Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Simontornya
Ízőrzők - Simontornya - receptek

Csirke raguleves májgombóccal
Hozzávalók: 1 egész csirke, 3 petrezselyem gyökér, 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 1 fakanálnyi tyúkzsír, 20 dkg zöldborsó, 2 evőkanál liszt, 20 szem egész bors, 2 evőkanál só, 2 paradicsom, 2 paprika, csokornyi petrezselyem zöld. A májgombóchoz: 3 csirkemáj, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál tyúkzsír, kis csokor petrezselyem zöldje, 2 zsemle, 2 tojás, teáskanálnyi őrölt bors, teáskanálnyi só, 6 evőkanál liszt.
A zöldségeket megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és a felolvasztott tyúkzsírban átpároljuk. Amikor már kezd puhulni, a borsót is hozzákeverjük, és fedőt teszünk rá.
Közben a csirkét kisebb darabokra vágjuk. A párolt zöldséget liszttel megszórjuk, összesütjük, felengedjük vízzel, beletesszük a csirkedarabokat, a megtisztított, egész vöröshagymát, majd borssal, sóval ízesítjük. Paradicsomot, paprikát is teszünk hozzá, és kb. másfél óráig főzzük.
A májgombóchoz a hagymát apróra vágjuk, tyúkzsírban üvegesre pároljuk, finomra vágott petrezselyem zöldjét teszünk hozzá, és pár perc múlva levesszük a tűzről. A lekapart, hártyáktól megtisztított csirkemájhoz a megáztatott, kicsavart zsemléket, és két tojást adunk, borssal, sóval fűszerezzük, majd a párolt hagymát is hozzákeverjük. Liszttel besűrítjük.
Amikor megfőtt a leves, a paradicsomot, paprikát, hagymát kivesszük belőle, és vizes kézzel gombócokat formázunk a májas masszából. Lassú tűzön 15 perc alatt összefőzzük, petrezselyem zöldjével meghintjük, és tálaljuk.

Betyárgombóc nokedlivel
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 4 tojás, másfél evőkanál só, 1 teáskanál őrölt fehér bors, 8 evőkanál zsemlemorzsa. A mártáshoz: másfél dl étolaj, 2 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál őrölt fehér bors, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 40 dkg gomba. A nokedlihez: 60 dkg liszt, 20 dkg rétesliszt, 1 evőkanál só, 5 tojás, fél dl étolaj.
A darált sertéshúst a tojásokkal, sóval, borssal, zsemlemorzsával összegyúrjuk, és állni hagyjuk. Mártást készítünk. Az étolajban az apróra vágott hagymát világosra dinszteljük, majd fél liter vízzel felengedve felforraljuk. Őrölt paprikával, sóval, fehér borssal fűszerezzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük. Két decinyi vízzel felhígítjuk, és ezzel a szaftot besűrítjük. Hozzákeverjük a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Amikor felforrt, vizes kézzel beleformázzuk a gombócokat. 15-20 perc alatt megfőzzük. Közben óvatosan keverjük, inkább csak rázogatjuk.
A kétféle lisztből sóval, tojásokkal, étolajjal, és vízzel nokedli tésztát keverünk, amit lobogó forró vízbe szaggatunk. Leszűrjük, átöblítjük, és a betyárgombóchoz kínáljuk.

Üdítő szelet
Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 dl étolaj, 4 púpos evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 sütőpor. A krémhez: 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 25 dkg túró, 2 vaníliás cukor. A tetejére: 7 dl szénsavas narancs (vagy bármilyen más ízű) üdítő, 2 csomag vaníliás pudingpor.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a cukrot, és az étolajat. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral, és a kakaóval összekeverjük, majd apránként a sárga masszához adagoljuk. Óvatosan hozzáadjuk a habot is. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy kikenjük zsiradékkal, és beleborítjuk a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Deszkára borítjuk, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot is. Ezt a krémet kenjük a kakaós piskóta tetejére.
A szénsavas üdítőt a puding porral simára keverjük, összeforraljuk, és kihűtjük. A túrós krém tetejére kenjük. egy óra pihentetés után szeletelhetjük a süteményt.

