, kisebb peremet csinálok, a kisebb nagyobbat.) 180 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütöm. Amíg a tészta sül, megcsinálom a tölteléket.
A citromos krém:
500 g mascarpone
2 tojás+1 fehérje, ami a tésztából kimaradt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 citrom reszelt héja és kifacsart leve
A tojásokat a cukorral és vaníliás ... |
gabfe  |
|
|
| |
| Csemege uborka |
Hozzávalók: 5 literes üvegbe kell 3 kg uborka, 2 liter víz, 2 dl ecet (20%-os), 2 evőkanál só, 12 dkg cukor, 2-3 babérlevél, torma (1 szál), bors és a füvek.
Füvek: kapor, meggylevél, szőlő levele, eperlevél, vasfű, mustármag, fekete bors. (Ezeket a leveleket magam ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
|
|