Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betűs receptek
Keszthelyi karfiol

Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló étel- ként is tálalhatjuk.

Keszthelyi sonka

Középsűrűségű besamelt készítünk. Ha kihűlt, elkeverjük 2 db tojássárgájával, kevés rozmaringgal, sóval és a tojások kemény habjával. Egy tepsit megkenünk vajjal, kilisztezzük, és beleöntjük a besamelt, kisütjük. Közben személyenként 10 dkg sonkát finomra vágunk. Elkeverjük tejföllel, kevés finomra vágott petrezselyemmel. Mikor a lepény kisült, megkenjük ezzel a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tetején levő reszelt sajt kicsit ráolvadjon. Ezután kockára vágjuk, olvasztott vajjal vékonyan leöntjük, és tálaljuk. Teához vendégváró vacsorának megfelelő.

Kisalföldi fácánleves

Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 6 dkg vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg erdei gomba, 0,2 dkg törött bors, só, levesbetét.
Elkészítés: A kellően megtisztított fácánt hideg vízben feltesszük főni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízbe téve, sózva hozzáadjuk a törött borsot, és fedő alatt főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a gombát apróra vágjuk, és belerakjuk a levesbe. Amikor a fácán megpuhult, kivesszük a levesből, lefejtjük a csontról a húst, és darabokra vágva újra visszatesszük a levesbe. Egy másik edényben vajjal világos rántást készítünk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, amikor a hagyma megfonnyadt, egy pohár hideg vízzel feleresztjük, és jól elkeverjük. Az így elkészített rántást a levesbe tesszük. Mielőtt a levest tálba mernénk, belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Az így elkészített levest különféle betétekkel tálaljuk.

Kisalföldi kacsaaprólék-leves

Hozzávalók: 2 db kacsaprólék (szárny, nyak, hát, szív, máj, zúza), 3 dkg kacsazsír, 10 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 1 csomó petrezselyemzöld, 5 dkg liszt, pirospaprika, só.
Az aprólékot hideg vízben tesszük fel főni. Ha felforrt lehabozzuk és hozzáadjuk a sót, a cikkekre vágott zöldségeket. Ha a hús megpuhult, kacsazsírral és liszttel készítsünk világos rántást, hintsünk rá paprikát, és miután a levest berántottuk, főzzük még 15-20 percig. A levest szűrjük le, a belsőségeket daraboljuk fel és tegyük vissza a levesbe. Húsát, a zöldségeket külön tálban adjuk fel az asztalra. A levest hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk.

Kolozsvári csirke

Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl sűrű tejföl, 1 dl tejszín, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése: A csirkét megtisztítom, és kisebb darabjaira vágom. Megsózom, és 10 percig állni hagyom. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyőből kiveszem, és melegen tartom. A pecsenyeléhez hozzákeverem a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított, finomra zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az apróra vágott tárkonylevelet. Ráöntöm a fehérbort és felforralom, majd a serpenyőbe visszateszem a csirkedarabokat. Fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára párolom. Tálalás előtt belekeverem a tejfölt és a tejszínt, rászórom a szalonnapörcöt, jól átforgatom, és egyet forralok rajta. Legjobban burgonyalángos vagy burgonyalepény illik mellé, de vajas galuskával is nagyon finom.
Elkészítési ideje: 60 perc
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kellően megtisztított, forrás után, törött borsot, gombát apróra, fácán megpuhult, másik edényben,

B betűs receptek
Bakonybéli csirke Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt. Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Habcsókok idgie1975
Túrós lepény 4. horvathnemagdi
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével vorosrozsa66
Strudel bubszi
Szilvás pite recept toth_beata
Mandulagolyó zsuzsa0520
Karácsonyi ajándékötlet agimami7
levendulás piskóta! ibolya58
Diókrémes kávés süti bkisseva
Pudingos kekszecskék recept gonda_katalin
Szárnyas receptek
Csirkekuglóf, a család kedvence suzymama
húsgombócleves ibolya58
Rakott csirkemell 1. bubszi
Tejszínes bokkolis csirke bubszi
Gazdag zöldségesRakott csirke 1vargaildyko
Sajttal és gombával töltött csirkemell! suzymama
Brassói apró pecsenye klarika47
Csirkecombok pékné módra recept gonda_katalin
csirke szezám bundában ibolya58
Sörben párolt csirkemell 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Chili con carne faciendum
Vadas marha recept gonda_katalin
Magyaróvári vagdalt hús bubszi
Heti menü: a legtökösebb recep horvathnemagdi
Zöldséges húspástétom 1. bubszi
Spanyol tokány bubszi
Bográcsban főzött marha gulyásleves recept toth_beata
Húsgombóc paradicsommártásban bubszi
Taco leves recept toth_beata
Rakott zöldbab Ádi módra gaby13
Sertésből készült ételek
Halkolbász készítése maroka
csülkös -fokhagymás pityókaleves ibolya58
Kínai sertéscsíkok mohini
tepsis rablóhús gigi55
Különleges zöldséges ragu bográcsban yaskane
Hentes tokány vicky0709
Vincellérpecsenye bulac57
Sertéssült édes-savanyú mártás veronika74
Finom falatok piroska0101
Húsvéti sonkaleves jpiros
Halból készült ételek
Cikória halfilével bubszi
T betűs receptek horvathnemagdi
Pisztráng Szalajka módra cilamami
Szegedi halászlé 4. bubszi
Gombás Ponty Tejfölben 1vargaildyko
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Halak rómaiban veronika74
Marinírozott ponty bubszi
Harcsapaprikás horvathnemagdi
Pontykocsonya yaskane
Vad ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Lapcsánka erdész módra bubszi
Fácánleves bulac57
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Gombás szarvas-steak veronika74
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Vadhús saláta rochlitzne
Spagetti ajánló
Csirkemájas spagetti recept toth_beata
Nápolyi spagetti margoka59
Tárkonyos receptek macoka65
Lecsós Rakott Tészta... 1vargaildyko
4 ünnepi recept Húsvétra grimilda
Kelkáposztás carbonara spagetti recept kovacs_zsoka
Jókedvű farfalle recept toth_beata
Zöldséges-sonkás sült tészta horvathnemagdi
Gyors és fincsi ragu spagetti mellé horvathnemagdi
Brokkolis tészta sonkával recept baggesz20
Pizza receptek
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Virág alakú pizza recept baggesz20
Önbizalom................. .... bajuszpapi
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
Pizza szósz bubszi
Mozzarellás vega pizza recept jamborlulu
Feta, a görög mítosz horvathnemagdi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szalonnás pizza recept jamborlulu
mini pizzás csiga gombosinci
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept toth_beata
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi hamburger recept jamborlulu
Sajtos hamburger bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU