| (Slambuc) |
|
dkg vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg cseresznyepaprika, 30 dkg füstölt kolbász, 6 dl füstölt lé (vagy 2 db füstölt ízű leveskocka), 50 dkg burgonya, 10 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 1 csokor zellerlevél, só
A kockára vágott füstölt szalonnát kevés zsíron kisütjük, beletesszük a tördelt csuszatésztát, és a szalonnazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a tésztával együtt egy kis ideig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***JÉNAIBAN SÜLT BROKKOLI***&***nagyon***IMÁDOM*** |
Hozzávalók 2 főre
50 dkg brokkoli
20 dkg kockára vágott szalonna
1 nagy fej hagyma
1 ek.fűszerkeverék
1 tojás
1 nagy pohár tejföl
10 dkg sajt
só bors
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzátesszük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és pár perc alatt puhára pirítjuk az egészet.
Közben kikeverjük a tejfölt ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***Tepsis képviselő süti*** |
Hozzávalók
Tészta
20 dkg Rama
2,5 dl víz
15 dkg liszt
6 db tojás
pici só
Krém
5 dl tej
3-4 evőkanál cukor
2 cs főzős vaníliás pudingpor
25 dkg Rama
Elkészítés
1.A tésztához 2,5 deci vizet a gázra helyezünk egy edényben, felolvasztunk benne 20 dkg Ramát, majd amikor felfő, belekeverünk fakanállal 15 dkg lisztet. Pár percig kevergetjük és addig főzzük, amíg a massza az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, 1-2 percig ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Bográcsgulyás |
hagymákat összevágjuk, nem kell nagyon apróra, úgyis elfő, és zsíron megfonnyasztjuk, üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felvágott paradicsomot és paprikát, és egy kicsit együtt is hagyjuk őket rotyogni. Ezután pirospaprikát szórunk rá. Ezután mehet rá rögtön a kockára vágott hús, mert ha a pirospaprika túl sokáig pirul, akkor keserű lesz. Ha rajta van a hús, felengedjük vízzel, hogy ellepje, és beledobjuk a kockára vágott sárgarépát. Ízesítjük, sóval, köménymaggal. Ha a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Csirke bolognai... |
|
sajt
1dkg Update1 Zéró
Elkészítés:
A tésztát sós forró vízben megfőzzük, közben a paradicsomot leforrázzuk, majd kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát lepirítjuk a darált csirke mellel. Belehelyezzük a kockára vágott friss paradicsomot, 4-5 percig lassan forraljuk, beízesítjük a zöld fűszereinkkel, sóval, és egy pici zero cukorral és készre főzzük. A tésztát belekeverjük a szószba és reszelt sajttal tálaljuk.
1 adag ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Csirkepörkölt |
szénhidrátcsökkentő lisztkeverék
10 dkg paradicsom
2 db nagy tojás
csemege uborka
fokhagyma, pirospaprika, só
olaj
kb. 120 ml víz
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, apró kockára vágott paprikát, paradicsomot.
Mikor jól összepirult rászórjuk a pirospaprikát.
Beletesszük a csirkét, készre főzzük.
Nokedlivel, savanyú uborkával tálaljuk.
Tápanyagok 1 adagban
Energia 610 ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Hortobágyi húsos palacsinta |
vöröshagyma
5 dkg tv paprika
4 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
3 dkg paradicsom
fokhagyma
pirospaprika
só
olaj
2 dl tejföl
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, sót, apró kockára vágott paprikát, paradicsomot. Mikor jól összepirult rászórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a csirkét, készre főzzük. A csirkét kiszedjük, csontot kivesszük, bőrét levesszük, apró kockára vágjuk. A szaftot leszűrjük, tejföllel, liszttel ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Paradicsomos bruschetta fokhagymás petrezselymes |
Paradicsomos bruschetta fokhagymás petrezselymes savósajttal
Hozzávalók 1 főre:
- 5 szelet szénhidrátcsökkentett sokmagvas kenyér kb. 10 dkg
- 15 dkg fokhagymás petrezselymes sajt
- 15 dkg paradicsom
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, kevés olívaolajjal. A kenyérszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, megpirítjuk. A pirított ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|