Pósa tavi rottyantott halászlé
Hozzávalók: 3 kg ponty, 10 dkg só, 60 dkg vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 7 erős paprika, 2 kávéskanál őrölt fekete bors, 8 kávéskanál paprikakrém, 15 dkg fűszerpaprika.
A pontyokat megtisztítjuk. Lepikkelyezzük, kibelezzük, és az uszonyokat is levágjuk. A keserű fogakat kivesszük. Alaposan lemossuk, ha van, az ikráját és a haltejet is félretesszük a halászléhez. A fejeket letörjük, és a halakat nagyobb szeletekre vágjuk. A farok részt és a fejeket külön választjuk. A szeleteket alaposan besózzuk, és 3 órán át ebben pihentetjük. A belsőségeket is enyhén megszórjuk sóval.
A vöröshagymát apró darabokra vágjuk. Hozzászeljük a fokhagymát, és lábosban 2 teáskanálnyi sóval meghintjük. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A zöldpaprikát kis kockákra vágva hozzákeverjük. Az erős paprikákat a magos rész kivételével szintén feldaraboljuk, és beleborítjuk. Rátesszük a hal fejeket, és farkakat. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje a húsokat, majd fűszerezzük borssal és paprikakrémmel. Másfél óráig főzzük. Amikor átpuhultak a húsok, a farok részt kivesszük, kihűtjük, kifilézzük, és villával összetörjük. A többit visszatesszük, és fakanállal nyomkodjuk, hogy teljesen szétfőjön a fejrész. Kiszedjük a csontokat, és négy literre felszaporítjuk vízzel a levét. Hozzáadjuk a kicsontozott, áttört halhúst, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, és belefőzzük a fűszerpaprikát. A besózott halszeleteket folyó víz alatt alaposan átmossuk, és a belsőségekkel együtt a halászlébe tesszük. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Kínálhatjuk kifőtt metélttésztával, vagy friss kenyérrel is.

Simontornyai betyárpecsenye
Hozzávalók: 80 dkg sertés szűzpecsenye, só, 25 dkg sertészsír, 50 dkg vöröshagyma, 4 fehér paprika, 10 csípős paprika, 10 dkg fokhagyma, 1 paradicsom, 2 púpos kávéskanál őrölt fekete bors, 30 szem egész kömény, 4 dkg paprikakrém, 8 teáskanál fűszerpaprika, 10 dkg liszt, a sütéshez étolaj, 1 kg burgonya, 2 dl tejföl.
A szűzpecsenyét szeletekre vágjuk, és besózzuk. Szaftot készítünk. A zsírt felolvasztjuk, a vöröshagymát és a fehér paprikát fél centis csíkokra szeleteljük, a csípős paprikát is összedaraboljuk. Forró zsírban két teáskanálnyi sóval üvegesre pároljuk a hagymát. Levesszük, hozzákeverjük a paprikákat, és belevágunk egy paradicsomot is. Őrölt borssal, köménymaggal fűszerezzük, átforrósítjuk, ízlés szerint sózzuk, és paprikakrémet is adunk hozzá. Amikor levet eresztett, megszórjuk fűszerpaprikával, és felengedjük 6-7 dl hideg vízzel. Felforraljuk, és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Ezután már csak 4-5 percig főzzük, és elkészült.
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukon hirtelen átsütjük.
Tálaláskor sült burgonyát kínálunk mellé. A pecsenyét szafttal, és tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Nóri szelet
Hozzávalók: 7 tojás, 2 vanília pudingpor, 1 l tej, 7 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 marék apróra vágott dió, 40 dkg mogyorókrém, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 30 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál kakaó, 2 dl habtejszín, a díszítéshez színes tortadara, vagy reszelt csokoládé.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vaníliás pudingporhoz keverjük, ezt felengedjük 8 dl tejjel. Sűrű krémet főzünk belőle, amit kihűtünk.
A fehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a liszttel együtt a sütőport, és a zsemlemorzsát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben elegyengetjük, tetejét vágott dióval megszórjuk, kicsit belenyomjuk a masszába, és . 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, és a tetejét átkenjük mogyorókrémmel.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt vaníliapudinghoz. Felét a mogyorókrém tetején elegyengetjük. A maradék 2 dl tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük, és megforgatjuk benne a kekszet. Vigyázzunk, nehogy túlságosan eláztassuk! Beborítjuk vele a süteményt. A többi krémbe kakaót keverünk, és elsimítjuk a keksz tetején. A tejszínből kemény habot verünk, ez kerül legfelülre. Színes cukorkával, vagy reszelt csokoládéval még díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Utána szeletelhető.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: párolt hagymát, májas masszából, darált sertéshúst, apróra vágott, liszttel simára, szaftot besűrítjük,

13. A nagy befőzés
gyakorlatilag megegyezik a nyers meggy eltevésével. Így a gyümölcs ropogós marad, és nagyon gyorsan elkészül a befőtt. Nyers cseresznye befőtt Hozzávalók: cseresznye, cukor, szalicil Elkészítés: 1.) A cseresznyét megtisztítjuk, és egy mély tál vízbe tesszük 10 percre, így ha van közöttük /bennük kukac, kiázik. Ezután alaposan megmossuk és leszűrjük a gyümölcsöt. 2.) Minden befőttes üveget megtöltünk cseresznyével és annyi cukorral, ahány decis az üveg, tehát a 7 dl- ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
138 Sertéshús receptek
evőkanál vegeta, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, kevés só. Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, és egy centis darabkákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a meghámozott, és lereszelt vöröshagymával, a habosra felvert tojásokkal, a tejjel, a fűszerekkel és a mustárral. Addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi. Egy hosszúkás, ...
panka2006 panka2006
2011. nov. 14. Libás finom
1-2 evőkanál méz Elkészítés: 1.) A libacombokat megmossuk, sóval és szárnyas fűszerrel alaposan bedörzsöljük, és egy jénaiban elhelyezzük. 2.) Az almát megmossuk, magházát kiszedjük, cikkekre vágjuk, és a húsra szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkelyekre vágva a húsra szórjuk, és így teszünk a paprikával és paradicsommal is. Az összes zöldségre-gyümölcsre szórunk még egy kis fűszert és sót, illetve kiskanállal szépen eloszlatva az Édes Annát. 3.) A húsok alá öntjük a fehérbort, és a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
3- féle étel, nyársonvsütve!
csirkenyárshoz: 2 csirkemellfilé, 2 közepes vöröshagyma, 2 savanykás alma, 2 banán, só, őrölt fekete bors, 1 citrom leve, 2 evőkanál olaj. Elkészítésük: Mindhárom nyársnál a húsféléket, a szalonnát, a kolbászt érmékre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és elnegyedeljük. A zöldségeket és a gyümölcsöket megtisztítjuk, majd a húsokhoz hasonlóan felszeleteljük. 12 hurkapálca egyik végét hegyesre faragjuk. és vízbe áztatjuk. A háromféle nyárshoz a hozzávalókat külön-külön négyfelé ...
reifregina reifregina
4 Karácsonyi leves
petrezselyemgyökér 1 darabka zeller 1 darabka karalábé vagy karfiol 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika 1 szem burgonya só zöldbors fekete bors (szemes) néhány szem köménymag Készítés: 1. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában kettévágjuk és magházát eltávolítjuk. 2. A megtisztított és feldarabolt tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni. 3. Ha a víz felforrt, ...
korall44 korall44
5 nyári saláta
Hozzávalók: 30 dkg uborka, 1-1db piros-, sárga- és zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, 4db paradicsom, 0,5 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 0,5 citrom, 2 evőkanál olaj, só, bors Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A salátaleveleket összetépkedjük, a zöldségeket apróra összevágjuk, nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kevés sóval meghintjük és összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. A mustárból, olajból, citrom levéből öntetet készítünk. Az ...
yaskane yaskane
A békebeli idők ezernyi jósága
taroljuk szellős helyen. Mielőtt felhasználnánk, mossuk meg és egy órára áztassuk hideg vízbe, mikor már jól megdagadt, úgy készítjük el mint a friss zöldborsót. Szárítás A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, pasztinákot, zellert megtisztítjuk, sósvízben átmossuk, majd vékony hasábokra vágva erős fehér cérnára felfűzzük, és szellős, napos helyre akasztjuk száradni. A petrezselyem- és zeller zöld, friss kapor, szárítva sokáig eltartható. A mosott, lecsurgatott szálakat kis csomókba kötve ...
