| Miért a Reg-Enor? |
|
petrezselyem.
Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát és a felkarikázott sárgarépát. Puhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, kevés pirospaprikával és felengedjük vízzel. Ha felforrt, ízesítjük. Szaggathatunk még bele nokedlit.
Karfiol leves
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, liszt, zsír, pirospaprika, só, bors.
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, hozzáadjuk a sárgarépát és vízzel felengedjük. Puhára főzzük. Közben megcsináljuk a rántást és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
rétegezzük a karalábét és a rizses húst, a tetejére karalábé kerüljön. A rétegeket és a tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőben jól átsütjük. A karalábét helyettesíthetjük zöldbabbal, cikkekre vágott kelkáposztával, karfiollal, kelbimbóval is.
Húsos-sajtos rakott kocka
Hozzávalók: 25 dkg nagykockatészta, 25 dkg darált (bármilyen fajta) sertéshús, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 evőkanál paradicsompüré, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál Vegeta, 2 gerezd ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| Rakott karfiol - mintha |
Rakott karfiol - mintha muszaka lenne
Hozzávalók:
2 kg karfiol
50 dkg darált marhahús
3 fej hagyma
35-40 dkg paradicsompüré konzerv
olívaolaj
6-8 apróra vágott mentalevél -
vagy 2 egész babérlevél
1 mokkáskanál őrölt bors
0,5 dl száraz vörösbor
1 ételízesítő
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál só
2-3 kis pohár tejföl
2 tojás
1 kanál ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Rakott karfiol burgonyával, csirkemellel |
Hozzávalók:
1 szép fej karfiol
6-7 db burgonya
olaj
A besamelhez:
3-4 dkg vaj
3 dl tej
3 ek liszt
4 dl tejföl
2 dl tej
ételízesítő
2 db tojás
1 mk szerecsendió
A raguhoz:
1/2 kg csirkemell
olaj
1-1 db piros,zöld,sárga paprika
őrölt bors
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
A rakott karfiol ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Római tálas receptek |
|
picit összeforrjon.
Nagyon illik hozzá a vajas makaróni, de lehet tálalni rizzsel, sült burgonyával és salátával.
Rendkívül finom étel!
Sertéscomb zöldségtálban
Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg karfiol, 10 dkg karalábé, 10 dkg petrezselyemgyökér, 50 dkg burgonya, 50 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 5-10 dkg margarin vagy olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a karalábét megtisztítjuk, ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
| szerecsendió |
készített »karbonátát« ízesíti bors és gyömbér mellett »szeretsen-dió virággal«... S így folytathatnánk mind a mai napig az aromás, finom fűszer történetét
RAKOTT KARFIÓL
Hozzávalók:
1 szép nagy fej karfiol
50 dkg darált marhahús
1 bögre rizs
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
A besamelhez:
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
6 dl tej
Fűszerek: ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| x |
raguleves
hozzávalók:
2 csirke felső comb,mell kicsontozva, mája, zuzája apró kockára vágva.
1 közepes fej hagyma
0,5 dl olaj
tárkony kis kanál
friss zöldségzödje
20 dkg vegyes zöldség(répa, zöldség, borsó, gomba,karfiol,karalábé)
só, bors, húsleves kockából 1 liter lé
2 dl főzőtejszin
1 kanál liszt
fél citrom leve
A hagymát apróra vágom és az olajon üvegesre párolom, rádobom a husikat és azzal is egy kicsit átpárolom.
Rászórom ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|