| Főételek karácsonyra |
|
a gombás lecsóval, majd tűzálló tálba tesszük. Elrendezzük a tetején a halszeleteket, meglocsoljuk a maradék tejföllel. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. Petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.[/b
Bélszínjava rossini módra
Hozzávalók:
80 dkg bélszín
só,
törött fekete bors
4 szép gomba
30 dkg libamáj
2 zsemle
1 dl olaj
Mártáshoz:
25 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
7 kis vöröshagyma
5 dkg ... |
vercse  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
lefényezzük, és mielőtt az aszpik teljesen megkötne, reszelt sajttal megszórjuk. A reszelt sajtot az aszpik magához köti. A két rakott párizsit hűtőszekrényben kb. 2 órán át, dermesztjük, majd éles késsel felszeletelve, tálra helyezzük.
Spanyol rakott bélszín
A bélszínszeleteket verjük ki alaposan, kenjük meg mustárral, sózzuk meg, és hintsük meg borssal. Hámozzunk burgonyát, szeleteljük fel: négy-öt fej apróra felvágott hagymát vajon pároljunk meg. A kivajazott, zsemlemorzsával meghintett ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| Vacsora csata recept! |
Voksán Virág receptje.
Előétel
"Bélszín-carpaccio"
Hozzávalók:
60 dkg bélszín
2 evőkanál mustár
őrölt fekete bors
1 nagy citrom leve
só
6 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
10 dkg apróra reszelt parmezán sajt
Elkészítési idő: 25 perc + fagyasztás
Elkészítési mód:
A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral, meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Wellington bélszín |
|
Wellington bélszín
Hozzávalók (4-5 személyre):
80 dkg tisztított bélszín
50 dkg vajastészta
6 dkg zsír
4 dkg vaj
20 dkg gomba
fél csomag zöldpetrezselyem
2 dkg hagyma
1,5 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
törött bors
só
5 dl madeira-mártás
A bélszínt éles késsel megtisztítjuk a hártyájától, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tepsiben a zsírt megforrósítjuk, beletesszük kiegyenesítve a bélszínt és forró sütőben 10 percig sütjük (közben ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Wellington bélszín II. |
Hozzávalók 4-5 személyre:
* 80 dkg tisztított bélszín
* 50 dkg vajastészta
* 6 dkg zsír
* 4 dkg vaj
* 20 dkg gomba
* fél csomag petrezselyem
* 2 dkg hagyma
* 1,5 dkg zsemlemorzsa
* 1 db tojás
* törött bors
* só
* 5 dl madeira mártás (barnamártáshoz (spanyol mártás) adj madeira bort (vagy konyakot), s forrald össze)
Elkészítés:
A bélszínt éles késsel megtisztítjuk a ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
|
|