Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Bogrács...
Egytál ételek, bográcsos finomságok
Inyesmester: (ős)-magyar ételek, receptek /

A magyar őstörténeti gyökerű gasztronómia pontosan az egytál-ételek terén nyeri el a csúcspontját. Hiszen a töltött káposztától a sűrű lebbencsig, a "fordított kásától" - mely attól fordított, hogy a jóféle juhhús uralkodik a kása mennyisége felett - a malacpaprikásig, birkapörköltig, tejfeles harcsapaprikásig, szóval: minden "szuper magyar" étel - egytál étel. Már csak a hun üst, illetve a bogrács hagyományai szerint is.

Egytálétel, a nehezen meghatározható kategória... Könnyű nekünk, magyaroknak!, Hiszen szinte minden bográcsos ételünk "egytálétel"! Már csak azért is, mert nagyállattartó őseink e mindenes eszköze, és az abból következő főzési technika mindíg a teljes értékű táplálkozást szolgálta. Néhány külföldi egytálételt csak azért soroltunk ide, hogy jobban értékeljük saját örökségünket.

Nézzünk egyszerre sok receptet, amit bográcsban lehet megfőzni, és persze a konyhában is, ám ott "nem az igazi", mert ott nem jár fölötte a füstaromát adó jó levegő. A zománcozatlan vaslábas külön íz- és nyomelem forrás! Rajtunk kívül csak a mediterrán népek esküsznek az öntött vas natúr konyhaeszközökre.

Gulyásosak, paprikások vegyes alapanyagokból:

Hozzávalók: bármilyen szárazon eltartható, hűtést feleslegessé tevő főzelék alapanyag: bab, lencse, sárgaborsó, köles, hántolt árpa, hajdina, stb.

A "zsírzó": sózott, vagy füstölt vastagszalonna.
A "hús": szárított húspor, füstölt húsok, általában birka, marha, sertés már csak szükségből.
A száraz tészta: napon szárított lebbencs, tarhonya, reszelt "tíszta", csipetke
Hagymafélék: vörös- és/vagy fokhagyma
Füszerek: só, bors, tört paprika, szárított zöldfűszerek: majoranna, vadmajoranna, csombord, lestyán, kakukkfű, tárkony
Az elkészítés közös technikája:

A "zsírzó" óvatos kiolvasztása
A hagymafélék hozzáadása, kivéve, ha előbb száraztésztát pirítunk, mert akkor előbb jön a tésztapirítás, utána a hagyma.
A fözelékalap hozzákeverése, vagy a tésztafélék pirítása.
A húsfélék hozzáadása
Rövid lén történő párolás
Füszerezés több ütemben.
Zsírjára sütés, de nem minden esetben. A Gulyásosak viszonylag hosszú lén maradnak, a paprikások rövid lén, a pörköltesek sűrű szaftban.
Nézzünk néhány jóízű példát!

Vigyázat, most majd néhány külföldről jött recept vegyül a magyar alapkultúrába, persze attól még ehető - akár bográcsban elkészítve is:

Bográcsos paprikás /alaprecept paprikáshoz/

A húst megtisztítjuk, csontosan feldaraboljuk. Lehet birka (alaposan leszedve a húsról a faggyút), marha (leszedve a hínyárt), disznó stb. A bográcsot disznózsírral kikenjük, majd az aljába és a falához a csontos részt rakjuk. Ezután kezdjük rétegezni a húst, rá őrölt kömény, őrölt bors, tört (erős) paprika, só, kevés szemes bors és hagyma bőségesen, majd újból hús stb. Óvatos tüzeléssel hagyjuk levet ereszteni!

Egy órai főzés után, ha kell adunk hozzá kevés vizet, hogy jól tudjon rotyogni. Tehetünk ízlés szerint bele babérlevelet, zöldpaprikát, majoránnát és más zöldfüszerelket. Amikor már puhára főtt, adhatunk hozzá vörösbort, és ekkor tesszük bele a pirospaprika második felét, ízlés szerint paradicsomot, zöldpaprikát. Hagyjuk megrottyanni és már kész is. Főtt krumplival, vagy puha kenyérrel tálaljuk.

