|
Hozzávalók 6 személyre:
40 dkg darált marhaszínhús, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 6 édeskés hamburgerzsemle, 6 vékony szelet sajt, 2 ek majonéz, 15 dkg kígyóuborka, 1 kis fej vöröshagyma, 2 kis paradicsom, 1 ek olaj, 1 marék csíkokra vágott saláta
A darált marhahúst összegyúrjuk a sóval és a borssal, majd 6 egyforma nagyságú lelapított nagy pogácsát formálunk belőle. A megmosott, héjas uborkát karikákra vágjuk. A hagymát tisztítás után a megmosott paradicsommal együtt felkarikázzuk. Nagy teflonserpenyőt bekenünk olajjal, majd felforrósítjuk. A húspogácsákat erős lángon mindkét oldalukon jól átsütjük.
Ezután a sajtszeleteket elosztjuk a még forró húspogácsákon. A zsemléket lapjában kettévágjuk, majd egy-egy zsemlére ráteszünk egy sajtos húspogácsát, megkenjük majonézzel, elosztjuk rajta az uborka- és a hagymakarikákat meg a paradicsomszeleteket, majd a salátacsíkokkal beborítjuk, és rátesszük a zsemle másik felét. Kissé összenyomva tálra tesszük. |
angyalka___  |
Címkék: zsemléket lapjában, sajtos húspogácsát, salátacsíkokkal beborítjuk, zsemle másik, hagymakarikákat, salátacsíkokkal, |
|
|
|
|