| A lé a tét - avagy pár szó a |
|
igen tartalmassá tehetjük. A híg leveseknél nagyon fontosak a levesbetétek.
- Általános híg levesek: csontleves, húsleves
- Magyaros híg levesek a pörköltalapon készített levesek: gulyásleves, lebbencsleves, tarhonyaleves, gombócleves
A halászlé bográcsban az igazi! A halászlé bográcsban az igazi!
- Erőlevesek: darált marhahús, tojásfehérjével, paradicsompürével, vegyes zöldséggel, csonttal, szárnyas aprólékkal elkeverve, fűszerezve. Hosszan tartó főzéssel, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Erdélyi gombócleves |
Erdélyi gombócleves
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál ecet vagy citromlé, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, ízlés szerint só.
A gombócmasszához a tojást habosra verjük, majd összekeverjük a búzadarával, 1 evőkanál liszttel és a juhtúró felével. A masszát félretesszük. A leveshez a maradék lisztet a vajon megizzasztjuk, ezután 3 dl vízzel felengedve, folyamatos keverés közben ... |
lilikonyhaja  |
|
|
| |
| Erdélyi gombócleves |
Hozzávalók a gombóchoz:
10 dkg juhtúró, 2 tojás, 2 evőkanál búzadara, 1 evőkanál liszt, 1 csokor friss kapor; a leveshez: 5 dkg juhtúró, 2,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, só, bors, ecet
Elkészítése:
A gombócokhoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a sárgáját, a búzadarát, a juhtúrót, az összevágott kaprot és összedolgozzuk, majd 20 percig pihenni hagyjuk. Addig az olajat felhevítjük, a lisztet világosra pirítjuk rajta és ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Erdélyi gombócleves |
Hozzávalók:
-10dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 2 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 ek. liszt
- 1 búzadara
- 1 csokor kapor
- 1 teáskanál ecet
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet cukor
- só ízlés szerintElkészítés:
-A gombócokhoz a tojást habosra keverjük, majd beletesszük a búzadarát, 1 ek. lisztet, és 5dkg juhtúrót, majd a megmosott és apróra vágott kapor felét is. Az ... |
margoka59  |
|
|
| |
| Erdélyi gombócleves |
|
Erdélyi gombócleves
/Be a Bea-konyhába:../
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 hagyma lereszelve
- füstölt kocka
- olívaolaj
- fasirthoz valók ízlés szerint
- 25 dkg gomba
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A répákat és a hagymát pici olajon megdinszteljük, majd mindig egy-egy pohár vizet adunk hozzá (így jobban összeérnek az ízek).
A gombócokat úgy készítjük, ahogy a fasirtot szoktuk, csak kenyeret ne tegyünk bele.
A ... |
korall44  |
|
|
| |
| Erdélyi gombócleves 1. |
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 evőkanál búzadara, 1 teáskanál ecet vagy citromlé, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, ízlés szerint só.
A gombócmasszához a tojást habosra verjük, majd összekeverjük a búzadarával, 1 evőkanál liszttel és a juhtúró felével. A masszát félretesszük. A leveshez a maradék lisztet a vajon megizzasztjuk, ezután 3 dl vízzel felengedve, folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|