|
Leírok nektek egy nagyon gyorsan elkészíthető egyszerű, de nagyon finom pizza receptet, amit kezdők is könnyen el tudnak készíteni;) :)
Hozzávalók:
1 kg liszt,
2 dkg élesztő,
1/2 liter langyos víz,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só,
pici cukor.
A tetejére: tetszés szerint paradicsom püré vagy paradicsomlé, oregano, majoranna, örőlt bors, ételízesítő, esetleg egy kis csipet kakukkfű, tetszés szerint bármilyen felvágott esetleg zöldség, sült vagy párolt hús, hal, stb. legalább 20-30 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
Műanyag kelesztő tálba belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk pici csipetnyi cukorral, és hozzáöntünk egy pici langyos vizet a 1/2 liter vizünkből. Rátesszük a tetejét és meleg helyen picit állni hadjuk, hogy megfusson az élesztőnk. Hozzá öntjük a maradék langyos vizünket, a 2 evőkanál olajat, tetszés szerint sózzuk, majd a lisztet is hozzáöntjük. Összegyúrjuk egy kicsit, hogy a tészta összeálljon, majd meleg helyen megkelesztjük. Kb. 1 óra alatt készre kel. (Akkor kelt meg a tésztánk, ha felnyomja a tálunk tetejét, és az könnyen felpattan.) Még a tésztánk kel, addig 2 db gáztepsit, vagy nagy pizza formát kikenünk vajjal vékonyan, és kicsi lisztel beszórjuk, majd elkészítjük a pizzára a szószt. 1 sürített paradicsomot 1-2 dl vizzel, vagy kb 1-2 dl paradicsomlét egy kis edényben felteszünk forrni. Beleszórjuk a fűszereket tetszés szerinti mennyiségben, és ahogy megforrt már kész is. Keverhetünk ebbe a szószba tetszés szerint tejfölt is, mert úgy még különlegesebb, finomabb lesz a szószunk. A megkelt tésztát megfelezzük, és egyik felét az egyik tepsibe, másikat a másikba tesszük kézzel széthuzogatva. A tetejére öntjük és szétkenjük rajta a paradicsomos szószt, majd ízlés szerint rárakjuk a felvágottat, esetleg zöldséget, stb. Tetejét vastagon meghintjük reszelt sajttal. Kb. 170-180 fokos sütőben kisütjük. Akkor kész, ha a sajt világos barnára pirul rajta.
Érdemes megcsinálni, mert nagyon finom, és olcsó!!! JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!!! :) |
flammerne  |
Címkék: könnyen felpattan, fűszereket tetszés, szószba tetszés, megkelt tésztát, egyik tepsibe, másikba tesszük, |
|
|
|
|