| 2 hét lúgosító étrend |
|
szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a főtt karfiolt, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük
Uzsonna: mazsolás túró
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
10 dkg túró
Elkészítés:
A mazsolát megmossuk, majd éppen ellepő vízbe áztatjuk 5 percre, majd hozzákeverjük (az áztató lével együtt)a túrót.
Vacsora: Sajt fondue brokkolival
Hozzávalók:
30 dkg ropogósra (azaz nem szabad agyon főzni!!!) főtt brokkoli
2 dkg fűszer vaj
5 ... |
brozsika  |
|
|
| |
| A legnépszerűbb halunk a ponty |
bontani
Fontos, hogy éles késsel dolgozzunk! Fontos, hogy éles késsel dolgozzunk!
A gerinc mindkét oldalán lefejtjük a húst A gerinc mindkét oldalán lefejtjük a húst
Amikor körbefejtettük, ki tudjuk emelni Amikor körbefejtettük, ki tudjuk emelni
Megmossuk, és egy éles kés segítségével beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
A vajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kis kockára vágott erdei gombát, és tovább ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A nagy grillparti 2. rész: hal |
munkával!
Grillezett lazac
Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé, só, bors, 1 citrom, 1 evőkanál édesköménymag, olívaolaj, a mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 evőkanál dijon-i mustár, kevés olívaolaj, só
Elkészítés:
A lazacfilét megmossuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk édesköménnyel, majd kevés olajat csepegtetünk rá, fél órát pihentetjük. Grillrácsra tesszük, és mindkét oldalát megsütjük. A mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat, és ezzel kínáljuk a grillezett ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Amur káposztában |
db paradicsom (vagy 10 dkg lecsó), zöld kapor, 1 kis fej vöröshagyma, kevés pirospaprika.
Elkészítése: A vastagra szeletelt amurt megsózzuk, lisztben forgatjuk és kevés, felhevített zsírban mindkét oldalát átsütjük. A savanyú káposztát megmossuk és feltesszük főni. A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, szeletekre vágott zöldpaprikát pirítunk meg benne, és hozzátesszük a káposztához. Egyórai főzés után a káposztába tesszük a halat, és ha megpuhult, kiszedjük. Világos rántást készítünk, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amur, Busa roston |
|
Hozzávalók:
1 kg hal
só
paprikás liszt
bors
20 dkg zsír
Elkészítés:
A megtisztított halat megmossuk, a vastag húst mélyen beirdaljuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és sózás után fél óráig állni hagyjuk. Paprikás lisztbe forgatjuk, majd forró olajban vagy zsírban kisütjük. Az úgynevezett adagos (25-30 dkg súlyú) amur roston elkészítve olyan finom, mint az adagos süllő. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amur, busa roston |
Hozzávalók: 1 kg hal, só, paprikás liszt, bors, 20 dkg zsír.
Elkészítése: A megtisztított halat megmossuk, a vastag húst mélyen beirdaljuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és sózás után fél óráig állni hagyjuk. Paprikás lisztbe forgatjuk, majd forró olajban vagy zsírban kisütjük. Az úgynevezett adagos (25-30 deka súlyú) amur, roston elkészítve olyan finom, mint az adagos süllő. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| B Receptek |
Újburgonya vajas morzsával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya, 10 dkg vaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa, kapor, só ízlés szerint.
Az újburgonyát megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Zsemlemorzsát vajban aranysárgára pirítunk. A leszűrt burgonyát szűrőkanállal tányérokba tesszük, a vajas morzsával leöntjük, kaporral meghintjük.
Újburgonya lengyel mártással
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg újburgonya.
A mártáshoz: 10 dkg vaj, 4 tojás, 4 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje,
A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A halcsontokat megmossuk, lábasba tesszük és 1,3 liter vizet öntünk rá. Megsózzuk, fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 45 percig főzzük. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékony szeletekre, a paradicsomot és a kétféle paprikát centis kockákra vágjuk. A hagymát olajon ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|