lenke1964 lenke1964
A csicsóka
saláta: Hozzávalók: 4-5 db csicsóka gumó, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 kisebb fekete retek, 1 szál fehérrépa, 3-4 dl kefir, só, őrölt bors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, hámozzuk, majd lereszeljük. A kefirt sóval és borssal ízesítjük, majd a reszelt zöldségekre öntjük. Csicsókaszósz: Hozzávalók: 60 dkg csicsóka, 1 dl tejszín, 1 dl tej, 2 gerezd ...
kisa622 kisa622
Süti ajánló
Epres gyümölcstorta panni48
Erdélyi habos-almás bubszi
Mákos almatorta liszt nélkül lilagondolatok
Krémes mézes akiram45
Lipcsei szelet horvathnemagdi
Gesztenyés méhkas süti bubszi
Sütőtökös süti 1vargaildyko
Zalakocka bubszi
Gyümölcsös krémdesszert migova
Csurgatott fánk majus55
Szárnyas receptek
Mustáros-gombás hús martimarti
Sajtos baconos csirkemell : ujjozsef
Tepsis csirke koszegimarika
Líbiai konyha Dr.Szakács Imre marti1951
ANANÁSZOS kacsaSÜLT bubszi
N betűs receptek horvathnemagdi
Pulyka gyros, görög saláta bubszi
Brazil csirke bulac57
Pulykamell-szeletkék nyárson s bubszi
Csirkemell baconba burkolva margareti
Marhából készült ételek
Vörösboros marha pörkölt horvathnemagdi
Pizzák kloppenburg
Kutyasüti recept húsvétra :) bodaaniko
Vadas leveszöldségből zsemle.. rochlitzne
Ízőrzők – Deszk – horvathnemagdi
Hússal rakott padlizsán bubszi
Virágkonyha taltos1
Lencsével párolt marhacomb gabfe
Töltött káposzta libahússal horvathnemagdi
Bolognai spagetti... szelidszeder
Sertésből készült ételek
görög citromos kocsonya ibolya58
Nem semmi....Pasifogó hús.... maca23
Debreceni töltött káposzta bubszi
x nagyuska
Eredeti kolozsvári rakott kápo bubszi
Gyuvecs bubszi
Ízőrzők –Méhkerék horvathnemagdi
Gombás rakott hús bubszi
A gyógyító SÁRGARÉPA lenke1964
Töltike recept toth_beata
Halból készült ételek
Ízőrzők – Tihany – horvathnemagdi
Dunai halászlé 1 bubszi
Rácponty III. bubszi
Sushi ízletesen recept boszorlany
Ponty sörben pácolva bubszi
Halas kolbászkák bubszi
Töltött ponty tésztában bubszi
Hal burgonyabundában,recept: ujjozsef
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Lazac-steak salátával migova
Vad ételek
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Almás-gombás vadragu bulac57
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Szarvasgulyás recept boszorlany
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Nyúlpörkölt margoka59
Spagetti ajánló
Darált húsos rakott karfiol horvathnemagdi
Paradicsomos csirkeragu 1vargaildyko
Kapribogyó, bimbófűszer horvathnemagdi
Sajtos csirkemell gesztenyefa
Húsos-gombás spagetti csőben horvathnemagdi
Bácskai Füstölt Spagetti 1vargaildyko
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
Ananászos kukoricás csirke recept jamborlulu
Spagetti, ahogy Mi szeretjük recept baggesz20
Lazacos spagetti recept jamborlulu
Pizza receptek
Káposztás-sonkás pizzatöltelék bubszi
Legfinomabb sajtos rúd / pogácsa bkisseva
Burgonyás pizza tészta recept kovacs_zsoka
Pekingi kacsa horvathnemagdi
Pizza recept flammerne
Receptjeim offramaja
Kombe bkisseva
Különleges pizza feltétek bubszi
Reform mini pizzás csigák recept jamborlulu
Krumplis pizza bulac57
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Kevés munkával horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Csirkeburger recept jamborlulu
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger veronika74
Hamburger pulykahússal suzymama
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU