| Hamburger buci recept |
|
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő friss
2 dl tej langyos
2 evőkanál cukor
1 kiskanál só
4 evőkanál étolaj
100 g joghurt natúr
1 db tojás
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk hogy felfusson.Egy dagasztótálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást, a joghurtot, majd a felfuttatott élesztőt. Egy robotgép dagasztó spiráljával jól kidagasztjuk. Akkor ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Hamburger zsemle házilag recept |
Hozzávalók:
1 db tojás
1 tk só
100 g joghurt
2 ek cukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
40 g étolaj
60 dkg liszt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Duplájára kelesztjük, majd egyforma bucikra gyúrjuk. Nekem 10 db lett, de ha kevesebb, nem kell aggódni. Zsömleformára formázzuk, sütőpapíros tepsibe tesszük, majd még így is hagyjuk kelni, a duplájára. Tetejét először tojás sárgájával, majd fehérjével ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag |
Egyedi íz, igazi gasztroélmény és tartósítószer sem kerül a finomságba.
mustarcimlapMindig is szerettem a mustárt. Gyerekként először a május elsejei felvonulásokon a virsli mellé kanalazottra emlékszem, amit később felváltott a balatoni hamburgerbe vagy hot-dogba nyomott. Ki emlékszik még arra a hambira, amit kissé édes buci zsemlével készítettek és csalamádé is került bele?
A lényeg, hogy zsenge koromban a Globus Konzervgyár felfogásában és gyártásában készült sárgás valamihez ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| mustár készítése házilag |
elkészíteni. Egyedi íz, igazi gasztroélmény és tartósítószer sem kerül a finomságba.
Mindig is szerettem a mustárt. Gyerekként először a május elsejei felvonulásokon a virsli mellé kanalazottra emlékszem, amit később felváltott a balatoni hamburgerbe vagy hot-dogba nyomott. Ki emlékszik még arra a hambira, amit kissé édes buci zsemlével készítettek és csalamádé is került bele?
A lényeg, hogy zsenge koromban a Globus Konzervgyár felfogásában és gyártásában készült sárgás ... |
irmus  |
|
|
| |
|
|