Fontos: soha nem keverjük, hanem a bogrács forgatásával, riszálásával mozgatjuk csupán (hogy a csontos rész a bogrács falánál maradjon). Ez különösen egy jó ízes birkánál fontos!

Megjegyzés: a hagymát nem pirítjuk, hanem nyersen rétegezzük bele, mégis sűrű tartalmas "rövid" lét kapunk. / A sovány marhánál nem elkerülhető a zsírban pirítás, de disznónál, birkánál igen./

* * *

És rögtön utána az elmaradhatatlan igazi tiszántúli toroskáposzta:

Itt mindent egyszerre teszünk a fazékba, bográcsba, üstbe, cserépedénybe, ki milyen adottságokkal rendelkezik és milyen ünnepi alkalomból főzi.

Nyilván a disznóölés a legmegfelelőbb időpont és alkalom, ám lehet azt finoman készíteni máskor is...

Tehát: Fele hús, fele átmosott kiválóan érlelt házi savanyú káposzta. (Nyáron érdemes édeskáposztából is tenni egy próbát, de akkor utólagos borecetes savanyítást és a végén tejfölt igényel, így az már egészen más...)

Milyen hús? Hát lehetőleg szaftos: tarja, dagadó, oldalas, lehetőleg csontosan, együtt. Disznóöléskor mehet némi "füle, farka" is hozzá, esetleg egy kis fejhús.

Zsír? Nem, az nem kell, csak száraz hús esetén kötelező. A füstölt hozzávalókat most felejtsük el.

Mivel az egész étel a lassú fövés végén a zsírjára sül, így garantáltan nem lesz száraz, hiszen addigra a húsok leadják a zamatos zsírokat.

Hagyma, fokhagyma menjen bele Istenesen: két kiló hozzávalóra számítva 20-25 dkg vöröshagyma, egy fej fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika izlés és lehetőség szerint. A 6-8 órányi fövés végén észre sem vesszük majd az összeért ízek közt.

Speciális fűszerek a só-bors-paprika-kömény mellett: babérlevél, szegfűbors 8-10 szem 2 kg alapanyagra, majoranna, tört szekfűszeg - de csak egy leheletnyi!

Ha sütőben, kemencében készül, akkor felesleges kavargatni. A teteje akár enyhén meg is pirulhat, nem árt, de akkor a paprikával vigyázzunk. Csak igazi hőálló magyar pirospaprikát használjunk!

A többi már türelem, jóérzés és tapasztalat dolga. De leginkább: a kiváló alapanyagé az érdem! Fagyos időben 2 hétig eltartható, ha maradna, ámbár ezt kétlem...

* * *

Tejfeles paprikások

Lásd fenti alaptechnológia! A tejföl hozzáadása után már csak összemelegítjük az ételt. Szinte kötelező a friss zöldpetrezselyem, majoranna a tejföllel egyidőben!

Bárány curry - hátha izlik, ami nem annyira magyar...

Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 2 evőkanál olívaolaj, só, 1 evőkanál curry, 1 nagy fej vöröshagyma, 2,5 dl húsleves, (leveskockából) 85 dkg meghámozott paradicsom, őrölt fekete bors, 1 csipet köménymag, 1 kakukkfű ág.

