| « Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag |
|
beletesszük.
Hozzáadjuk az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Megkóstoljuk, hogy a hús és a répa megfőtt-e, utána ízesíthetjük.
Ha úgy érezzük, hogy majdnem kész, a felszeletelt gombát, és a kisebb darabokra vágott velőt is beletesszük, végül a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem ... |
reifregina  |
|
|
| |
| ***darált**HÚSOS**PITE*** |
Hozzávalók
Az alaptésztához
3 dl (kb. 18 dkg) finomliszt
15 dkg Rama
fél mokkáskanál só
2 evőkanál jéghideg víz
A forma kikenéséhez
2 dkg Rama
A töltelékhez
1 kisebb vöröshagyma fele
1 közepes sárgarépa
3 evőkanál olaj
40 dkg darált marhahús
só, őrölt fekete bors
1 kiskanál frissen reszelt gyömbér (esetleg 1 mokkáskanál gyömbérpor)
2 dl főzőtejszín
2 tojás
2 evőkanál sűrített paradicsom
8-10 vékony szelet húsos ... |
bubszi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
készre fogjuk sütni
Elkészítése: A darált sertésdagadót beízesítjük a fűszerekkel, majd a kimosott sertésbélbe töltjük. Tepsiben a hagyományos módon készre sütjük.
A köret készítése: miközben sül a kolbász a sütőben, a burgonyát megfőzzük, majd kisebb darabokra felvágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a kisült kolbász-zsírban megpirítjuk egy palacsintasütőben (de nem nagyon), rátesszük a darabolt burgonyát, és mindkét oldalán adagonként készre sütjük.
Fatálon tálaljuk a következőképpen: ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 138 Sertéshús receptek |
és egy centis darabkákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a meghámozott, és lereszelt vöröshagymával, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel, a fűszerekkel és a mustárral. Addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Egy hosszúkás, szögletes, kisebb tepsit (vagy őzgerincformát) kiolajozunk, behintjük a liszttel, majd a húsmassza felét a tepsibe simítjuk. Rátesszük, illetve belenyomkodjuk a nyers zöldségeket. A megmaradt húst ugyancsak szétterítjük és rányomjuk, hogy semmi levegő se maradjon benne. ... |
panka2006  |
|
|
| |
| 15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet |
|
tálaljuk.
Sült sajtgolyó
Hozzávalók:
15 dkg sajt (nálam Gouda)
2 db tojás
kevés só
13 dkg liszt
olaj a sütéshez
Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük, és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.
Töltött ... |
anna4459  |
|
|
| |
| 2 hét....minusz 4 kiló.... |
kombináljuk."
Alaprecept
Hozzávalók:
2-2,5 liter húsalaplé (készítheti házilag vagy kockából is), egy-egy szál sárga illetve fehérrépa, közepes póré és vörös hagyma, 3 szál szárzeller, egy kisebb cukkini, egy piros húsú paprika, 30dkg brokkoli, és 3 gerezd fokhagyma.
Pucolja meg jól a zöldségeket, majd aprítsa össze. A brokkolit szedje rózsáira. Forralja ... |
szisszy83  |
|
|
| |
| 2011. jan. 31. Aranyhaj |
nagy kedvenc az egész családban, és ilyenkor, a hirtelen jött mínuszokban kifejezetten jól esik egy kis forró, virslis, laktató leves, ami szerintem - ha gazdagon készítjük -, egytálételnek is simán elmegy.
Frankfurti leves
Hozzávalók: 1 kisebb kelkáposzta, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 csipet őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg virsli, 1,5 liter erőleves , olaj,
A habaráshoz: kevés liszt, tejföl
A szóráshoz: petrezselyem
Elkészítés: ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 3 ízletes finomság csirkemellből |
Csirkemell fenyőmag mártással
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg fenyőmag
60 dkg csirkemellszelet
2 evőkanál szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 kisebb gyömbér reszelve, kifacsarva
2 evőkanál halszósz (nuoc mám vagy garum)
1 evőkanál Ketjap Manis édes szójaszósz
1,5 evőkanál méz
2 dl húsleves (készülhet bio levesporból is)
1 egész kaffír lime (citromlevél)
1 evőkanál keményítő
A fenyőmagvakat ... |
tinka1951  |
|
|
| |
|
|