|
Milánói minestrone
Hozzávalók (6 személyre):
50 dkg paradicsom,
50 dkg kifejtett zöldborsó,
25 dkg szárazbab,
20 dkg rizs,
10 dkg sertéslapocka (lehet maradék sertéssült is),
5 dkg füstölt szalonna,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 kávéskanál bazsalikom,
3 közepes burgonya,
2 kisebb zellergumó,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg káposzta,
2 közepes szál sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg reszelt sajt, só.
A zellereket megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magvait kiszedjük, feldaraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, és egyben meghagyjuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Összekeverjük az apró kockára vágott szalonnával és a szétnyomkodott fokhagymával. A vöröshagymát meghámozzuk és kis darabokra aprítjuk. A szalonnás petrezselyemzöldet, a hagymát, az apróra vágott sertéshúst levesesfazékba tesszük, 3 liter vizet öntünk rá és felforraljuk. Néhány perc múlva hozzáadjuk a bazsalikomot, az előzőleg egy éjszakára beáztatott babot, a burgonyát, a zellert. Megsózzuk, ezután két és fél óra hosszat lassan főzzük. A végén a burgonyát villával szétnyomkodjuk, hogy a leves besűrűsödjön. A főzés befejezése előtt kb. fél órával külön edényben puhára főzzük a rizst. Amikor elkészült, a nyers zöldborsóval és a szétszedett, darabokra vágott káposzta csíkokra metélt leveleivel együtt hozzáadjuk, és a levest készre főzzük. Forrón tálaljuk. A reszelt sajtot külön adjuk az asztalra, ki-ki ízlése szerint hinti meg vele a levesét. Megjegyzés: A minestrone pastával is készíthető rizs helyett. Ilyenkor a spagettit vagy a makarónit külön edényben főzzük meg al dente. |
ibolya58  |
Címkék: vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágott, éjszakára beáztatott, burgonyát villával, leves besűrűsödjön, főzés befejezése, |
|
|
|
|