Elkészítése: A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. Forró olíva-olajon adagonként lepirítjuk, sózzuk, és meghintjük curryvel. Hozzákeverjük a kockákra vágott hagymát, felöntjük a húslevessel, és hozzáadjuk a paradicsomot. Felforraljuk, és közepes tűzön 25 percig pároljuk. Közben a cukkínit megmossuk és szárvégződésének eltávolítása után vékonyan, felszeleteljük. Tipp: Tartalmasabbá tehetjük ezt az egytál ételt, ha burgonyát vagy rizst főzünk bele. A fokhagymát megtisztítjuk, és szétnyomva az ételhez adjuk. Sóval, borssal, köménnyel és kakukkfűvel fűszerezzük. A párolási idő befejezése előtt 8 perccel hozzákeverjük a cukkíni szeleteket. Ha szükséges utána ízesítjük. Padlizsános változata egész Közép Ázsiában ismert. Ekkor azonban a padlizsánokat érdemes elősütni, és utána hozzáadni az ételhez.

Virslis tarhonya

Hozzávalók: 1 csomag tarhonya, 1 kg krumpli, őrölt paprika, só, kevés olaj, 2 pár virsli, 1 fej vöröshagyma, 1 db leveskocka

Fogj egy jó nagy lábost, önts bele egy kevés olajat, a feldarabolt hagymát és a tarhonyát pirítsd addig, amíg a tarhonya kissé barna nem lesz. Ekkor rakd bele a közepes méretűre vágott krumplit. Keverd össze, majd szórj rá ízlés szerint paprikát, és megint keverd össze. Öntsd fel bőven vízzel, majd tedd bele a szeletekre vágott virslit, és a leveskockát. Ezután az egészet főzd, amíg a tarhonya meg nem puhul. Elképzelhető, hogy néha kell egy kis vizet utánatölteni.

Csirke ananásszal

Hozzávalók: 1 egész csirke (kb. 1 kg-os), 1 doboz körszeletes ananászbefőtt, 2 dl rizs, 1 dl tejszín, 2 evőkanál kókuszreszelék, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 dl száraz fehérbor, Késhegynyi őrölt gyömbér, 1 evőkanál ételízesítő, ízlés szerint só.

A csirkét megtisztítom és feldarabolom. Minden darabot mindkét oldalán megsózom és néhány percig állni, hagyom. Közben a rizst szűrőkanálba teszem, és váltott vízben néhányszor átmosom, majd lecsöpögtetem. Nagy, lapos tűzálló tálat vagy egy tepsit vajjal kikenek és szétterítem benne a rizst. Rászórom a vegetát, majd ráöntöm az ananászbefőtt leszűrt levét és a tejszínt. Sorban, egymás mellé ráfektetem a besózott csirkedarabokat. Rászórom a borsot és a gyömbérport meg a kókuszreszelék felét, az ananászszeletekkel, pedig beborítom. A vajat rátördelem és rálocsolom a fehérbort. A tálat nagyon szorosan lefedem alufóliával és előmelegített, forró sütőbe tolva 60 percig közepes lángon sütöm. A sütés végén leveszem az alufóliát, és pirosra pirítom a gyümölcs tetejét. Még tűzforrón rászórom a maradék kókuszreszeléket. (A rizs alatt semmi lének sem szabad lennie, ha mégis maradna, akkor még pár percig párolom.)

Pásztortarhonya

10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

A szalonnát apró kockára vágom és a bográcsban kiolvasztom, sárgára pirítom rajta a tarhonyát, majd az apróra vágott hagymát, rászórom a paprikát és felöntöm 1 dl vízzel. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, felkarikázva. Sózom, majd megkevergetem és felengedem 1 liternyi vízzel. Felforralom, majd időnként megkevergetve puhára főzöm. Készülhet tetszőleges füstölthússal is, lényeg, hogy minden alkotórész hűtőszekrény nélkül is eltartható legyen.

Tarhonyás pásztor hús

Fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban kiolvasztom. Szép sárgára pirítom rajta a tarhonyát, majd az apróra vágott hagymát is. Beledobom a felkockázott krumplit, majd meghintem a paprikával� megsózom. Felöntöm bő féliternyi vízzel, belekarikázom a zöldpaprikát és kis lángon puhára főzöm. Végül belekeverem a jófajta pörköltet. Eredetileg elsősorban birka és marha pörkölt, még régebben napon szárított pörkölt volt a belevaló! Terhonya helyett kölessel is készítették akkoriban.

Öhöm /tarhonya alapon/

1/2 kg burgonya, 25 dkg tarhonya, 20 dkg sós szalonna, 2 fej hagyma, 1 ek pirospaprika, bors, só.

A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban félig kiolvasztom. Sárgára pirítom rajta a tarhonyát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintem a paprikával, beledobom a hártya vékonyra szeletelt krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy 2 újjnyira ellepje. Kis lángon - időnként megkeverve - a levét folyamatops kavargatás mellett elfőzöm, zsírjára pirítom. Valaha köles volt krumli helyett, de az semlegesebb ízű.

Karahun Slambuc

1/2 kg burgonya, 25 dkg lebbencs tészta, 20 dkg sózott szalonna, 2 fej hagyma, 1 ek pirospaprika, bors, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom só.

A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban félig kiolvasztom. Sárgára pirítom rajta a lebbencs tésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintem a paprikával, beledobom a hártya vékonyra szeletelt krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy 2 újjnyira ellepje, beledobom a paprikát, paradicsomot félbevágva. Kis lángon - időnként megkeverve - puhára főzöm. Majd óvatosan zsírjára sütöm, de ekkor már forgatni kell, vagy állandóan keverni, hogy csak lepiruljon, de meg ne égjen! Akkor jó, ha a végeredmény a bogrács oldalára kikenhető, ott fészket alkot. "Szélén evős", bort kívánó finomság. régen krumpli helyett kölesből készítették.

Poulet provençi, tudnak valamit a franciák is...

Hozzávalók:

1.5 kg csirkehús (filé)
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
1 db zeller
2.5 dl csirkehúsleveslé
20 dkg paradicsom (lucullus)
4 evőkanál búzaliszt (finom)
3 evőkanál fehérbor (száraz)
petrezselyemzöld (szárított)
só, bors (őrölt)
Poulet Provençale elkészítése:
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, a hagymát és zellert vágja apróra.
Mély serpenyőben vagy bográcsban hevítse az olajat a vajjal, süsse rajta a csirkét mindkét oldalán aranybarnára, vegye ki szűrőkanállal.
Zsiradékon süsse a hagymát a zellerrel kb. 5 percig.
Keverje bele a lisztet, majd lassan öntse hozzá a csirkehúsleveslét.
Tegye rá a paradicsomot, keverje míg felforr.
Sózza és borsozza.
Tegye bele a csirkét, bort és petrezselymet, párolja fedve kb. 30 percig, míg a csirke megpuhul.
Tálalja petrezselymes burgonyával körítve.

Dzsuvecs, hozzávalók:

30 dkg főtt sertéshús
15 dkg kolbász (füstölt)
10 dkg feta sajt
15 dkg gouda sajt
1-2 db paradicsom (lucullus)
1-2 db zöldpaprika
1 db erős zöldpaprika
10 dkg gomba
2 db főtt burgonya
ízlés szerint petrezselyemzöld (friss, aprított)
ízlés szerint kapor (szárított)
1 egész tojás

Dzsuvecs elkészítése:
A húst és a kolbászt vágja kockákra.
Tisztítsa meg és darabolja fel a paradicsomot, paprikát, erőspaprikát főtt burgonyát és gombát.
Aprítsa fel a zöldfűszereket.
Agyagtálba fektesse felváltva a hozzávalókat, szórja meg a fűszerekkel, a tetejére reszeltsajtot szórjon.
Süsse előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a sajt megolvad a tetején.
Vegye ki, üssön rá egy tojást a tetejére és süsse ameddig a tojás megpirul a tetején.
Tálalja friss kenyérrel vagy pirítóssal.

E rövid ízelítőhöz nézzük meg az alábbi angol nyelvű filmet. Ha ennyit tudnak az emberek a magyar konyha "alapreceptjéről" nyugaton, kiindulásként elfogadható, bár kissé sematikus:

Mit mondhatnánk a film láttán... A külföldieknek inkább Gundel Károly: "Kis magyar szakácsköny" című több nyelvre is lefordított alapművét ajánlom!

