| "Nem lehet abbahagyni" -csirke |
|
nagyobb fej vöröshagyma,
5 dl tejföl,
10-15 dkg reszelt füstölt sajt,
8 evőkanál olaj (kihagyható),
sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a ... |
veronika74  |
|
|
| |
| "Nem lehet abbahagyni" csirke |
fokhagyma
1 teáskanál só
bors
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
Elkészítés:A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat.
Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék lisztet egyenletesen a tetejére szórom.
Rákarikázom a vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot és az olajjal elkevert ... |
jeryka  |
|
|
| |
| ❤ csirkés TORTILLA ❤ |
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ❤Töltött lángosl ❤ |
Hozzávalók
3 dkg élesztő
1/2 liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál sóElkészítés
1.Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem.
2.A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom tetszés szerinti nagyságúra. Téglalappá nyújtom az egyes darabokat ... |
bubszi  |
|
|
| |
| „Házi sajt” |
|
dkg juhtúró
10 dkg tejszínes krémsajt
1 csomag snidling
4 db főtt tojás
frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
A juhtúrót és a krémsajtot összekeverem egy keverő tálban. Ízesítem zúzott fokhagymával, mustárral és frissen őrölt borssal. Kerül bele snidling, valamint a főtt tojás lereszelt sárgája. Az egészet összegyúrom és a fél főtt tojásba töltöm vissza a ,,sajtot". Paradicsommal, és pirítóssal ... |
margoka59  |
|
|
| |
| (Iskembe) |
elfedje. Ezután felforraljuk és 1/4 óráig főzzük, majd lecsurgatjuk és csíkokra vágjuk. Ezt követően 2 óráig főzzük úgy, hogy a víz ellepje, hozzáadva a citromhéjat, a babért, a szemes borsot és a sót.
Ezzel egyidőben a csicseriborsót 2 gerezd fokhagymával enyhén sós vízben, másfél óráig főzzük.
Amikor a pacal puha, lecsurgatjuk és az ugyancsak lecsurgatott csicseriborsóval együtt 2 csésze pacallé hozzáadásával még negyed óráig együtt főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon ... |
edesanya  |
|
|
| |
| (Moussaka oriental) |
50 dkg vagdalt sertéshús, 4 dl tej, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 8 dkg zsír, 15 dkg liszt, só, bors.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, a vagdalt sertéshúst hozzáadjuk, sóval, törött borssal, reszelt fokhagymával fűszerezzük, s fakanállal folytonosan keverve, megpirítjuk. 2 dl tejből, tojásból és a lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, só és pici cukor hozzáadásával. A törökparadicsomot meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk, megsózzuk és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| **Kemencés kenyérlángos**&** töki pompos ** |
megdagasztjuk (akár kenyérsütőgép segítségével). Duplájára kelesztjük meleg helyiségben és ezt követően a tésztát kétfelé vesszük és kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk őket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és vastagon megkenjük a reszelt fokhagymával elkevert tejföllel, gazdagon megszórjuk bacon szalonna csíkokkal, vékony karikákra szeletelt lilahagymával, majd sajttal meghintve előmelegített sütőbe tesszük kb. 20-30 percre és nagy lángon pirosra sütjük. Négyzetre, vagy téglalapokra vágva ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|