| *UPDATE* Malacsült, áfonyás |
|
pihentethetjük.
Másnap a sütőt 160 °C-fokra előmelegítjük. Az egyik hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, tepsibe tesszük, rátesszük a húst, kevés vizet öntünk alá és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Sütés közben gyakran megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával (ettől lesz piros és ropogós a bőre), és ha kell, kevés vizet öntünk alá, hogy ne égjen a tepsi. Ha bőre ropogós, a hús puha, akkor készült el. Az elkészült sült szaftját is.
A káposztát a külső leveleitől megszabadítjuk, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| . Tűzdelt harcsa szászosan |
harcsa szászosan
Hozzávalók:
3-4 kg közepes harcsa
2 fej vöröshagyma
só, bors
zöldpetrezselyem
30 dkg füstölt szalonna
5 dl fehér savanyúbor
60 dkg paradicsom
A megtisztított harcsát megtűzdeljük szalonnával, besózzuk és állni hagyjuk. A tepsi fenekét kibéleljük szalonnaszeletekkel, beletesszük a halat és a karikára vágott hagymát, a paradicsomot, majd megborsozva a forró sütőbe tesszük. A halat időnként meglocsoljuk borral és saját levével. Ha kész tálra ... |
csibi52  |
|
|
| |
| ...Lepény |
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre :-)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 bögre liszt
- 12,5 dkg vaj vagy margarin
- 1 pohár natúr joghurt (másfél deci)
A feltéthez:
- 1 púpozott bögre tejföl (egy nagy dobozos, 3 dl-esnek felel meg)
- 4-5 szál újhagyma
- 15 dkg ... |
bozsanyinemanyi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.
Vásárhelyi szűzpecsenye
A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, a leeső részeket eltávolítjuk. Vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, és sóval bedörzsöljük. Felhevített zsírban minden oldalán elősütjük, majd lábosba áttesszük.
Zsírjában finomra vágott vöröshagymát pirítunk, vékony szeletekre vágott vegyes zöldséget, egész borsot teszünk hozzá, és együtt tovább ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
|
Vecsési káposztás bab
Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg füstölt csülök, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 30 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só
A tarkababot a felhasználás előtti napon beáztatjuk, majd a füstölt csülökkel együtt hideg vízbe feltesszük főni. A füstölt szalonnát apró kis kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük, zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevés pirospaprikával ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
birkacomb
Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, só bors, 1 kanál liszt, 1 kiskanál paradicsompüré, kakukkfű, 2 dl bor.
Elkészítése: A birkacombbot megtűzdeljük szalonnával, és megkötözzük zsineggel, mint a sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk, és forró olajban minden oldalát megsütjük, majd félretesszük. Zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a karikára vágott zöldségeket is, meghintjük liszttel, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 10 csábító csirkés fogás holnap ebédre |
csirkecombok
fustolttarjavalestojassal
Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
20 dkg füstölt tarja
2 db főtt tojás/felkockázva/
2 db áztatott zsemle
só, bors, petrezselyemzöld, kakukkfű
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sült csirkemell szalonnával
szalonnaval
Hozzávalók:
2 csirkemell
100 g szalonna
200 g reszelt sajt
200 ml tejszín
2 tojás
só
őrölt fekete bors
liszt
A recept ide ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 2011. júli. 25. Dorka 3. szüle |
4-be, de az alját ne vágjuk szét, mert akkor cikkelyekre hullik, és a résekbe szalonna csíkokat teszünk, majd becsomagoljuk ezüst papírba, és a parázsba dobjuk, amíg megsül.
Grillrácson is megsüthetjük, úgy is nagyon finom lesz!
Szalonnával töltött hagymák
Sajttal és hagymával töltött grillkolbászok
Hozzávalók: 2 csomag grillkolbász, 3 lila hagyma, nagyobb darab sajt
Elkészítés: A kolbászokat hosszan bevagdaljuk, és a résekbe sajtot és hagymát teszünk, majd az ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|