| Biztos finom |
|
hagymakarikákkal. Ezt a rétegezést addig folytatom, míg tartanak a hozzávalók. Végül felöntöm vízzel, bő félig lepje el a húst (kb. 6 dl víz). A kukta szelepének pörgésekkor mérsékelem a lángot, és 25 percig főzöm.
Végül óvatosan kiengedem a gőzt, és a húsokat kiszedem egy csinos tálba. A tejfölt és lisztet habverővel simára keverem, ezzel behabarom a visszamaradt levet. Kiforralom, majd a húsokra öntöm.Ha valaki idegenkedik a kuktától, nyugodtan elkészítheti egy nagyobb lábosban, a tűzhelyen ... |
eva0817  |
|
|
| |
| Csirke paprikamártásban |
ROPOGÓS CSIRKE PAPRIKAMÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
4 mellfilé-
20 dkg paradicsom-
1-1 zöldpaprika, kaliforniai paprika, hegyes erős-
só,bors
Elkészítés:
A melleken zsebet nyitok, sózom, borsozom majd teszek mindegyikbe 1-1 rozmaring ágat és 1-1 csík paprikát. Tepsibe teszem pici olajat öntök alá, megszórom prézlivel és ropogósra sütöm. A paprikákat megsütöm, majd a parival és sóval összeturmixolom.
Ezzel a mártással és rizzsel tálalom a ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csirkeszarny sajtbundaban |
A klasszikus rántott csirkeszárny alternatívája. Fűszeresebb, markánsabb ízű, és a palacsintatésztába forgatás kisebb macera, mint panírozni.
Kevés olyan embert ismerünk, aki ne szeretné a panírozott húsokat, zöldségeket, de minden háziasszony tudja, hogy miért olyan macerás panírozni. Alternatívát nyújtunk azoknak, akik egy kicsit elszakadnának a liszt, tojás, zsemlemorzsa szentháromságától.
Hozzávalók:
(4 fős adag)
10 nagy csirkeszárny
10 dkg liszt + ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Dubarry pulykamell |
szerecsendió
Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom borsozom, és egy kis vegetával is ízesítem, és megforgatom a lisztben. A karfiolt rózsáira szedem, és sós forró vízben félig megfőzöm, majd lecsorgatom a vizet róla.
A húsokat kevés olajban kissé elősütöm, és belehelyezem a kivajazott sütőedényembe.
Ezek után elkészítem a sajtmártást. A vajat felolvasztom, hozzáadom a lisztet jól összekeverem habverővel és felöntöm tejjel, befűszerezem, és sűrűre főzöm állandó ... |
vagikriszti  |
|
|
| |
| Finom falatok |
|
vágva
só, bors
1 dl tejszín
Tészta
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 tojás sárgája
1 dl olaj só
cukor
Elkészítése:
Az olajat felteszem bele teszem a darált húst és a maradék húsokat, sózom borsozom, amikor kész hozzáadom a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a sárgarépát és a cukkinit. Felöntöm tejszínnel és egy kicsit összekeverem őket, majd leveszem a tűzről és kihűtöm.
Az élesztőt egy fél deci tejben ... |
piroska0101  |
|
|
| |
| Fokhagymás tejföllel sült steak recept |
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és lisztbe forgatom. A burgonyát lereszelem, beleütöm a tojást, hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz (tócsi jellegűnek kell lennie), fűszerezem sóval, fokhagymával, esetleg petrezselymet vágok bele. A húsokat bevonom a masszával, és közepes lángon pirosra sütöm. Eközben a tejfölt elkeverem a borssal és a reszelt fokhagymával. A kisült szeleteket tűzálló tálba fektetem, megkenem a fokhagymás tejföllel, és betolom az előmelegített sütőbe. Mikor a tejföl ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Fokhagymás tejföllel sült... |
sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és lisztbe forgatom. A burgonyát lereszelem, beleütöm a tojást, hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz (tócsi jellegűnek kell lennie), fűszerezem sóval, fokhagymával, esetleg petrezselymet vágok bele. A húsokat bevonom a masszával, és közepes lángon pirosra sütöm. Eközben a tejfölt elkeverm a borssal és a reszelt fokhagymával. A kisült szeleteket tűzálló tálba fektetem, megkenem a fokhagymás tejföllel, és betolom az ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Főszerepben a hagyma! |
húsnak, miközben az abból kiolvadó zsírban és lében ízesre és puhára párolódnak.
Bundázott hagymakarika... előételnek vagy körettel főételnek is tökéletes Bundázott hagymakarika... előételnek vagy körettel főételnek is tökéletes
A húsokat nem csak hagymával marináljuk, sütjük, főzzük, de a hús sok esetben még a tányéron is hagymadekorációt kap. Erre a legjobb és az egyik legfinomabb példa a hagymás rostélyos, ahol a hússzeleten minden esetben tisztes hagymaboglya díszeleg. A lisztben ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|