| .........Fánkok........ |
|
csokoládés verziónál használhatunk nutella helyett csokoládét vagy csokigolyókat is.
Ha nem egyforma vastag minden kör, a vastagabbakra tegyük a tölteléket
és a vékonyabbakkal fedjük le.
* Le is fagyasztható, felengedés után melegítsük meg kb. 10 másodperc alatt mikróban.
* Az egyszerű farsangi fánkra is igaz, frissen a legfinomabb!
.........Jó próbálgatást ! Nekem mindegyik tetszett !!!
......... ... |
kati53  |
|
|
| |
| 3 sajtos tojáslepény |
személyre:
6 nagy tojás
10 dkg liszt
2,5 dl tej
20 dkg túró
10 dkg reszelt sajt
10 dkg krémsajt (ezt célszerű kockákra vágni)
1 tk. sütőpor
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, alaposan vajazzunk ki egy kisebb tepsit vagy tortaformát. A tojásokat verjük fel, adjuk hozzá apránként a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
Öntsük hozzá a tejet, majd a háromféle sajtot, borssal ízesítsük.Öntsük a ... |
veronika74  |
|
|
| |
| A csodálatos fekete áfonya |
muffinHozzávalók:
20 dkg durvára vágott áfonya, 2 tojás, 170 ml tej, vaj, 3 evőkanál narancslé, fél teáskanál vanília, 1 narancs héja, 20 dkg liszt, 2 és fél teáskanál sütőpor, 15 dkg cukor, 1 teáskanál só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! Keverjük össze az áfonyát, a tojást, a tejet, a vajat, a narancslét, a vaníliát és a narancshéjat. Egy külön edényben keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a sót és a cukrot. A tejes keverékhez finoman ... |
bulac57  |
|
|
| |
| A jázminpakóca: |
össze a karob port és a stevia port egy lábasba.
- Adjunk hozzá kb. 1dl tejet és keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz.
- Az így kapott krémet fokozatosan hígítsuk fel további 1 l. tejjel.
- Az egészet tegyük fel a tűzre és melegítsük lassú tűzön 2-3 percig, vigyázva, nehogy odaégjen.
- A végén tegyük bele a vaníliát és melegítsük a kívánt hőmérsékletre.
Fahéjas ital
Hozzávalók:
- 2,5dl natúr magtej
- 2 ek. karob por
- 1 tk. őrölt fahéj
- 3 ... |
inrid77  |
|
|
| |
| A kedvenc zöldséges kenyerem |
|
nyers vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, sárgarépa), 3-4 evőkanál őrölt lenmag, 3-4 evőkanál őrölt szezámmag, 1 csomag sütőpor, fél teáskanál só, egy evőkanál olívaolaj, 3 tojás, 1 kisebb vöröshagyma fele, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C- A zöldségeket és a kétféle hagymát daráljuk apróra egy konyhai aprítógép segítségével. Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgájához keverjük hozzá megdarált zöldségeket, a lenmagot, a szezámmagot, a sütőport, a sót, és öntözzük meg ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A kelt tészták királynője: az aranygaluska |
A kelt tészták királynője: az aranygaluska
Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos, hogy nem maradunk éhesek. Nem bonyolult, csak neki kell veselkedni.
Máig emlékszem a nagymamám konyhájában terjengő élesztős tészta illatra, mely megelőzte a szépséges aranygaluskák felbukkanását. A Nagyi közben Dédi lett, de az aranygaluska továbbra is nagy kedvenc, és az elkészítése sem akkora hókuszpókusz, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A legjobb és legegyszerűbb csokis süti |
kell bele liszt!csokis2
A hozzávalók listája nagyon rövid:
35 dkg csoki
10 dkg vaj
6 tojás
+ reszelt narancshéj, ha ínyenckedni is szeretnénk
A teendőnk:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Olvasszuk fel a csokit a vajjal együtt (mikróban vagy gőz felett).
2. Keverjük bele a tojássárgákat.
3. Verjük kemény habbá a fehérjéket, és forgassuk a csokiba. Most tegyük bele a narancshéjat is, ha ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A póréhagyma |
kockákra vágva
1 ek vaj
10 dkg friss paraj
1 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
1 dl tejszín
3 dkg reszelt sajt
só, bors, szerecsendió
1 csomag leveles tészta
A sütőt melegítsük elő 200 fokra!
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a hagymát, finoman sózzuk és 6-7 perc alatt pároljuk puhára. 1-2 evőkanál vizet adjunk hozzá, így hamarabb puhul. Szedjük egy nagyobb keverőtálba, és a serpenyőt tegyük ... |
nanoka72  |
|
|
| |
|
|