| 3 remek Brassói aprópecsenye |
|
A brassói aprópecsenye akár ebédre vagy vacsorára is kiváló választás, mi most ennek a remek ételnek a három változatát mutatjuk be.
Brassói aprópecsenye sertésszűzzel!
Hozzávalók: 0,80 - 1 kg burgonya, 60 - 80 dkg sertésszűz, 10 - 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej fokhagyma, 50 dkg zsír, só, 1 mokkáskanál frissen őrölt bors.
Elkészítés: A burgonyát sósvízben, héjában megfőzzük, de csak ... |
agimami7  |
|
|
| |
| Aprópecsenye Margit - módra |
Fokhagymás aprópecsenye Margit - módra
SAJÁT KREÁLMÁNY -- ISTENI FINOM LETT!
Hozzávalók:
- 1 tasak MAGGI Serpenyős fortélyok Fokhagymás aprópecsenye alap
- 2 fej vöröshagymát
- 2 db paradicsomot
- 2 db zöldpaprikát
- 3-4 gerezd fokhagymát
- 40 dkg sertéscombot (vagy pulykacomb, csirkecomb-lekockázva)
- 2,5 dl vizet
- ízlés szerint tejföl, főzőtejszín
Elkészítés:
2 fej vöröshagymát,2 db ... |
margitanya  |
|
|
| |
| Aprópecsenye körösi módra |
50 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letörölgetjük, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon finomra vágjuk), és a forró olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst rádobjuk, és gyakori ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Balin receptek |
Füstölt szalonnát és paprikás (csabai) kolbászt vékony szeletekre, csíkokra vágunk és végig a hal testén sűrűn megtűzdeljük az irdalást ezzel a vagdalékkal. Forró sütőben sütjük, megforgatva, a kisűlt zsírral beecsetelve, ropogósra."
Balin-aprópecsenye
Hozzávalók:
60 dkg filézett balin,
40 dkg újburgonya,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg vöröshagyma,
étolaj,
só,
őrölt fehérbors. ... |
jozsef_olah_9843  |
|
|
| |
| Bogdányi aprópecsenye |
|
Hozzávalók:
60 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg gomba
só
őrölt fekete bors
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 üveg lecsó
1 kg burgonya
Elkészítése:
A húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolbászt és a gombát is a húshoz keverjük. Kb 2 dl vizet öntünk alá és megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Bogdányi aprópecsenye |
Hozzávalók:
60 dkg sertésszűzpecsenye, 10 dkg szalonna, 1 kk. só, 1 mk. őrölt bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 2-2 húsos paprika és paradicsom, 15 dkg kolbász, egy cs. petrezselyemzöld, 1 dl fehérbor, 1,2 kg burgonya, olaj.
A húst kisujjnyi vastagra szeleteljük, majd tenyerünkkel ellapítjuk. A kockára vágott szalonnát kisütjük, és rárakjuk a szűzpecsenyét. 3 percig sütjük; sózzuk, borsozzuk. Zúzott fokhagymával megszórjuk, 1-2 percig együtt sütjük. A megtisztított ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Borsós brassói aprópecsenye recept |
hozzávalók / 4 adag
4 dl napraforgó olaj
4 dl víz
2 közepes db vöröshagyma
60 dkg sertéshús
5 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
só ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
20 dkg zöldborsó
1 kg burgonya
elkészítés
A ... |
baratha  |
|
|
| |
| Brassói Aprópecsenye |
Hozzávalók, és elkészítés:
1 kg burgonya, 60 dkg sertés szűz, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej fokhagyma, 50 dkg zsír, só,
1 mk. őrölt bors
A burgonyát sósvízben, héjában megfőzzük, de csak annyira, hogy hámozás után, mikor kockákra vágjuk, ne törjön szét. A szűzpecsenyét, de lehet zaftos, de sovány sertés diója is, vékony csíkokra vágjuk. Kevés füstölt szalonnát apró kockákra, vagy szintén csíkokra vágunk. A kockára vágott krumplit bő, forró zsírban pirosra ... |
reifregina  |
|
|
| |
|
|