| Csülök kenyértésztában |
|
Hozzávalók:
Végy egy füstölt csülköt.
Kenyérhez vegyél:
fél kg lisztet,
5 dkg élesztőt,
3-4 csipet sót,
csöppnyi cukrot és 2 dl vizet.
Elkészítés módja:
A csülköt megmossuk, és bő vízben feltesszük főzni. Körülbelül egy órát főzzük.
Kenyér tészta: az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk kevés cukorral, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a sót. Jól összedolgozzuk, ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Csülök kenyértésztában |
Hozzávalók:
Végy egy füstölt csülköt.
Kenyérhez vegyél:
fél kg lisztet,
5 dkg élesztőt,
3-4 csipet sót,
csöppnyi cukrot és 2 dl vizet.
Elkészítés módja:
A csülköt megmossuk, és bő vízben feltesszük főzni. Körülbelül egy órát főzzük.
Kenyér tészta: az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk kevés cukorral, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a sót. Jól összedolgozzuk, és félórát kelesztjük. Ha megkelt, nagyon vékonyra ... |
nnpapszi  |
|
|
| |
| Feta sajtos kenyér |
konyharuhával és kelesszük kétszeresére. Amikor a duplájára kelt, borítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára, nyújtsuk ki, majd szórjuk rá az összekockázott feta sajtot. Hajtogassuk öszsze, is jól gyúrjuk át, hogy a feta jól elkeveredjen a kenyértésztában. Béleljünk ki sütőpapírral tiszta virágcserepeket, osszuk a tésztát nyolc egyenlő részre, sodorjunk belőle kis cipókat, majd tegyük a cserépbe. Tetejét szórjuk meg összetépkedett rozmaringlevelekkel, kelesszük még körülbelül 15-20 percig, majd ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Húsvéti sonka kenyértésztában |
Húsvéti sonka kenyértésztában
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg füstölt sonka
60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő vagy 1 cs. szárított élesztő
3 dl langyos víz
1 tk. só
Elkészítés:
A sonkát megfőzöm a Mesterszakács Nyeles 2,4 l-es Főzőedényben. Langyosra hűtöm csak a főzővízben.
A kenyértésztához a hozzávalókat a Tupperware Duplafalú kelesztőbe teszem, összedolgozom és kelesztem.
Miután a tészta ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Kenyértésztában sült báránybor |
|
Kenyértésztában sült bárányborda
Hozzávalók 4 személyre:
> 1 ág rozmaring
>1 cs. zsálya
> 1 gerezd fokhagyma
> liszt
> 20 dkg fagyasztott pizzatészta
> 1 bárányborda (kb. 1 kg), só, őrölt bors
>8 dkg szeletelt nyers sonka
>2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A rozmaringleveleket, a zsályát és a fokhagymát finomra vágjuk. A ... |
maroka  |
|
|
| |
| Kenyértésztában sült virsli |
Hozzávalók (12 darabhoz) - a tésztához:
2 dkg élesztő, 1 mk. cukor, 0,5 dl tej, 50 dkg liszt, 2 ek. olívaolaj, 12 virsli; a tálaláshoz: saláta, mustár, ketchup.
Az élesztőt a cukorral együtt a langyos tejbe morzsoljuk, belekeverünk 1 ek. lisztet, és felfuttatjuk. A maradék lisztet átszitáljuk. A felfutott élesztőt a liszthez öntjük, hozzáadjuk az olajat, 2-2,5 dl langyos vizet, 1 tk. sót. Alaposan kidolgozzuk, tetejét liszttel megszórjuk, és duplájára kelesztjük.
A megkelt ... |
bulac57  |
|
|
| |
|
|