| Aranygaluska |
|
formába (én kuglóf formába szoktam) sorakoztatjuk, közeit, tetejüket olajozzuk, és megszórjuk a cukros dióval. A rétegzést folytatjuk, amíg el nem fogy a tésztánk. 35-40 perc alatt készre sütjük (180-200 fokon), tűpróbával ellenőrizzük.
Vaníliasodóval tálaljuk.
Vaníliasodó elkészítése:
Amíg sül a tészta elkészítjük a sodót.
Vaníliamártást főzünk: A tojássárgákat 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliával felforraljuk, és forrón a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Aranygaluska |
Aranygaluska
a bevált recept szerint! Csak nagy adagot érdemes készíteni belőle!
Annyira finom, hogy már melegen elkezdjük enni ezt a fenséges csodát!
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
4 dl tej,
2 tojás,
6 dkg vaj,
2 dkg só,
20 dkg cukor,
20 dkg zsír,
20 dkg dióbél.
Elkészítése:
A lisztből, a tejben felfuttatott élesztőből, vajból, tojásból tésztát gyúrunk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Aranygaluska |
Aranygaluska
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő egy kk porcukorral 1dl tejben felfuttatva
2 tojássárgája
2 dl tej
6 dkg Rama v. zsír
5 dkg porcukor
1 csipet só
A fentieket szépen össze kell dolgozni és egy órát keleszteni meleg helyen.
Ha megkelt, körülbelül másfél ujjnyira kell nyújtani a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk köröket. Ezeket egymás mellé rendezzük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, megkenjük ... |
majus55  |
|
|
| |
| Aranygaluska vaníliasodóval |
Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók:
• A tésztához:
• 40 dkg liszt
• 2 tojássárája
• 4 dkg olvaszott sütőmargarin
• 2 dkg élesztő
• 3 dkg cukor
• 2,5 dl tej
• késéhegynyi só
• A töltéshez:
• 5 dkg sütőmargarin
• 10 dkg darált dió
• 5 dkg cukor
• 5 dkg ... |
wegnerzs  |
|
|
| |
| Aranygaluska vaníliasodóval |
|
Hozzávalók (-):
A tésztához:
0,5 kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárga
3 dl tej
6 dkg Rama
5 dkg porcukor
pici só
Vanília sodóhoz:
2 cs vanília ízű főzős pudingpor
2 tojásfehérje
3 ek cukor
8 dl tej
A szóráshoz:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
8 dkg ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Aranygaluska vaníliasodóval recept |
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
10 dkg dió
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 db tojássárgája
2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót összedagasztunk, de a Rama margarinból csak 5 dkg-ot használunk, hogy lágy tésztát kapjunk, majd a duplájára kelesztjük. Közben a sodó elkészítjük: szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Aranygaluska vaníliasodóval recept |
Hozzávalók:
Tésztához
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
8 dkg cukor
2 db tojássárga
10 dkg Rama margarin
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
10 dkg dió
1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk.Egy kelesztőtálba tesszük a lisztet, sót, tojássárgákat citromhéjat, hozzáadunk 4 dkg olvasztott margarint a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Majd kézzel jól ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| Aranygaluska vaníliasodóval recept |
Hozzávalók:
Tészta
40 dkg búzaliszt
2 db tojássárgája
10 dkg Rama margarin
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
2,5 dl tej
só
Elkészítés:
1,5 dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig összedolgozzuk (robotgéppel is ... |
kovacs_zsoka  |
|
|
| |
|
|