| Birsalma chutney |
|
olívaolaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
75 ml fehér balzsamecet
25 dkg kristálycukor
1,5 teáskanál só
kevés őrölt bors
Elkészítés:
Előkészítjük a zöldségeket, gyümölcsöket. A paprikákat megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát. Lemérünk 25 dkg-ot, majd apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kimérjük a 10 dkg-ot, és felaprítjuk szintén. A birsalmákról szárazon lesikáljuk a bolyhokat, megmossuk, magházától megtisztítjuk, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Birsalma chutney |
olívaolaj
1 teáskanál őrölt kakukkfű
75 ml fehér balzsamecet
25 dkg kristálycukor
1,5 teáskanál só
kevés őrölt bors
Elkészítés:
Előkészítjük a zöldségeket, gyümölcsöket. A paprikákat megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk, kivágjuk az ereket és a csumát. Lemérünk 25 dkg-ot, majd apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, kimérjük a 10 dkg-ot, és felaprítjuk szintén. A birsalmákról szárazon lesikáljuk a bolyhokat, megmossuk, magházától megtisztítjuk, kimérünk ... |
gabfe  |
|
|
| |
| Furfangos vendégvárók, |
megsütjük. Edénybe tesszük, és olívaolajjal, rozmaringgal és kevés balzsamecettel összeforgatjuk, kicsit pihentetjük.
A bacont sütőpapírra tesszük, és 120 fokon20-25 perc alatt ropogósra szárítjuk a sütőben.
A lila hagymát félbevágjuk, majd hajszálvékonyan felszeleteljük, enyhén besózzuk.
A majonézhez negyed citrom levét és 2 apró kockára vágott csemegeuborkát teszünk.
A paniniket szendvicssütőben vagy recés aljú grillserpenyőben súllyal lenyomva ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Harcsa receptek |
alakú harcsaszelet
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 sárgarépa, 2 dl fehérbor
1 babérlevél
1-1 ág petrezselyem
és kakukkfű, 1 dl tejszín
1 kiskanál liszt
Elkészítés
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, ujjnyi vastagra fölszeleteljük. Egyenletesebben puhul, ha szét is szedegetjük. Ezután 6 deka vajon aranysárgára pirítjuk, közben a cukrot is beleszórjuk, hogy egy kicsit karamellizálódjon. Az ecettel, 1 csapott kiskanál sóval meg fél mokkáskanál őrölt ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Hideg töltött paprika |
|
Hozzávalók: 5 tölteni való zöldpaprika (fehér vagy zöld), 30 dkg körözött, sonka-, rokfort- vagy bármilyen sós krém, 1 csomó metélőhagyma.
A megmosott paprikák magházát - ha csípősek, akkor az erezetét is - éles késsel kivágjuk, és valamelyik sós krémmel, kiskanállal szorosan megtöltjük. Nyitott végüket finomra vágott metélőhagymába mártjuk. A töltött paprikákat hűtőszekrényben megdermesztjük. Tálaláskor ferdén, kb. fél cm vastagra felszeleteljük a paprikákat, és a szeleteket egymáson kissé ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Három nyerő grillköret |
bors
7 evőkanál olívaolaj
Fotó: Doctor Pepper
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (ha van lehetőség, akkor légkeverésen), és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. Az újkrumplit alaposan megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk, a sütőpapíros tepsibe rakjuk, és sütőbe toljuk. Kb. 40-50 percig sütjük.
3. Közben elkészítjük a mentás-fokhagymás öntetet: A mentaleveleket és a fokhagymát is apróra vágjuk, és elkeverjük a sóval, borssal, olívaolajjal.
4. Ha ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Hús nélküli Ebéd...(Receptek) |
Hozzávalók: 12 db egyforma nagyságú krumpli, 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 5 evőkanál tejföl, 3 kanál liszt, pirospaprika, só, olaj. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
A krumplikat héjában megfőzzük. Megpucoljuk, aztán mindegyiket félbevágjuk, és a belsejüket karalábévájóval kiszedjük úgy, hogy kb. 1 cm vastag krumplifal maradjon meg. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, belekeverjük a liszttel elkevert ... |
jaksika  |
|
|
| |
| Körözött receptek |
tojás
Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 db tojás, 25 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 5 g piros fűszerpaprika, 1 csipet őrölt kömény, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 1 dkg só.
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félbevágjuk. A sárgáját a túróval szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, az őrölt köményt, a finomra vágott vöröshagymát, kikeverjük, és kétfelé osztjuk. A körözött egyik felét paprikával, a másik felét finomra vágott petrezselyemzölddel színezzük. A fél tojásokat ... |
ensenada  |
|
|
| |
|
|