| 1-2-3 Recept |
|
Visegrádi mandulás csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 2 db zsemle, 8-10 dkg mandula, 3 dl tej, 2 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, só, törött bors, gyömbér.
Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Zalai főtt-sült tekercs
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 25 dkg cukor, 1 liter tej, fél citrom héja, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál porcukor, 1 csipet só.
A sütőporral, sóval elegyített lisztet eldolgozzuk 3 tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva gyúrt tésztát készítünk. Rövid pihentetés után 2 mm vastagra kinyújtjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és a következő töltelékkel megkenjük: az ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
folyékonyabb, mint a disznózsír, ezért kicsit komplikáltabb a tárolása is. Mindazonáltal szárnyas-ételek főzéséhez, sütéséhez sokkal jobban illik a liba- vagy kacsazsír, ezért érdemes kipróbálni.
És most jöjjön néhány igazán finom töpörtyűs recept!
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók: 30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lila-hagyma vagy vöröshagyma. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege piros-arany, só, bors, szerecsendió, . 2-3 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
mint a disznózsír, ezért kicsit komplikáltabb a tárolása is. Mindazonáltal szárnyasételek főzéséhez, sütéséhez sokkal jobban illik a liba- vagy kacsazsír, ezért érdemes kipróbálni.
És most jöjjön néhány igazán finom töpörtyűs recept!
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma, kb. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege pirosarany, só, bors, szerecsendió, ... |
migova  |
|
|
| |
| Kenyér receptek |
|
ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát felaprítjuk, az egészet pépesítjük és hozzákeverjük a liszthez.
Paradicsompüré
30 dkg konzerv paradicsompürét, 10 dkg ketchupot, 1 evőkanál Vegetát jól összekeverjük és hozzáadjuk a liszthez.
Kenyérreceptek a háztartási sütőgéphez
Az elektromos sütőgépekhez az eddig közölt receptek az adagok megfelelő módosításával felhasználhatók a gép megadott utalásainak figyelembevételével. Érdemes a saját megfigyeléseinket is figyelembe venni. A ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Névnapos receptek |
Receptek
Aliz túrós-tésztája
A nagykockatésztát a szokott módon kifőzzük, leöblítjük. Melegen elkeverjük vajjal. Tűzálló tál aljára egy sor tésztát rakunk, erre egy sor, túrót majd egy réteg tejfölt, ezt megszórjuk reszelt sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, míg az edény megtelik. Tetejére sajt kerüljön. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Anikó körözött - "majomvelő"
Hozzávalók: Tejszínes krémsajt, ízlés szerint lila-, póré-, fokhagyma, só
A hagymákat nagyon apróra ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Receptek |
Zalai lepény
Hozzávalók: 5 dl aludttej, 1 kg burgonya, kb. 30 dkg liszt, 1 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, zsír, só
A burgonyát meghámozva nyersen az aludttejbe reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, jól elkeverjük. Zsírozott tepsibe öntve, mérsékelten meleg sütőben sütjük. Mielőtt kisülne, a reszelt vöröshagymát kis zsíron rózsaszínűre pirítva a tejfölbe keverjük, a lepényre öntjük. Még pár percre visszatesszük a sütőbe.
Szeleteljük, frissen tálaljuk.
Zalai ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|