Link

forrás: Őseink Hagyatékai,Örökségünk (https://www.facebook.com/pages/%C5%90seink-Hagyat%C3%A9kai%C3%96r %C3%B6ks%C3%A9g%C3%BCnk/291784790963214)

simocsi simocsi
Címkék: magyar őstörténeti, egytál-ételek terén, töltött káposztától, sűrű lebbencsig, jóféle juhhús, kása mennyisége,

Amit a kölesről érdemes tudni.
legjelentősebb gabonája volt. A kenyérgabonák megjelenésével fogyasztása fokozatosan visszaszorult, a XVIII - XIX. századtól szinte teljesen megszűnt Európában, de a világon a népesség 1/3-ának még ma is a köles az egyik alapélelme. Afrikában, Indiában, Ázsiában ma is termelik és naponta fogyasztják. Élettani hatása: Rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, ...
szisszy83 szisszy83
Bajlódsz a spárgával?
sípnak nevezzük. A fehérnél erőteljesebb ízű, valamint ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagabb a zöld spárga. Utóbbi a napfény hatására válik zölddé, amikor kibújik a föld alól. Honos: Közép- és Dél-Európában, Észak-Afrikában és Kis-Ázsiában. Miért jó: Ideális fogyókúrához, mivel 10 dkg főtt spárgában csak 13 kalória található. Gazdag fluorban, káliumban, foszforban, kalciumban, valamint A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban. Hogyan használd: A világos, zsenge, lédús, ...
grimilda grimilda
Bajlódsz a spárgával?
sípnak nevezzük. A fehérnél erőteljesebb ízű, valamint ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagabb a zöld spárga. Utóbbi a napfény hatására válik zölddé, amikor kibújik a föld alól. Honos: Közép- és Dél-Európában, Észak-Afrikában és Kis-Ázsiában. Miért jó: Ideális fogyókúrához, mivel 10 dkg főtt spárgában csak 13 kalória található. Gazdag fluorban, káliumban, foszforban, kalciumban, valamint A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban. Hogyan használd: A világos, zsenge, lédús, ...
agimami7 agimami7
Berlini töltött fánk
Lengyelországban (paczki), Spanyolországban (rosquilla), Portugáliában (malasada), Franciaországban (beignet), Németországban (Pfannkuchen), Ausztriában (Krapfen), Finnországban (munkki), Hollandiában (oliebol), Olaszországban (bomboloni), Angliában (donut), sőt Ázsiában, Afrikában és Amerikában is vannak változatai. Fánkok - itt töltött változatban A berlini töltött fánk elsősorban Németországban (Berliner Pfannkuchen) és Franciaországban (boule de Berlin) kedvelt. A hagyományos ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Frissítő finomságok joghurttal
aminek a természetes enzimei hozzájárultak a tej erjedéséhez. Mivel az eredmény ízlett az embereknek, ezt a folyamatot egy idő után már tudatosan idézték elő. A joghurt felfedezését és későbbi gyártását leggyakrabban az i. e. 6000 környékén, Közép-Ázsiában élő népcsoportoknak tulajdonítják. A sűrű, krémes joghurt egy kis gyümölccsel, gyümölcspéppel már önmagában is tökéletes desszert A közép-ázsiai gyökereknek hála, a joghurt nagyon hamar elterjedt egész Ázsiában és a Balkánon is. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Kelvirág, kelbimbó
származó karfiol a 16. század óta ismert Európában, először - mint oly sok zöldségfélét - Itáliában kezdték termeszteni, de hamarosan a francia veteményesekben is szüretelték, jó ideje pedig már az egész kontinensen megtalálható - sőt Ázsiában (Indiában még édességet is készítenek belőle) és a tengerentúlon is, bár az USA unokatestvére, a brokkoli népszerűségét meg sem közelíti. A vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag zöldségféle (100 grm többek között 46 mg C-vitamin, 300 mg ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Padlizsánról....
