| Húsvéti receptek |
|
ellenőrizheti, átsült-e a kuglóf. Ha kész, pihentesse kicsit, majd szórja meg vaníliás porcukorral. Remek látványt nyújthat a kuglóf, ha még olvasztott csokoládéval is áthúzza. Hagyományosan cserépedényben sül az erdélyi kukoricás-diós kuglóf. Húsvéti karácsonyi, pünkösdi, névnapi étkezések befejező fogása. Cserépedény híján jénaiban, fémformában is sütheti - bárhogy is készül, fenséges sütemény.
Foszlós kalács, tojással
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3,5 dl tej, 2 tojássárgája, 5 ... |
dumalady  |
|
|
| |
| Karácsonyi fogások |
Karácsonyi fogások
Sok háziasszonynak van kész menüsora az ünnepekre, de szép számmal akadnak olyanok is, akik ilyenkor még a receptajánlatokat bújják néhány klasszikus vagy éppen különleges receptre vadászva. Összeállításunkban nekik segítünk, hétről-hétre jól kipróbált fogásokat közreadva.
Összeállításunk első részében klasszikusnak számító elő- és főételeket ajánlunk kezdő és haladó konyhatündéreknek.
Karácsonyi halkoktél
Hozzávalók:
10 dkg sárgarépa, 10 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
"pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.
________________________________________
Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelű '2000).
Karácsonyi borkrémleves
________________________________________
Hozzávalók
________________________________________
6 dl édes fehérbor 1 citrom 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg 8 tojássárgája 15 dkg cukor 2 dl tejszín 8 dkg mazsola a ... |
cipello  |
|
|
| |
| Karácsonyi töltött pulyka |
|
Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé
fűszersó
50 dkg natúr gesztenyemassza
3 teáskanál ételízesítő
40 dkg száraz kenyér
1,5 szál Gyulai szárazkolbász (kb. 20 dkg)
8 szelet bacon
olaj
Elkészítés:
A pulykamellfiléket enyhén kiklopfolom, és beszórom a fűszersóval. Amíg elkészül a töltelék, hűtőbe rakom. A szikkadt kenyeret 10 percre beáztatom vízbe. A kolbászról lehúzom a bőrt, és nagyobb kockákra vágom. Húsdarálón ledarálom a kolbászt és a kinyomkodott ... |
anci-ani  |
|
|
| |
| Karácsonyi töltött pulyka |
Karácsonyi töltött pulyka 8 személyre
Hozzávalók: 1 bébi pulyka, 50 dkg gesztenyemassza, 2 tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg gomba, 10 dkg szeletelt császárhús ( bacon), fél dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 cent konyak, késhegynyi pástétomfűszer, ízlés szerint só és törött bors.
A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra összevágom. A császárhúst ugyancsak apróra metélem, majd a zsírját kiolvasztom, és ráteszem a hagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Folytonos kevergetés ... |
angyalka___  |
|
|
| |
| Karácsonyi töltött pulyka 1. |
(8 személyre)
Hozzávalók: 1 bébi pulyka, 50 dkg gesztenyemassza, 2 tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg gomba, 10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon), fél dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 cent konyak, késhegynyi pástétomfűszer, ízlés szerint só és törött bors.
A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra összevágom. A császárhúst ugyancsak apróra metélem, majd a zsírját kiolvasztom, és ráteszem a hagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Folytonos kevergetés ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|