| 5 különleges bográcsos |
|
meg. Főzés közben pótold az elpárolgott vizet, egészen addig, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor öntsd hozzá a vörösbort, és még hagyd a tűzön pár percig.
Paprikás krumpli bográcsban
Hozzávalók:
* 2 kg burgonya
* 40 dkg kolbász
* 6 pár füstölt virsli
* 6-8 zöldpaprika
* 40 dkg paradicsom
* 2 sárgarépa
* 2 petrezselyemgyökér
* 30 dkg füstölt szalonna
* 4 dl száraz vörösbor
* 3 nagy fej vöröshagyma ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 5 magyaros étel, ami nem hizlal |
őket!
aaron-eckhart-catherine-zeta-jones-no-reservations-cosmopolitan
Lecsó (4 főre, 280 kcal/adag)
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 kg paprika
- 3 vöröshagyma
- 25 dkg baromfivirsli
- esetleg 2-3 karika kolbász
Elkészítés:
A paradicsomokat hámozd meg, a paprikákat pedig mosd meg, majd karikázd fel. Ezután pucold meg és kockázd fel a hagymákat, majd pirítsd meg olajon. Ha teszel bele kolbászt, azt is karikázd fel, és szintén dobd a ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| A betűs receptek |
a levesbe tesszük.
Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.
Alföldi batyu
Sertéshússzeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. A szelet húsok közepére tesszük őket, majd az egészet batyu alakúra formázzuk, fogpiszkálóval összetűzzük, és forró zsírban hirtelen átsütjük.
Alföldi ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
szegfűszeggel Ízesítjük és felöntjük másfél dl fehérborral.
Hozzáadunk 20 dkg kockára vágott paradicsomot és átforraljuk.
Bagolyvári sertésflekken
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet (70 dkg) sertéstarja, 20 dkg savanyú káposzta, 15 dkg gyulai kolbász, burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, olaj.
A hússzeleteket zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel fűszerezzük és megsózzuk. A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Busa, amúr receptek |
|
egy evőkanál segítségével pogácsákat szaggatok majd sorba beledobom őket a forró olajba. Amikor aranybarmára sültek a fasírtok, kiemelem őket a serpenyőből, a gombás keverékbe dobom, és miután összeforgattam őket, szépen kitálalom.
Halas kolbász
Hozzávalók:
1 kg filézett halhús (amur, vagy busa)
2,7 dkg só
2 dkg őrölt pirospaprika
0,3 dkg őrölt kömény
0,2 dkg őrölt feketebors
2 gerezd fokhagyma
sertésbél.
Elkészítés:
Egy ... |
aprochef  |
|
|
| |
| D betűs receptek |
követően beleteszem a paprika másik felét, és még öt percig forralom. Kifőtt metélttésztával tálalom.
Dunapataji töltött káposzta
Leszaladunk a hentesünkhöz, és kérünk tőle egy nagyon szép füstölt csülköt, meg egy szép szál füstölt kolbászt, meg 1,5 kg darált sertés dagadót. Legjobb persze a házilag füstölt húsáru, de ha az nem áll rendelkezésre, akkor megteszi a bolti is. Használhattok lángolt kolbászt is, azzal is nagyon finom. Este áztassátok be hideg vízbe a füstölt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Halas kolbászkák |
Hozzávalók 5 személyre: 1 kg 20 dkg harcsa, 2 és fél tojás a töltelékhez, 1 tojás a panírozáshoz, 12 dkg vöröshagyma, 5 dkg szalonna, 5 dkg teavaj a vöröshagyma pirításához, 5 dkg teavaj a tálaláshoz, 0,6 dl étolaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só - ízlés szerint
Elkészítése: A harcsát kifilézzük, húsdarálón kétszer átdaráljuk. Külön készítjük a tölteléket a keményre főtt tojásokból, a főtt harcsahúsból és a szalonnából. Kis darabokra vágjuk az alkotó részeket, és hozzájuk adjuk a kissé ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|