| Fácánleves |
|
Hozzávalók: (5 személyre)
1 db konyhakész fácán
50 dkg vegyes leveszöldség / sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé /
1 db karfiol rózsa
1 fej vöröshagyma
1 db nagy gomba
5 gerezd fokhagyma
10 szem feketebors
1 csipet sáfrány
20 dkg házi 8 tojásos csigatészta
só
Elkészítés
A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Fácánleves berántva I. |
Hozzávalók: 1 egész fácán, 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, egy evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, őrölt feketebors, csipetke
A megtisztított fácánt jól megmossuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük, és 1,5 liter vízzel felöntjük, megsózzuk, puhára főzzük. Egy lábasban kevés vajon a karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret meg a kis kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, őrölt borssal meghintjük, és a liszttel elkeverjük, majd a húslével felöntjük. A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácánleves berántva II. |
Hozzávalók: 1 egész fácán, 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sampinyon gomba, 1 dl tejszín, 2 tojássárga, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, őrölt feketebors
A megtisztított fácánt jól megmossuk, feldaraboljuk, fazékba tesszük, és 1,5 liter vízzel felöntjük, és feltesszük főni, közben a habját többször leszedjük.
Egy fél óra múlva megsózzuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és az apróra vágott gombát belerakjuk, sóval, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácánleves Újházi módra |
Hozzávalók: 1 fácán, 50 dkg vaddisznó vagy marhahús, 2-2 sárgarépa, petrezselyemgyökér, fél fej kelkáposzta, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 1 vöröshagyma, zöldborsó, sampinyon gomba, fokhagyma, só, szemes feketebors, metélt tészta vagy májgombóc
A megtisztított, megmosott fácánt és a vaddisznóhúst fazékba tesszük, és 2,5 liter vízzel felöntve kb. fél óráig főzzük, miközben a levét többször lehabozzuk.
Belerakjuk a kelkáposztát, zöldpaprikát, a paradicsomot - ha nincs zöldpaprikánk és ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácánleves újházi módra |
|
Hozzávalók:
2 db fácán
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
10 dkg zeller
1/2 cs petrezselyem zöldje
3 dkg zöldborsó
3 dkg csirágfej(spárga)
30 dkg marhahús
5 dkg vöröshagyma
0,5 dkg egész bors
1 dkg paradicsompüré
10 dkg gomba
5 dkg kelvirág
gyömbér
cérnametélt
A megtisztított fácánokat több vízben megmossuk, és a marhahússal együtt hideg vízben
feltesszük főni. Mikor felforr lehabozzuk, sózzuk, borsozzuk, ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Hal a tortán |
Fekete Dávid fácánja
Fácánleves
Hozzávalók 6 személyre: 1 db fácán (kb. 1,5 kg)
A pácléhez: 1 tyúktojásnyi vöröshagyma, 1 mokkáskanál egész bors, fél-fél mokkáskanál zsálya és rozmaring, 2 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 2 l víz
A leveshez: 2 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa, 1 cikk karalábé, 1 szelet zellergumó, 1 db zöldpaprika, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ételízesítő, 1 csipetnyi egész kömény, 1 mokkáskanál egész ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| K betűs receptek |
megszórjuk reszelt sajttal. Néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tetején levő reszelt sajt kicsit ráolvadjon. Ezután kockára vágjuk, olvasztott vajjal vékonyan leöntjük, és tálaljuk. Teához vendégváró vacsorának megfelelő.
Kisalföldi fácánleves
Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 6 dkg vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg erdei gomba, 0,2 dkg törött bors, só, levesbetét. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|