| Finom süti recept |
|
Női szeszély
Hozzávalók
A tetejére
10 dkg dióbél
20 dkg sűrű sárgabaracklekvár
20 dkg cukor
5 tojásfehérje
A tepsi kenéséhez
2 ek. liszt (kb)
2-3 dkg Rama
A tésztához
30 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 tojássárgája
15 dkg Rama
2 ek. cukor
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
Elkészítés
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva meleg helyen 20 ... |
piroska0101  |
|
|
| |
| Habos lekváros |
Habos lekváros
Hozzávalók egy 25x35-ös tepsimérethez:
30 dkg. liszt, 10 dkg Ráma margarin, vagy 8 dkg. vaj.
4 tojás sárgája, 2 dkg. élesztő, 1 dl. tej, 1 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja és kevés leve.
A tetejére: 1 kisüveg keményebb baracklekvár símára keverve, a 4 tojás fehérje habbá verve 20 dkg. porcukorral, 5 dkg. mandulaforgács (ez el is ... |
majus55  |
|
|
| |
| Nagymama régi sütijei: 13 kihagyhatatlan |
>>>
4. Pozsonyi szemek
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
1 dkg só
1,5 dl langyos tej
1 tojássárgája
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Női szeszély
Hozzávalók:
25 dkg vaj
50 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő
10 dkg baracklekvár
1,5 dl tej
15 dkg porcukor
A recept ide kattintva folytatódik ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Női szeszély |
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2-3 egész tojás, csipetnyi só, 3-4 evőkanál cukor, kevés tej, 2 dkg élesztő, 1 citrom reszelt héja, baracklekvár, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, durvára vágott dió.
Elkészítés:
Fél kiló lisztet elmorzsolunk 25 dkg vajjal. Beleteszünk 2-3 tojássárgáját, csipetnyi sót, 3-4 evőkanál cukrot, fél csésze tejben felfuttatott 2 deka élesztőt és egy citrom reszelt héját. Jól eldolgozzuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és fél óráig ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Női szeszély |
|
Hozzávalók: A tésztához: 38 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 14 dkg margarin, 4 tojás sárgája, csipet só, 1 evőkanál porcukor, 1 dl tej. Tetejére: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 vaníliáscukor, baracklekvár.
Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvárral, és majdnem készre sütjük. Közben 4 tojás fehérjéből 20 dkg porcukorral kemény habot verünk, és a tészta tetjére simítjuk. Visszatesszük az egészet a sütőbe, de inkább ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Női szeszély |
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg liszt, 5 tojás, 4 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 12 dkg zsír, 1,5 dl tej, fél citrom, 10 dkg barackíz, 25 dkg cukor a habhoz
Az élesztőből és a langyos tejből kevés liszttel kovászt készítünk. A zsírt 4 dkg cukorral és az 5 tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzátesszük a kovászt, 30 dkg lisztet, és fakanállal jól kidolgozzuk, majd zsírral kikent tepsibe fél cm vastagra kenjük. Langyos helyen megkelesztjük, és világossárgára félig ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|