| A nyúlon túl? Nem! A nyúl az |
|
mandula
olaj
A salátához:
1 papaya
1 kínai kel zsenge része
5 dkg vegyes saláta, saláta mix
fél lime leve
olívaolaj
só
Elkészítés: Az apró húst sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük, összeforgatjuk. A szebb darabokat nyársra húzzuk, az apróbbakat ledaráljuk. A darált húsból gombócokat formálunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és bő forró olajban megsütjük. A nyársakat is megsütjük a gombócok mellett az olajban.
A papayát félbevágjuk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almával ízesített pikáns nyárs |
4személyre
45-50 dkg marhahátszín
20 dkg sonka
4 alma
4 nyers uborka
4 paprika
8 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
A húst, a sonkát és a szalonnát 3 cm vastagságúra szeleteljük. Az uborkát és az almát négyfelé, a hagymát vastagabb karikákra, a paprikát félbevágjuk. A hozzávalókat felváltva nyársra húzzuk, megkenjük olajjal, majd grillsütőben átsütjük. ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Arab etelek |
tojást, a joghurtot, a zsemlemorzsát, a lereszelt hagymát, a petrezselyemzöldet, a fűszereket a darált hússal jól keverjük össze. Egy óráig pihentetjük, érleljük. Majd nedves kézzel a darált húsból kis hengereket formázunk, amelyeket megkenünk olajjal, és nyársra tűzünk. Az egyes húshengerek közé váltakozva egy karika burgonyát, egy karika hagymát, egy karika kolbászt, a kockára vágott, beolajozott kenyérszeletkéket szúrunk. A nyárs a faszénparázs felett forog vagy esetleg elektromos grillsütőben ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Barbecue |
Főzni mindenhol jó, sőt, nagyon jó! De a kertben a legjobb! Amíg süt a nap, amíg kellemesek az esték, használjuk ki a szép időt, és süssünk-főzzünk a kertben. A szabadtűznél készült ételeknél finomabbat elképzelni sem lehet, a tűzrakás, együtt főzés élményéről már nem is beszélve.
Hajrá, parázs!
Csirkeszárnyak Szily módra
1 kg csirkeszárny,
5 evőkanál olaj,
2 evőkanál ketchup,
1 mokkáskanál csípős Piros Arany,
1 gerezd fokhagyma, ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Birkahúsból készült ételek |
|
saslik
Hozzávalók: 500 g ürücomb, 150 g füstölt szalonna, 2 ecetes uborka, 4 hagyma, 4 paradicsom, 3 ek olaj, só, paprika, fokhagyma, kakukkfű
A húst kockára, a szalonnát vékony szeletekre, az uborkát, a paradicsomot karikákra, a hagymát félbe vágjuk. A nyársra felváltva húzzuk a hozzávalókat. Lapos tálban elkeverjük az olajat a fűszerekkel és a sóval, szétnyomott fokhagymával s ebben sütés előtt, sőt egyszer kétszer sütés közben is megforgatjuk a nyársat. Faparázson legalább 40 percig ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Busa, amúr receptek |
só
bors
citromlé
kevés liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halat kockára vágjuk, citromlével meglocsoljuk, és lisztben megforgatva a kockára vágott szalonnával és a negyedekre vágott paradicsommal felváltva nyársra tűzzük. Meghintjük a fűszerekkel. Forró olajban rózsaszínűre sütjük. Ha szabadban, parázson készítjük, mártsuk a nyársra tűzött halat olajba, s így tartsuk a parázs fölé.
Paprikás busa
Hozzávalók:2-3 adag:
3 ek. olaj ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Bárányérmék Zöldséggel |
paradicsom szárát kimetsszük, az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit vastagabb karikákra vágjuk. A gombafejeket megtisztítjuk. Az érlelt húst kissé lecsöpögtetjük, présen átnyomott fokhagymával bekenjük, és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva nyársra húzzuk. Az egészet enyhén megsózzuk,
a hús pácolásához használt olajjal kissé meglocsoljuk. Erősen izzó
parázs fölött (nem lángon!) a húst szép aranybarnára sütjük. A nyársat elektromos vagy faszenes grillen illetve a rántott húshoz ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| CSIRKENYárs BUNDÁBAN |
érmékre vágom. Megsózom és mustárral megkenem. A füstölt szalonnát is hasonló méretűre darabolom, a kis hagymafejeket megtisztítom. (Ha nem konzervgombát használok, akkor a gombafejeket megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem, és nyersen szúrom fel a nyársra.) Hústűre vagy 12-15 cm-es hurkapálcákra a következő sorrendben szúrom fel a hozzávalókat: gomba, hagyma, szalonna, csirkemell, meggy, szalonna, gomba, hagyma stb. A tojást habosra verem, hozzákeverem a tejet, a lisztet (sűrű palacsintatészta legyen), ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|