| Arab etelek |
|
megmossuk, feldaraboljuk, kívül-belül enyhén besózzuk, borsozzuk.
Néhány órán át sóval, citromlével ízesített joghurtban marinírozzuk, majd a joghurtból kivéve lecsöpögtetjük.
Egy tűzálló tálban az apróra vágott hagymát olajon aranysárgára fonnyasztjuk. Beletesszük a kacsát, és barnára sütjük.
Majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sóval ízesítjük és fedő alatt még kb. 40 percig pároljuk, amíg a kacsa húsa puha, omlós lesz. Közben a kacsa szívét és máját apró ... |
margareta51  |
|
|
| |
| B Receptek |
Újburgonya vajas morzsával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya, 10 dkg vaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa, kapor, só ízlés szerint.
Az újburgonyát megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Zsemlemorzsát vajban aranysárgára pirítunk. A leszűrt burgonyát szűrőkanállal tányérokba tesszük, a vajas morzsával leöntjük, kaporral meghintjük.
Újburgonya lengyel mártással
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya.
A mártáshoz: 10 dkg vaj, 4 tojás, 4 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
cseresznyepaprika, só
A két csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és 4-4 szeletre vágjuk. Kissé kiveregetjük, megsózzuk, és az olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, a lábosból kiemeljük. A visszamaradó olajban közepes lángon, kevergetve aranysárgára sütjük a finomra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - felöntjük 5 dl vízzel. 1 kiskanál sót beleszórunk, a présen áttört fokhagymával és az őrölt köménnyel fűszerezzük. A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
újhagyma és só ízlés szerint.
A burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a vizet és a nagy darabokra vágott újhagymát. Összedolgozzuk, lepényeket készítünk belőle, és mindegyikbe néhány szalonnakockát nyomunk. A lepények mindkét oldalát forró olajban aranysárgára sütjük.
Cseh bramborák (lepény)
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg nyers burgonya, 10 dkg liszt, másfél dl olaj, egy kevés tej, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors ízlés szerint.
A megtisztított és megmosott burgonyát kis ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
|
Salátás burgonyakrokett
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 kis zsenge fejes saláta, 1 tojás, 20 dkg liszt, 4 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, tejfölös mártás, só ízlés szerint.
A burgonyát megfőzzük, áttörjük, tojást és lisztet teszünk bele. A salátaleveleket nyersen apróra vágjuk, és tejföllel ízesítjük. Összedolgozzuk a burgonyamasszával, krokettet készítünk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. A krokettet tejfölös mártással leöntjük, és sütőben megsütjük. Fejes-saláta-levelekre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
megdaráljuk. ízlés szerint sót teszünk bele. Apróra vágott és megpirított gombát, nyers tojást adunk hozzá, az egészet eldolgozzuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, szélesebb csíkokra vágjuk. A csíkokat rombuszokra feldaraboljuk, vajban aranysárgára sütjük.
Burgonyalepény íróval
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg nyers burgonya, 50 dkg főtt burgonya, 20 dkg liszt, 2 dl író és só ízlés szerint.
A megtisztított nyers burgonyát megreszeljük, vászonruhába tesszük, és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
almautánzat mexikói módra
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya, 1 dl olaj a sütéshez, 10 szem szegfűszeg, pirospaprika, só ízlés szerint.
Héjában megfőzzük a burgonyaszemeket (lehetőleg egyformákat), megtisztítjuk, olajban aranysárgára sütjük. Óvatosan kivesszük, a burgonyaszemekre szegfűszeget szórunk, és meghintjük pirospaprikával. Sült húshoz kiváló körítés.
Ropogós sült burgonya
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg zsír, 1-2 evőkanál citromlé, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 pohár aszalt szilva, 5 dkg vaj, 2 pohár hagymamártás, 20 dkg paradicsom, só, kapor, zöldpetrezselyem ízlés szerint.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Forró vajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a 3-4 vízben megmosott, kimagozott aszalt szilvát, majd leöntjük hagymamártással, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Tálalásnál nyers paradicsomot rakunk mellé. Meghintjük kaporral és zöldpetrezselyemmel.
Burgonya ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|