| Cseresznyés fehércsokoládés |
|
belenyomkodjuk a kimagozott cseresznyeszemeket. 170°C előmelegített sütőben 20 percig, majd 150°C-mérsékelve további 20-25 percig sütjük, hogy átsüljön a belseje is. Ha langyosra hűlt, kiborítjuk a formából, hogy teljesen kihűljön. A fehér csokoládét az olajjal mikróban vagy gőz fölött felolvasztjuk, és leöntjük vele a kihűlt kuglófot. Étcsokoládéval, cseresznyével díszíthetjük.
Azért ne keverjük bele a cseresznyét a tésztába, mert ha az edényhez hozzáér, beleragadhat a kuglóf a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csirkemell tejfölös |
liszt, 2-3 dl tejszín, só, szerecsendió; a tepsi kikenéséhez: vaj
Elkészítés:
Egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba szép sorban lerakjuk a sós-fokhagymás tejben pácolt csirkemelleket, beterítjük a vörösborban felfőzött aszalt szilvával (mikróban pár perc alatt is tökéletes lesz), leöntjük a besamellel (kevés vajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, pici szerecsendióval ízesítjük és gyorsan elzárjuk alatta a tüzet, hogy ne legyen túl sűrű). A tetejét reszelt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Darált húsos krumplicsónak |
hagymapor
* 1 kávéskanál fokhagymapor
* 4 evőkanál ketchup
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, nagy, mikróba betehető tálba tesszük, és 2 cm magasan vizet öntünk rájuk. Letakarjuk fóliával, amit kilyukasztgatunk, és a mikróban nagy teljesítményen puhára főzzük (kb. 8-10 perc).
A burgonyák tetejét levágjuk, és belsejüket kivájjuk úgy, hogy 1 cm vastagságú faluk maradjon. A darált húst összekeverjük a hagyma- és fokhagymaporral, a ketchup felével, és sóval, ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Finom falatok |
só
szerecsendió
A tepsi kikenéséhez:
vaj
Elkészítés:
Kivajazott tepsibe vagy jénaiba szép sorban lerakjuk a sós-fokhagymás tejben pácolt csirkemelleket, beterítjük a vörösborban felfőzött aszalt szilvával /mikróban pár perc alatt is tökéletes lesz/ , leöntjük a besamellel /én ehhez hamis besamellt csinálok, kevés vajon világosbarnára pirítom a lisztet és felöntöm tejszínnel, sózom, egy pici szerecsendió bele, és hamar elzárom, hogy ne legyen túl sűrű/. ... |
piroska0101  |
|
|
| |
| Gesztenyekrém leves |
|
leves
Ehhez a leveshez vétek lenne leveskockából készíteni a főzőlevet, mert hangsúlyos, mesterséges íze nem engedné érvényesülni a gesztenye télies lágyságát.
Ezért ha van otthon csirkealaplevesünk, azt használjuk hozzá, de ha nincs, akkor mikróban főzünk gyorsított alaplevet. Ehhez egy nagy műanyag dobozba beleteszünk 1-1 darabokra vágott sárga- és fehérrépát, 1 elnegyedelt vöröshagymát, ½ kg csirkeszárnyat, néhány szem borsot, 2 fokhagymagerezdet, és ráöntünk annyi vizet, hogy ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Habcsókok |
tojásfehérjéket mély porcelántálban a cukorral együtt pár csepp ecettel addig keverjük, amíg a kanál a habban megáll. Az eljárás ugyanaz, mint az elobbinél, csak egészen langyos sütoben szárítjuk. Dió nélkül is készíthetjük.
Habcsók mikróban
Hozzávalók: tojásfehérje, 35 dkg cukor.
A tojásfehérjét habbá verjük, a porcukrot beleszitáljuk, majd a habot tovább verjük. Egy zacskóból vagy nyomóformából esetleg kanállal sütopapírra 6 db halmot rakunk, és a maximumon 11- 2 ... |
idgie1975  |
|
|
| |
|
|