| Borjúcsülök Pékné módra |
|
Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb, csontos borjúcsülök, 50 dkg vöröshagyma, 1 kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma só, bors
A csülköket a hentessel kettévágatjuk. Alaposan lemossuk, leszárítjuk, majd jól besózzuk, tisztított és lapokra vágott fokhagymával megtűzdeljük.
A legnagyobb méretű AMC-serpenyőt közepes hőfokon előmelegítjük, majd a húsdarabokat egymás után beletéve, minden oldalukat barnára pirítjuk. Befedjük, ezután a hőforrást a legkisebbre visszakapcsolva, 1 1/2 órán keresztül ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Hagymás sült csülök |
szerint só és törött fekete bors,
4 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom és nyersen karikákra vágom. Megsózom, megborsozom, majd az előzőleg beáztatott cseréptálba beleszórom. A gondosan megtisztított csülköket a csont mentén felvágom, és a félbevágott fokhagymagerezdekkel megtűzdelve megsózom, ezután pedig ráfektetem a burgonyára. Betakarom a vékony karikára vágott vöröshagymával, majd a megsózott és megborsozott tejfölt rálocsolom. A tál ugyancsak beáztatott ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Mindenképpen csülök |
vágva megfonnyasztom, utána kerül rá a gomba és a zöldborsó. Együtt párolom amíg megpuhul, a legvégén kis kockára vágom a kolbászt és azt is hozzáteszem. A megfőtt krumplit hámozás után tűzálló tálba teszem egy kis olajat öntök alá, majd ráhelyezem a csülköket és a sütőben szép pirosra sütöm. Tálalásnál öntöm rá az előbb elkészített ragut.
Csülök Juliska módra
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök, 100 g gépsonka, 100 g füstölt szalonna, 150 g tarkabab, 200 g paradicsom, 200 g ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Receptek |
só, törött bors, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, 1 kiskanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál paprikakrém, 1 kiskanál liszt, 1 kanál mustár, 5 dkg zsír 2 dl bor. (+ 2 dl a főzőbe)
A jól megtisztított, megperzselt és besózott csülköket forró zsírban megfogatjuk, szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba helyezzük, mellédobunk 1 db kettévágott vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, öntünk rá egy dl bort, ugyanannyi vizet, és lefedve puhára pároljuk. Időközben borral és vízzel locsolgatjuk, és ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Régi munkahelyi receptjeim |
|
lesz.
Bajor csülök
Hozzávalók:
2 db nyers (nem füstölt) sertés hátsó csülök
fél liter sör
Univer grill fűszerkeverék
só
bors
A csülköket megmosom, majd sózom, borsozom, beszrórom a grillfűszerrel és jól bekenegetem vele.. A befűszerezett csülköket tűzálló jénai tálba helyezem és aláöntöm a sört. Ezután letakarom alufóliával, és 200 fokosra ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Római tálas receptek |
pároljuk. 70 dkg savanyú káposztát alaposan kinyomkodunk és a hajszálvékony szalonnaszeletekkel bélelt (előzőleg beáztatott) cserépedénybe rakjuk. Közékeverünk egy fél kg-nyi megtisztított, vékonyan felszeletelt almát, és tetejére fektetjük a puha csülköket.
Megöntözzük a kuktában a csülök alatt képződött lével és a cserépedényt lefedve, a sütőben egy óráig sütjük.
(Készíthetjük hagymásan is: egy fej apróra vagdalt hagymát a leterített almás káposztára hintünk, és erre fektetjük a ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
| Sertéscsülök Nagyszakácsi |
sertéscsülök 40 dkg nagy szemű tarkabab 20 dkg vöröshagyma 1 dkg só 20 dkg kolbász őrölt cseresznyepaprika 1 kg hordós (savanyú) káposzta 4 dl olaj 1 dl tejföl törött bors, fűszerpaprika 1 gerezd fokhagyma
A tarkababot előző nap beáztatjuk. A csülköket megtisztítjuk, a szőrt leégetjük, alaposan megmossuk, besózzuk és a sóban 1 órát hagyjuk állni. A hordós káposztát megízleljük, ha túl sós, kiáztatjuk. A csülköket tűzállótálba helyezzük, kevés vizet aláöntve, egy fej hagymát mellé téve, lefödve, ... |
klara50  |
|
|
| |
|
|