| A 3 legfinomabb lúgosító egy |
|
vágott hagymát és a fokhagymát. Ha megbarnult, vedd le a lángról, és hagyd kihűlni. Ekkor add hozzá az összezúzott fokhagymát, a mandulát és a petrezselyemzöldet, majd forgasd bele a mártásba a karfiol- és brokkolirózsákat.
Olaszos csicseriborsós barna rizs
Hozzávalók
20 dkg csicseriborsó
20 dkg barna rizs
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 dl sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 k. olívaolaj
só, bazsalikom, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A ketchupról és más paradicsom |
gyúrok. Ezeket kisütöm, majd papírtörlőre teszem.
A tésztának odakészítem a sóval meghintett vizet, eközben botmixerrel elsimítom a paradicsomszószt és a gombócokat óvatosan beleeresztem. Tovább rotyogtatom az egészet, takarékon.
Csicseriborsó curry
Hozzávalók:
1 nagyobb üvegnyi csicseriborsó
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3-4 teáskanál garam masala
4-5 méretes paradicsom
pici só
Elkészítés: A hagymát apróra vágom és üvegesre dinsztelem ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Alaptészta & variációk |
A legtöbb hagyományos magyar palacsinta recept cukrot tartalmaz. Erre semmi szükség - nem csupán az alakunkat kíméljük meg, de a cukrozatlan massza kevésbé ég oda vagy tapad le a serpenyőbe! Szinte mindenkinek van egy bevált házias receptje a palacsintához. Az alábbi palacsinta alaptészta abban is különbözik a szokásostól, hogy olajat keverünk a tésztába, így a serpenyőt csak egyszer, sütés előtt kell kikenni, így a palacsinta kevésbé ég oda, illetve ragad le.
Hozzávalók
* 15 ... |
noble  |
|
|
| |
| Báránycurry |
* 2 dl kókusztej
* 2 evőkanál currykrém
* 2 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék -
* Ázsia-boltban kapható)
* só
* chilipor
* 25 dkg cukorborsó (héjában)
* 2 konzerv csicseriborsó (kb. 26,5 dkg lecsöpögtetve)
Elkészítés:
A húst leöblítjük, eltávolítjuk róla a faggyút és az inakat, a többit felkockázzuk, és egy tűzálló tálba tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük, azután elkeverjük a kókusztejjel, a ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csicseri pástétom |
|
Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó vagy sárgaborsó (mindkettőből elkészíthető)
egy kisebb fej vöröshagyma
1-2 babérlevél
kb. 2-3 evőkanál vaj vagy margarin
1 mokkáskanál szerecsendió
ételízesítő
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk. A sárgaborsót a babérlevelekkel és ételízesítővel puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kivesszük a babérleveleket. A hagymás olajjal ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Csicseriborsó - érrendszerünk őre |
sportolóknak egyaránt javasolt. Zsírban szegény, ezért a fogyókúrázóknak is előnyös étel.
Már az ókori görögök, rómaiak is szívesen fogyasztották, de gyógyászati hatásairól ekkor még nem tudtak, majd az egyiptomiak is termesztették. A csicseriborsó a XVIII. századtól feledésbe merült, azonban napjainkban az egészséges táplálkozás hívei ismét előszeretettel helyezik étkezőasztalaikra.
Készíthető belőle főzelék, leves, fasírt, keverhetjük salátába, de a legnépszerűbb és a legfinomabb a ... |
pacsakute  |
|
|
| |
| Csicseriborsó Leves |
Hozzávalók:
50 dkg főtt, konzerv csicseriborsó, 1 hagyma, finomra vágva, só, őrölt fekete bors, 2 gerezd zúzott fokhagyma, néhány mentalevél, 3 ek. olaj, 4 tojás, 7 dl csirkehúsleves (kockából)
Elkészítés: Egy fazékban felforrósítunk 2 ek. olajat, és aranysárgára pirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a levessel, megsózzuk, borsozzuk, beleteszünk 2-3 mentalevelet, és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, pürésítjük, és melegen tartjuk. A maradék ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|