| Boronkai marhahúspástétom |
|
vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre főzve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, őrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna
A leveszöldségeket megtisztítjuk és a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kissé kihűtjük, majd a húst és a zöldséget a léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két főtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A léből aszpikot készíthetünk.) Hozzáadjuk a két ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fejessaláta változatok |
kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Az egészet vigyázva keverjük össze, hogy ne törjön, és ízlés szerint utána ízesítve üveg vagy porcelán salátástálba téve néhány percre hűtőszekrénybe helyezzük, majd azonnal tálaljuk.
Fejes saláta főtt marhahússal
Ezt az összetett salátát maradék főtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával. 5 dkg majonézt porcelán vagy zománcozott keverőtálba teszünk, hozzáadunk egy kávéskanálnyi mustárt, sót, törött borsot, egy fél citromlevet, és az ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Fácánleves |
Hozzávalók:
2 db fácán, 30 dkg marhahús, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg vegyes zöldség, fél fej kelkáposzta, 10 dkg karfiol, zöldpaprika, vöröshagyma, bors, só, 1-2 db csiperkegomba, 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megtisztított fácánt vízben a marhahússal együtt feltesszük főni. Kb. félórai főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, sóval-borssal ízesítjük, majd lassú tűzön kb. négy órán keresztül főzzük. Metélttel vagy májgombóccal tálaljuk. ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Hidegtálak |
vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre főzve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, őrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna
A leveszöldségeket megtisztítjuk és a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kissé kihűtjük, majd a húst és a zöldséget a léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két főtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A léből aszpikot készíthetünk.)
Hozzáadjuk a két ... |
marti1951  |
|
|
| |
| Húsos savanyú zöldségleves |
|
sárgarépa
1 csomó petrezselyem
4 db fehérrépa
2 fej zeller
4 evőkanál zsír
1 kis paradicsom
12 szem olajbogyó
1 db citrom
1 pohár joghurt
só, bors, kapor ízlés szerint
A vízzel, a marhahússal, a zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és birkahúst hozzáadjuk, és addig ... |
petezsolt  |
|
|
| |
| Kijevi heringsaláta |
főtt, sovány marhahús, 20 dkg főtt burgonya, 20 dkg főtt cékla, 2 borízű alma, 15 dkg csemegeuborka, 2 dl tejföl, 2 kemény tojás, 1 citrom, 1 csomó metélőhagyma, só, őrölt bors, mustár, ízlés szerint.
A halakból eltávolítjuk a gerincet, majd a marhahússal, a burgonyával, a céklával, uborkával és a hámozatlan almával együtt közepes méretű kockákra összevágjuk. A tejfölbe mustárt, finomra vágott metélőhagymát keverünk, amelyet sóval, borssal és citromlével ízesítünk. Egy mély tálban a felaprított ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Kolozsvári töltött káposzta |
dkg-os disznóborda,
40 dkg marhahátszín, 15 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 4 dl tejföl, 1,50 kg savanyú káposzta, 1 nagyfej savanyú káposzta, 1, dkg pirospaprika, kevés bors, 8 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg rizs.
A disznódagadót a marhahússal együtt ledaráljuk. A rizsi 10-15 percig vízzel, fedő alatt pároljuk. A hagyma felét zsíron átfuttatjuk. A rizst, a hagymát pirospaprikával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és összedobozzuk. A fejes káposztát levelekre szedjük, és a fűszeres, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|