veletek. Padlizsánból készíthető ételek és a padlizsán gyógyhatása A padlizsán július végétől késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fo-gyasztjuk: a növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesí-teni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európában a XVI. században terjedt el, ...
cipello cipello
Süti ajánló
Hartyáni krémes vorosrozsa66
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Lángos sütőporos noble
Mák Mák Mák cilamami
Gesztenyés, duplán csokis muffin recept boszorlany
Rakott palacsinta (Örményorszá bubszi
Tejbe köles recept kovacs_zsoka
Áfonyás máktorta gereica
Süti recept 4. szyl
Szárnyas receptek
Csirkeleves avokádóval bubszi
Tvn.hu blogger konyha recept ..S.Katikától Budapest Máj bodaaniko
Narancslében sült csirkemell noble
Könnyű,laktató csirkemellsali veronika74
Almás csirkemell 2. bubszi
Csirke sörfőző módra horvathnemagdi
Csirkés karadjordje szelet recept kovacs_zsoka
Diós rokforttal töltött csirke rochlitzne
Sajttekercs recept boszorlany
Pulykamell csípősen veronika74
Marhából készült ételek
Ízőrzők – Hegykő – horvathnemagdi
Csevap recept toth_beata
SZABOLCSI RAKOTT felsál bubszi
marhahúsos leves ibolya58
Bécsi tányérhús bulac57
Török lepény darálthússal bubszi
Hétvezér tokány gyongy66
Marhasült camembert sajttal, áfonyaszósszal, házi hasábburgo toth_beata
Hirtelen sült húsok horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Kelben sült pecsenye bubszi
Csülkös gnocchi recept boszorlany
balaton felvidéki borsos tokán ibolya58
Palócpecsenye macoka65
Kolozsvári rakott káposzta madlen40
Töltött káposzta anyu65
Csülkös rakott krumpli margoka59
Töltött káposzta recept baggesz20
Édes-savanyú bolognai rakott tészta recept jamborlulu
Roma konyha bkisseva
Halból készült ételek
Hal a tortán:Bangó Margit veronika74
Vacsoracsata-Anikó-Főétel veronika74
Tűzdelt ponty. csibi52
5 nap alatt 2 és fél kiló mínusz! Banderas és Griffith siker horvathnemagdi
Halászlé 3. bubszi
Harcsapaprikás körösi módra bubszi
5 magyaros étel, ami nem hizlal tinka1951
Tejfölös túrós pontyszelet bubszi
Töltött pontyfilé. bubszi
Vad ételek
R betűs receptek horvathnemagdi
Vacsora csata recept! jjanosne
Almás-gombás vadragu bulac57
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Nyúlpörkölt veronika74
Receptek horvathnemagdi
Szegedi fácángulyás bubszi
Fácánleves berántva II. bubszi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Indiai rizssaláta bubszi
Spagetti ajánló
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Már egyszer megcsináltam sarkadykati
Szardellás-olajbogyós spagetti veronika74
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Diétás ételek olcsón, gyorsan bulac57
Fokhagymás spagettisaláta bubszi
Ananászos zelleres csirke recept jamborlulu
spagetti carbonara tinka1951
Saláták gyorsan .... roanna
Spagetti alla Bolognese bubszi
Pizza receptek
Mini pizza recept kovacs_zsoka
A vékony pizzatészta receptje grimilda
pizzás kiflik anna5971
A kenyértészta átváltozásai horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Pizzázni jó horvathnemagdi
Szójalisztes pizza tészta bubszi
A töki pompos receptje grimilda
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
Mini padlizsán pizzák suzymama
Hamburger receptek
Sajtburger veronika74
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger horvathnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
x nagyuska
Házi hamburger recept baggesz20
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU