| Csirkés pizza |
|
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 kanál étolaj
1 dl tej
1 csipet cukor
1 kk só
2,5 dl víz
1 ü pizza szósz
3 dl tejföl
30 dlg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
szárnyas fűszerkeverék
5 cl olíva olaj
30 dkg sajt
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra, a paradicsomot és a hagymát szeletekre a vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Lapos kenyér serpenyőben sütve... |
és 8 cikkelyre vágjuk egy derelye vagy pizza vágóval.
Teflon serpenyőben annyi vajat olvasztunk, hogy éppen csak megzsírozza az edény alját, majd szitáljunk rá egy pici lisztet. A gázlángra én lángelosztó karikát tettem, hogy ne égjen meg a tészta még azelőtt, hogy a belseje is átsülne!
Amikor már jó meleg a serpenyőnk és a liszt is pezseg akkor szépen ráhelyezzük a kenyérkéket és mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük őket, kb. 15 perc
Ha készen van, egy tányérra szedjük és a még ... |
nanoka72  |
|
|
| |
| Pizza 3. |
hozzávalók 4 főre
Alaptészta 4 db közepes méretű pizzához:
* 5,5 dl tej
* 1 mk cukor
* 5 dkg friss élesztő
* 2 ek olívaolaj
* 1 kg liszt
* 1 ek só
Paradicsommártáshoz:
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 ü. sűrített paradicsom
* fél mk só
* 1 mk cukor
* 1 mk oregano
* 1 mk bazsalikom
* 1 dl víz
Feltét: ízlés ... |
udypy  |
|
|
| |
| Son-go-ku pizza |
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 evőkanál olívaolaj
1 dl tej
só
1 tk. cukor
2,5 dl langyos víz
30 dkg gomba
30 dkg sonka
1 doboz csemegekukorica
1 ü. pizza szósz
1 kevés őrölt fehérbors
30 dkg trappista vagy mozzarella sajt
Előkészítés:
A kukoricát leszűrjük.
A gombát szeletekre, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi ... |
suzymama  |
|
|
| |
| x |
|
óvatosan kóstolgatva, hogy milyen sós a massza / és összedolgozom. Ha a massza még kemény / kb. sűrűségűnek kell lenni / a felfuttatott élesztős tejből annyit öntök bele, hogy megfelelő sűrűségű legyen./
Az így összegyúrt masszát addig gyúrom, amíg a tészta úgy össze áll, hogy elválik a lábastól és a kéztől.
Ezután egy negyed órát, 20 percet pihenni hagyom, újra átgyúrom, és kb. egy órát letakarva olyan helyen ahol meleg van, kelni hagyom.
Előveszem a gyúródeszkát, meglisztezem ... |
nagyuska  |
|
|
| |
| x |
receptjét, el fogom készíteni. szívecske
#535
2009. július 9. 15:35
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. július 6. 15:20
Válaszolj!
Szűcs Dezsőné [Vera]
Gyufaszáltészta kell hozzá.
#534
2009. július 6. 15:20
Válaszolj!
Szűcs Dezsőné [Vera]
Varga Árpád Link | Válasz erre | július 6., 14:50 | 16776.
16769: Folyt.
Ha ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|